Afișează:
2 din 4
Acţiunea

Reuniunea G8 de la Genova rămâne un eveniment complex şi controversat chiar şi după unsprezece ani, un eveniment care a zguduit un mare oraş occidental. A implicat şefi de stat din toată lumea prezenţi alături de delegaţiile lor pentru a dezbate soarta planetei. A strâns laolalta mii de manifestanţi şi ei proveniţi din toată lumea. A presupus mobilizarea unui număr mai mare decât oricând de forţe de ordine pentru un eveniment politic, peste 75 000 de poliţişti, carabinieri, ofiţeri ai jandarmeriei care au intervenit cu toate mijloacele de înăbuşire a revoltelor.'

Uciderea tânărului manifestant, numărul mare al răniţilor, al clădirilor distruse, al lacrimogenelor folosite, compun imaginea unui soi de război urban purtat fară niciun menajament. Dreptăţi şi erori ale manifestanţilor şi politiei se amestecă într-o baie de sânge ale cărei imagini au conferit o tristă notorietate G8-ului de la Genova.

Anul trecut, Reuter - în publicaţia sa clasică a fotografiilor memorabile din ultimul deceniu, a ilustrat 2001 printr-o serie de imagini legate de 11 septembrie, dar şi prin fotografia de sumbră amintire a trupului neînsufleţit al lui Carlo Giuliani întins.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 5 decembrie 2012 13:48
Un film excelent pe care l-am vazut , Un film care le demonstreaza si celor mai slabi de inger sau mai saraci cu duhul , ca democratia "promovata" de statele " dezvoltate" azi este o notiune care nu exista. Suna asa frumos pt prostirea prostilor , dar efectiv ea nu exista.Nu exista nicio diferenta intre regimul lui Stalin , Hitler , Genghis Khan , Atiila si ce se intampla in lumea " civilizata" de azi. filmul este de o violenta pe langa care saw pare o joaca de sugari. Spre deosebire de saw insa acest film este real 100%.Iertata sa imi fie inversunarea ,eu stiam ca reaitatea e asa si tot m-am enervat cumplit.
Bayard pe 5 decembrie 2012 18:42
Eu nu stiam de evenimentele astea... dar nu pot spune ca e nimic socant. La ei totusi abuzurile astea sunt mult mai rare decat la noi, unde nu exista niciun fel de control asupra fortelor de ordine. Ba, avem si noi un eveniment asemanator, acum cativa ani... cand i-au arestat pe niste tineri care voiau sa protesteze, fara absolut niciun motiv. Parca la un summit NATO?
giulaveka pe 5 decembrie 2012 23:58
Dupa cum bine zicea Cosmin prostirea prostilor e un sport usor de realizat cand ai un teren fertil la dispozitie . Nimicul este exemplul cel mai bun
alex_il_fenomeno pe 1 ianuarie 2013 13:27
ceva foarte emotionant, din ce se vede. trebuie sa urmaresc si eu productia!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells