Before I Go to Sleep

(2014)

Înainte să adorm

Poster Before I Go to Sleep Postere Before I Go to Sleep

Sinopsis Before I Go to Sleep

Before I Go to Sleep trl 2

Before I Go To Sleep / Înainte să adorm este un thriller bazat pe un best-seller mondial a cărui protagonistă este o femeie care, din cauza unui tragic accident, se trezește în fiecare dimineață fără a-și mai aduce aminte nimic din trecutul ei - până într-o zi, când află un adevăr care o împinge să-i pună la îndoială pe cei din jurul ei...

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.3

Caseta tehnică

AKA

  • Amnézia

Produs de

Film i Väst

Distribuitorul international

Clarius Entertainment

Distribuit in Romania de

InterComFilm Distribution

Box office Before I Go to Sleep

Weekend premieră (13.10.2014)
  • Loc 4
  • Spectatori 10.996
  • Încasări (RON) 216.372,00
Total
  • Spectatori 28.288
  • Încasări (RON) 515.464,00
  • Încasări (USD) 147.842,18

Părerea criticului

StefanDo pe 14 Octombrie 2014 11:18
În 2011, scriitorul debutant S.J. Watson publică "Before I Go to Sleep", thriller ce devine repede bestseller internaţional, iar anul acesta iată că este ecranizat cu ajutorul unora dintre cei mai cunoscuţi actori din lume, Nicole Kidman şi Colin Firth, amândoi laureaţi cu Oscar. Înainte să adorm, pe ecrane din această vineri, i-ar putea ţine atenţi pe fanii genului, captivaţi şi de două interpretări convingătoare.

Nicole Kidman este Christine Lucas. În prima secvenţă o vedem pe Christine trezindu-se dimineaţa şi privind derutată în jur. Se află într-o casă necunoscută, iar alături de ea doarme un bărbat necunoscut. Christine se refugiază în baie pentru a încerca să-şi dea seama ce se întâmplă: aici găseşte un perete plin cu fotografii care-i sugerează că ea şi bărbatul din pat, Ben (Firth), sunt căsătoriţi de câteva decenii.… citeşte

3 0
Cardinal pe 16 noiembrie 2014 21:25
Scena violenta din final are un sens mai adanc, avand in vedere ca personajul Ben/Mike este patologic, obsesiv. Cand ii spune ca fiul ei a uitat-o, de fapt el nu face o greseala, ci o pune la incercare. Mike o doreste doar pentru el, nu vrea sa o imparta cu nimeni si de aceea isi pierde mintile de furie cand vede reactia ei la vestea ca fiul ei traieste. De fapt mania lui e declansata de faptul ca pentru ea copilul este mai important decat el, care nu se afla pe primul loc (la fel ca prima data, cand vazuse ca pentru ea casnicia era mai importanta decat el, Mike). De aici, reactia lui violenta, patologica, excelent interpretata.
Cardinal pe 7 februarie 2015 15:04
+mrc26 As schimba comentariul dar nu exista posibilitatea sa editez. Oricum, cine a vrut sa vada filmul l-a vazut deja. Cat despre exprimarea dv, ati fi putut spune mai politicos ce ati avut de spus.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
nyuszi pe 15 Noiembrie 2014 17:43
Pe de-o parte mi-a placut, pe de alta, nu. Mi-au placut actorii, si cred ca prestatia lui Nicole Kidman a fost de exceptie. Mi-a placut si felul in care a fost construit filmul, ca un soi de puzzle psihologic, care te tine in priza pana la sfarsit.

Dar aici apare problema: imediat ce e gata filmul, si rasufli usurat, realizezi ca premisa in sine e ridicola. Si de fapt asta m-a deranjat cel mai mult: faptul ca mi s-a cerut sa cred ca o femeie cu familie, prieteni, cunostiinte, o slujba, poate fi luata de oricine dintr-un spital, (chiar si cu acte false), tinuta ascunsa, si nimeni, nici unul din cei care au cunoscut-o, nu se intreaba unde a ajuns.

Daca ar fi sa inghit povestea, as ramane cu o dilema mult mai grea de solutionat: societatea "vestica" e chiar obisnuita sa-si inchida bolnavii prin spitale iar apoi sa nu mai intrebe de ei, sa-i uite, sa se… citeşte

13 1
Cardinal pe 16 noiembrie 2014 21:06
Dupa trauma, Christine pierduse treptat contactul cu societatea, familia, prietenii si chiar cu sotul adevarat (un egoist care credea ca isi protejeaza copilul indepartandu-l de mama lui care nu il mai recunostea, dar de fapt se plictisise sa aiba grija de ea). Oamenii prefera sa uite de tine cand ai probleme grave. Doar prietena ei incercase in zadar sa o caute.
nyuszi pe 28 noiembrie 2014 02:44
Da, imi aduc si eu aminte de asta, dar chiar daca nu ai rude, ai colegi, cunostiinte. S-a mentionat ca a fost o personana destul de "populara". De asemenea, am inteles ca sotul s-a indepartat de ea pentru a-l proteja pe baiat, dar n-a lasat-o de capul ei, ci intr-un institut, daca imi aduc bine aminte. Nu a sunat nici macar o data pe an sa vada daca se simte mai bine? Probabil ca m-am gandit la treburile astea mai mult decat e necesar. E doar un film, la urma urmei. ;)
marinescunadia20 pe 29 August 2014 02:02
Romanul este foarte bun,l-am citit pe nerasuflate deorece te tine conectat tot timpul la evenimente,iar finalul este demential...il recomand!!!In ceea ce priveste filmul abia astept sa il vad.
7 6
cata_rator pe 1 decembrie 2014 16:46
Mai oameni buni, aici ar trebui sa se vorbeasca despre film nu despre romanul care a stat la baza scenariului. Chiar incepe sa ma enerveze sa dau peste asemenea comentarii cand eu vreau sa aflu ceva despre film, drept care tu si toti ceilalti care mai postati asemenea comentarii aici aveti un "unlike" din partea mea. Ma bucur ca iti place sa citesti dar recenziile cartilor se fac pe alte site-uri.
marinescunadia20 pe 2 decembrie 2014 15:11
Cata_rator,daca te enerveaza asemenea comentarii poti sa treci peste ele,nu te obliga nimeni sa le citesti...Informatii depre film poti afla citind rezumatul de la inceputul paginii!!
marxshalom pe 14 Iulie 2014 11:10
cititi cartea... pana apare filmul. Se merita!
Daca tot mai dureaza pana va aparea filmul, va recomand sa cititi cartea. Am vazut ca a aparut si in romana intre timp. (S.J. Watson - "Before I go to sleep", sau in romana "Inainte sa adorm") E deosebita. Si filmul (dupa cat am vazut in trailer) schimba putin perspectiva (nu mult), si cred ca se pierde mult si din suspans, care intr-o carte poti sa-l sustii mai mult decat intr-un film, si mai ales sa uzitezi de imaginatia cititorului. De aceea va recomand cartea mai intai!
7 10
cata_rator pe 1 decembrie 2014 16:58
Mai oameni buni, aici ar trebui sa se vorbeasca despre film nu despre romanul care a stat la baza scenariului. Chiar incepe sa ma enerveze sa dau peste asemenea comentarii cand eu vreau sa aflu ceva despre film, drept care tu si toti ceilalti care mai postati asemenea comentarii aici aveti un "unlike" din partea mea. Ma bucur ca iti place sa citesti dar recenziile cartilor se fac pe alte site-uri.
GnN pe 04 Septembrie 2014 16:06
Romanul este genial. L-am citit anul trecut si totusi,si acum mi-a ramas si cel mai mic detaliu in minte. Sper ca filmul sa fie la fel de bun.
5 5
cata_rator pe 1 decembrie 2014 16:47
Mai oameni buni, aici ar trebui sa se vorbeasca despre film nu despre romanul care a stat la baza scenariului. Chiar incepe sa ma enerveze sa dau peste asemenea comentarii cand eu vreau sa aflu ceva despre film, drept care tu si toti ceilalti care mai postati asemenea comentarii aici aveti un "unlike" din partea mea. Ma bucur ca iti place sa citesti dar recenziile cartilor se fac pe alte site-uri.
tonymaestrul pe 04 Decembrie 2014 19:54
Un film foarte interesant cu multe rasturnari de situatie. La inceput iti faci o parere despre ceva iar pe parcurs descoperi ca e total diferit de cum credeai. Merita vazut!
3 1
sorina.iftimie pe 19 Octombrie 2014 20:30
Un film violent
Filmul, dupa parerea mea, merita vazut. Ideea pe care se bazeaza este una interesanta, iar jocul actorilor principali, Nicole Kidman si Colin Firth, destul de bun. Este un film cu accente violente care pot fi marcante pentru persoanele sensibile. Finalul este unul clasic, happy-end, iar asta cred ca m-a cam dezamagit, dar ca ansamblu, filmul merita vazut.
3 1
VladutV pe 05 Ianuarie 2015 13:46
Cam violent.
Dupa parerea mea nu este un film usor de digerat, ci un film care iti va tine mereu inima in suspans si care te va lua prin surprindere. Daca initial filmul avea o intorsatura, aceasta se schimba deodata, radical, facand privitorul sa numai intelega exact ce se intampla. Are o tenta usor violenta, in care bataia este imaginea care sta mereu in mintea atritei, lucrul care a marcat-o pe viata.
3 2
cezarika21 pe 25 Decembrie 2017 10:13
Descifrând misterul unei amnezii
Construit ca un thriller, ”Before I Go to Sleep” are forma unui puzzle cu piese disparate în care golurile se umplu treptat, conturând imaginea unei existențe traumatizate în urma unui act brutal săvârșit cu zece ani în urmă. Dimineață după dimineață, Christine (Nicole Kidman) se trezește într-o casă necunoscută, alături de un bărbat (Colin Firth) de care nu-și amintește, și încearcă să-și reconstituie viața până în acel moment. Nu este un lucru ușor, deoarece somnul îi resetează memoria recentă.

Fiecare zi este pentru Christine o zi nouă fără legătură cu ziua precedentă, în care trebuie să o ia de la capăt. Am întâlnit deseori în filme tema amneziei, de la thrillere și drame psihologice până la comedii. Ceea ce diferențiază însă acest film de restul filmelor cu temă similară este, fără îndoială, interpretarea… citeşte

2 0
andystarx pe 13 Martie 2015 01:36
7/10
Filmul are si ceva lacune ,dar este un film mister ,care te tine in suspans pana spre final !Oricum Nicole Kidman,se vede ca nu a imbatranit degeaba ,si face un rol bun !
2 0
Ghemot pe 31 Ianuarie 2015 22:37
Este un thriller profund, marca Nicole Kidman!!!
Dacă ești fanul misterelor, nu va fi plictisitor să îl vezi.

2 0
SYNDJ pe 21 Ianuarie 2015 03:05
Original
Un thriller bun cu o idee originală. Cred că se putea să aibă şi mai mult suspans şi acţiune. Lui Nicole Kidman îi stă bine în astfel de genuri de filme ca de exemplu Stoker (2013), The Invasion (2007) sau The Others (2001).
2 1
xerses pe 30 Noiembrie 2014 17:19
Mi-au placut mult actorii cum a jucat, iar ideea amneziei a fost excelent de bine pusa in scena...
2 1
pisicuta1 pe 29 Noiembrie 2014 22:58
un film foarte bun NK a jucat foarte bine
merita vazut

2 2
Carcotas pe 20 septembrie 2021 15:39
Ai dreptate. NK a jucat bine si atat. In rest balast.
camichu pe 10 Ianuarie 2015 09:56
chiar daca ideea a mai fost oarecum vazuta de mine sub alta forma in alt film acesta este un thriller bun pentru anul 2014
1 0
XShadowX pe 01 Februarie 2015 09:31
CARTEA bate FILMUL
Un film din categoria CARTEA bate FILMUL . Acest film este facut dupa o carte celebra , un best seller care e geniala , chiar si filmul e ok cu o distributie de exceptie cu actori de renume insa nu la fel de bun ca si cartea asadar va recomand cititi cartea
1 2

Spune-ţi părerea despre Before I Go to Sleep

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Before I Go to Sleep
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells