Premierele săptămânii 17-23 octombrie 2014

de Ştefan Dobroiu în 17 Oct 2014
Află ce-i de văzut pe marile ecrane în acest weekend!

Patru premiere ne aşteaptă de vineri pe marile ecrane, iar faptul că suntem în luna octombrie, luna sperieturilor provocate de Halloween, este dovedit şi de prezenţa în oferta cinematografelor a unui horror în toată puterea cuvântului şi a unui thriller. Un film inspirat de evenimente petrecute în realitate şi cea mai recentă producţie semnată de Nicolae Mărgineanu completează programul.

Poţi consulta programul proiecţiilor de pe site pentru a vedea cum strecori o vizită la cinema în planurile de distracţie ale acestui sfârşit de săptămână şi, dacă vrei să intri la film fără să stai la coadă, apasă butonul "Cumpără bilet" de sub afişele filmelor pentru a folosi cea mai rapidă, practică, modernă şi lipsită de bătăi de cap metodă de achiziţionare a biletelor!

Înainte să adorm/Before I Go to Sleep
Ecranizare a unui mega-hit literar britanic, thrillerul ne-o arată pe Nicole Kidman în rolul lui Christine, o femeie care suferă de o formă rară de amnezie, care face ca în timpul somnului să uite toate informaţiile de peste zi. În acest context, Christine foloseşte un jurnal video pentru a desluşi un mister al existenţei sale, dar şi motivul afecţiunii sale. Deşi familiar, Before I Go to Sleep este ajutat de o Nicole Kidman care ar putea să interpreteze şi în somn un astfel de rol. Din distribuţie mai fac parte Colin Firth şi Mark Strong.

Click AICI pentru o cronică.

Annabelle
A devenit unul dintre cele mai rentabile filme ale anului (un buget de şase milioane de dolari şi încasări de 130, în doar două săptămâni de la lansare). Fără să fie la fel de bine primit ca The Conjuring/Trăind printre demoni, al cărui prequel este, Annabelle pare a fi o recomandare bună pentru fanii genului horror, care vor descoperi cu ce efect devastator se transferă spiritul demonic al unei femei într-o păpuşă. Poprietarii păpuşii, soţii Mia şi John Form, vor avea multe de suportat din cauza acesteia.

Eliminaţi mesagerul!/Kill the Messenger
Jeremy Renner este starul acestui thriller politic despre Gary Webb, un jurnalist care a descoperit, în anii '90, legături între CIA şi traficul de droguri, banii obţinuţi astfel fiind folosiţi pentru a susţine luptele de guerilă din Nicaragua. După ce a făcut totul public într-o serie de articole, Webb a devenit ţinta unor atacuri puse la cale de CIA. Distribuţia foarte interesantă a filmului este completată de Michael Sheen, Andy García, Ray Liotta, Robert Patrick, Mary Elizabeth Winstead, Paz Vega şi Oliver Platt.

Poarta Albă
Nicolae Mărgineanu se inspiră din mărturii ale deţinuţilor din lagărul de muncă de la Poarta Albă pentru a recrea sumbra atmosferă a muncii de la Canalul Dunăre-Marea Neagră, folosit de comunişti pentru a extermina aşa-zişii inamici ai sistemului. În centrul atenţiei se află Adrian şi Ninel, doi studenţi închişi în lagăr alături de profesori, avocaţi, poeţi, filozofi, artişti şi oameni de ştiinţă. Ei vor realiza treptat că rostul lagărului nu este doar construirea canalului, ci şi înfrângerea lor fizică şi spirituală, drept pedeapsă pentru o viziune asupra vieţii diferită de cea oficială.

Care crezi că este cea mai interesantă premieră?

Exploreaza subiecte similare:

Kill the Messenger, Before I Go to Sleep, Poarta albă, Annabelle

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Părerea ta

Spune-ţi părerea
aavramescu23 pe 17 octombrie 2014 14:51
Voiam sa vad anabelle, prequlelul la the conjuring. Dar cum nu ruleaza la TM, probabil voi merge sa vad A walk among the tomstones.
snooper pe 18 octombrie 2014 13:39
Am vazut Annabelle aseara . Nu e la acelasi nivel ca The Conjuring datorat faptului ca nu e facut de acelasi regizor, deci chiar si daca rula la TM , nu ti-as recomanda sa dai bani pe el . A Walk among the Tombstones a fost ok . Are destula actiune in el care sa-ti satisfaca pofta pentru astfel de filme .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells