Afișează:
3 din 4
Reacţii

Subiectul filmului, stilul realist în care a fost realizat precum şi campania intensă de promovare în media scrisă, în online şi TV, au atras atenţia autorităţilor europene. Astfel că, în data de 15 mai 2012, filmul a fost proiectat şi în Parlamentul European în prezenţa regizorului. Imediat în Italia s-au redeschis dosarele, iar în data de 5 iulie 2012 a fost pronunţată sentinţa finală la Curtea de Casaţie a Italiei. Chiar dacă sentinţa pune capăt unei controverse legale care a durat 11 ani, acuzaţii au beneficiat de regimul prescripţiilor.

25 de poliţişti şi ofiţeri cu funcţii înalte au fost găsiţi vinovaţi de acte de brutalitate excesivă faţă de civili, şi au fost suspendaţi din funcţii timp de 5 ani, sentinţa devenind astfel una istorică pentru justiţia italiană.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 5 decembrie 2012 13:48
Un film excelent pe care l-am vazut , Un film care le demonstreaza si celor mai slabi de inger sau mai saraci cu duhul , ca democratia "promovata" de statele " dezvoltate" azi este o notiune care nu exista. Suna asa frumos pt prostirea prostilor , dar efectiv ea nu exista.Nu exista nicio diferenta intre regimul lui Stalin , Hitler , Genghis Khan , Atiila si ce se intampla in lumea " civilizata" de azi. filmul este de o violenta pe langa care saw pare o joaca de sugari. Spre deosebire de saw insa acest film este real 100%.Iertata sa imi fie inversunarea ,eu stiam ca reaitatea e asa si tot m-am enervat cumplit.
Bayard pe 5 decembrie 2012 18:42
Eu nu stiam de evenimentele astea... dar nu pot spune ca e nimic socant. La ei totusi abuzurile astea sunt mult mai rare decat la noi, unde nu exista niciun fel de control asupra fortelor de ordine. Ba, avem si noi un eveniment asemanator, acum cativa ani... cand i-au arestat pe niste tineri care voiau sa protesteze, fara absolut niciun motiv. Parca la un summit NATO?
giulaveka pe 5 decembrie 2012 23:58
Dupa cum bine zicea Cosmin prostirea prostilor e un sport usor de realizat cand ai un teren fertil la dispozitie . Nimicul este exemplul cel mai bun
alex_il_fenomeno pe 1 ianuarie 2013 13:27
ceva foarte emotionant, din ce se vede. trebuie sa urmaresc si eu productia!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells