Perfect Days

(2023)

Zile perfecte

Poster Perfect Days Postere Perfect Days

Sinopsis Perfect Days

Mai mult
Perfect Days SUB

Fiecare zi din viața noastră poate fi perfectă, dacă vedem micile bucurii care ne înconjoară. Asta ne arată Hirayama, un om pe deplin mulțumit cu viața sa simplă ca îngrijitor al toaletelor din Tokio. În afara rutinei sale riguroase de zi cu zi, se bucură de pasiunea lui pentru muzică și literatură. Iubește copacii și uneori îi fotografiază. Însă o serie de întâmplări neașteptate vor dezvălui treptat mai multe despre trecutul său...
Perfect Days este o odă adusă bucuriilor și plăcerilor simple…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.9
O nominalizare Oscar, 2 premii şi o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Master Mind, Wenders Images

Distribuitorul international

MUBI

Distribuit in Romania de

Bad Unicorn

Țara

Japonia, Germania

Box office Perfect Days

Weekend premieră (22.01.2024)
  • Loc 8
  • Spectatori 6.329
  • Încasări (RON) 137.352,00
Total
  • Spectatori 20.889
  • Încasări (RON) 463.528,00
  • Încasări (USD) 100.970,25

Părerea criticului

StefanDo pe 29 Ianuarie 2024 16:55
Veşnicia s-a născut la... toaletă?
Asia i-a fascinat dintotdeauna pe occidentali: ashram-urile indiene, mănăstirile tibetane, piscurile imaculate (şi letale) din Himalaya. A venit vremea ca regizorul german Wim Wenders să se lase (din nou) fascinat, doar că o face în modul cel mai anodin cu putinţă, îndrăgostindu-se şi îndrăgostindu-ne de un spălător de toalete publice din ordonat-haoticul Tokyo. Rezultatul este o adevărată invitaţie la meditaţie, o şedinţă de terapie şi un îndrumar întru aprecierea clipei, toate ambalate în două ore petrecute în faţa marelui ecran.

Din manualul de meditaţie The Mind Illuminated scris de Culadasa şi Matthew Immergut - adevărată Biblie recentă a acestei practici străvechi - scrie că pregătirea pentru meditaţie este şi ea o formă de meditaţie. Acel ritual simplu, alegerea unui loc liniştit, adoptarea posturii, micile mişcări necesare… citeşte

6 0
DeepThink pe 4 februarie 2024 12:54
Excelent comentariu. As comenta la comentariu doar afirmatia ca eroul nostru nu mediteaza. Poate nu mediteaza in sensul strict formal, ceremonial, descris in The Mind Illuminated dar de fapt, tot filmul este o meditatie. Alti maestri descriu meditatia ca fiind orice te aduce in prezent (awarness). Nu este nevoie, zic ei, de un loc linistit, nici sa te retragi undeva, poti medita oriunde si oricand. Astfel ca eroul nostru "mediteaza" permanent, in timp ce isi uda florile, in timp ce curata toalete (da!!), in timp ce fotografiaza copacii. Tocmai asta e ideea filmului, sa fii "aware" , sa te bucuri de prezent (= meditatie). Din pacate, interpretari atat de formale ale practicii meditatiei (drept o ceremonie stricta, budista, accesibila doar catorva initiati) indeparteaza foarte multi oameni de beneficiile ei. In realitate oamenii mediteaza tot timpul dar nu stiu ca o fac. Si pentru ca nu stiu ca o fac, nu o consolideaza si nu se pot bucura de beneficiile acestei practici extraordinare.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
sabinalin pe 11 Martie 2024 22:03
Cateva zile ( vreo unsprezece daca am numarat bine) din viata si activitatea lui Hirayama-san. Domnul Hirayama, un om cat se poate de obisnuit cu o meserie cat se poate de ingrata. Genul de om caruia nu-i acorzi atentie atunci cand treci pe langa el. Taciturn, nu vorbeste decat atunci cand e absolut necesar. Si totusi domnul Hirayama, asa cum il vedem in aceste ,,zile perfecte,, din viata sa, e un om extraordinar. Pentru ca in permanenta incearca sa traiasca simplu si frumos, sa se bucure de darul enorm pe care l-a primit inca de la nastere, acela de a trai, de a fi in viata. Nimic spectaculos, nimic socant, nimic politic, nimic ideologic, nimic militant. Si totusi cata frumusete ! O frumusete care sta in fiecare detaliu, in fiecare moment de aparenta monotonie. Si ce muzica, ce coloana sonora cu piese muzicale alese pe spranceana ! Da, e inca o dovada ca, cinematografia poate fi… citeşte
3 0
boris.vultur pe 28 Ianuarie 2024 09:25
Komorebi
Komorebi...cuvânt ce înseamnă lumina care trece prin frunze...Un film despre bucuriile simple, cotidiene, un carpe diem, o invitație (de la Holderlin citire) să locuim lumea în mod poetic, departe de zbaterile pragmatice. Hirayama întoarce spatele unei lumi ieșite din țâțâni, alegând o libertate tonică. Da, filmul e lent, repetitiv, dar viețile noastre înfipte în rutină au, oare, ceve spectaculos în fiecare zi?
3 0
lili22 pe 04 Ianuarie 2024 16:37
Un film interesant, actorul din rolul principal este foarte bun. Nu se intampla nimic extraordinar in film. Un barbat curata toalete si isi dedica timpul liber unor hobbyiuri de intelectual. Totusi l-am urmarit cu sufletul la gura.
Sa vedem ce sanse are la Oscar.Eu cred ca merita un premiul, dar vor prefera filmul cu Auschwitzul.

3 0
elianna pe 14 Aprilie 2024 08:41
Fiecare zi este o noua zi
De vazut (si ascultat) cind nu ai avut ”o zi perfecta”. Nu este despre ce se intimpla in film, ci despre ce se intimpla in tine cind vezi acest film. Replici care te urmaresc, de ex trairea clipei: ”Next time is next time. Now is now”, sau metafore despre ingemanarea umbrelor cind se suprapun, asa cum se suprapun si vietile noastre impreuna. Viata nu e o alegere, dar modul cum o traiesti, da.
1 0
marian_popescu99 pe 03 Aprilie 2024 00:40
Da. Un film simplu și totuși greu prin simplitatea sa. Îți trebuie multă răbdare să reziști la prea multele momente de reverie ale personajului (regizorului) dar la final ești răsplătit cu câteva doze dulci de emoție neepatantă. Exclus celor care se uită doar la telenovele sau filme comerciale făcute pe calculator. Actorul principal chiar un actor veritabil.
0 0
user-65b0cf0180b58 pe 24 Ianuarie 2024 10:51
Un film profund.....prin simplitatea lui , de văzut pt cinefili , mulți se vor plictisi
0 0
660.ro pe 20 Ianuarie 2024 18:39
O imagine uimitoare a aspectelor din viata de zi cu zi
Este un film despre viața mondenă, în moduri diferite. În timp ce vizionați acest film, vă puteți gândi, unde se duce această poveste? Se întâmplă ceva? Se va destrama rutina lui? Se întâlnește cu cineva? Poate da, poate nu..
0 0
user-65cbf73345b8b pe 14 Februarie 2024 01:14
Nu am văzut în viața mea un film atât de prost. Pur și simplu nu se întâmplă nimic tot filmul și se termină fix așa cum a început. Cu nimic.
0 6
Mishu25 pe 22 februarie 2024 12:52
Eu cred ca nu ai vazut un film atât de bun în viața ta, si asta ar putea cauza reactia
pers37 pe 18 martie 2024 14:33
Cred ca utilizatorul Mishu25 are dreptate...

Spune-ţi părerea despre Perfect Days

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells