My Penguin Friend

(2024)

DinDim, prietenul meu pinguin

Poster My Penguin Friend Postere My Penguin Friend

Sinopsis My Penguin Friend

Mai mult
My Penguin Friend DUB

João, un umil pescar, salvează un simpatic pinguin Magellan, victima unei teribile deversări de petrol pe coasta Braziliei. Pentru că trebuia să aibă un nume, i s-a spus DinDim. Și așa viața pescarului cu inima frîntă a început să se schimbe. O aventură fermecătoare inspirată de o poveste reală.

Pinguinul și pescarul devin prieteni neașteptați, atât de uniți încât nici măcar vastul ocean nu îi poate despărți.

Printre poveștile adevărate despre prieteniile remarcabile dintre oameni…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.7
Jean Reno Jean Reno Joao Adriana Barraza Adriana Barraza Maria Rocío Hernández Rocío Hernández Stephanie
Nicolás Francella Nicolás Francella Carlos Alexia Moyano Alexia Moyano Adriana Adriana Trandafir Adriana Trandafir Maria (voce, limba română)
Sandu Mihai Gruia Sandu Mihai Gruia Luis (voce, limba română) Cosmin Șofron Cosmin Șofron Joao (voce, limba română) Adina Lucaciu Adina Lucaciu Kim (voce, limba română)
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

City Hill Arts, Content Studios, Schurmann Filmes

Distribuitorul international

Roadside Attractions

Distribuit in Romania de

Forum Film România

Țara

Brazilia, SUA

Box office My Penguin Friend

Weekend premieră (02.09.2024)
  • Loc 4
  • Spectatori 1
  • Încasări (RON) 215.443,00
Total
  • Spectatori 13
  • Încasări (RON) 664.952,00
  • Încasări (USD) 148.409,75

Părerea criticului

StefanDo pe 06 Septembrie 2024 20:27
My Penguin Friend: pentru tine ar înota cineva 8.000 de kilometri?
După ce în primăvară vedeam Regele Arthur, povestea salvării unui câine care a incendiat reţelele de socializare, iată că începem toamna cu DinDim, pinguinul devenit vedetă globală datorită extraordinarei fidelităţi faţă de cel care l-a salvat. DinDim, prietenul meu pinguin este un film simplu şi lipsit de orice pretenţii, dar care se achită cu brio de principala sa misiune, aceea de a ne spune că bunătatea este răsplătită în cele mai neaşteptate şi emoţionante moduri cu putinţă.

Francezul Jean Reno îl interpretează pe Joao, un brazilian în vârstă care locuieşte cu soţia lui, Maria (Adriana Barraza), pe o insulă din apropiere de Rio de Janeiro. Într-o zi Joao dă peste un pinguin care abia mai respiră după ce a înotat, în timpul lungii sale migraţii anuale, prin ape otrăvite cu combustibil. Joao îl spală şi îl hrăneşte, în… citeşte

0 0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
user-66fc409b4ec2b pe 01 Octombrie 2024 21:37
Pentru a intalni si a simti profund in interiorul nostru loialitatea, compasiunea, iubirea neconditionata, prietenia in forma lor cea mai pura trebuie sa ne indreptam intotdeauna fata catre animalute. Graiul lor desi lipsit de cuvinte este unul atat de puternic incat vibratia interioara ne este zdruncinata din temelii. In sens pozitiv, clar. Frumusetea vietii vine din lucrurile simple, din umanitate, generozitate, bunatate, din timpul calitativ petrecut cu persoanele dragi noua. Sa te incerce viata de nenumarate ori, sa uiti cum e sa traiesti si apoi sa intalnesti un astfel de prieten care te aduce cu picioarele pe pamant este de nepretuit, zic eu.
Cum spunea si Jean Reno, aceste fiinte care ne umplu viata de bucurie nu sunt animalute sau pasari, sunt prietenii nostri necuvântători in care ne regasim bucatele din suflet, din emotii uitate de timp, devenim mai vii si mai plini de… citeşte

0 0
JohnTaylor pe 01 Octombrie 2024 00:43
Chiar daca acest film nu are parte de efecte speciale, reușește să te acapareze și să te țină conectat la poveste, pe tot parcursul lui. Și prin acest rol, Jean Reno își etalează talentul actoricesc și transmite spectatorului sentimentul dat de trăirea unei prietenii sincere și necondiționate, dintre un bătrân căzut în depresie datorită morții singurului copil al său și un pinguin pe care reușește să-l salveze de la un sfârșit tragic. Recomand filmul tuturor categoriilor de vârstă, dar nu este pentru cei care caută acțiune sau răsturnări de situații. Este un film care îți aduce un câștig de ordin sufletesc, demonstrând încă o dată că o prietenie puternica este mai valoroasă decât o bogăție materială și mai eficientă decât multe medicamente.
0 0
oniscuta pe 15 Septembrie 2024 19:52
Un film emoționant și bine făcut! Merita văzut pentru toată familia. Incredibila poveste de atașament intre un pescar si prietenul lui pinguin care l-a salvat. Animalele sunt capabile de iubire necondiționată. Recomand acest film pentru povestea adevarata bine transpusa dar și pentru lecția de iubire dintre un om și un pinguin.
0 0
user-5c8bfba2e40a4 pe 11 Septembrie 2024 13:58
R_afc, frustratule, ești plin de venin. Du-te și fă terapie și mai scuteste-ne de aceste comentarii de rahat, căci oricum știm ce vei spune: regizorii sunt prosti, actorii sunt prosti, sunetul e prost, scenariul e prost, filmul e prost... Dar tu ești genial, ești criticul cel mai cel. Nu îți dai seama ca ai devenit ridicol? Ești singurul inducător de vomă! Better go get laid!
0 0
GaneaC pe 06 Septembrie 2024 11:30
De ce mi-a placut
Buna ziua ! Imi plac animalele, iar pingunii din acest film (se pare ca in rolul principal au "jucat" cam 10 pinguini reali, vii) sunt tare dragalasi. Peisajele sunt frumoase, simple, linistitoare, pandite de imensitatea calm -vulcanica a apei. Pescarul nostru isi pierde copilul in apa involburata ( din film reiese ca la insistentele copilului nu au tinut cont ca vremea se inrautateste). Daca nu il asculta- parea un parinte "rau". Daca l-a ascultat- nu si-a iertat-o apoi toata viata. Si, intr-o zi, ajunge la mal un pinguin micut, epuizat, murdar de petrol. ( Cata poluare exista si in oceane, nu doar in aer !). Un Magellan cu personalitate, nu a vrut sa inceapa migratia cu toata colonia lui. Este un film realizat dupa fapte reale- Oare s-o fi intors sub alta forma baietelul lui, cu atata atasament, insistent, aiurit, curajos, destept, cu ochisori doar pentru "tatal" lui ?! . Jean… citeşte
0 1
R_Afc pe 07 Septembrie 2024 01:10
Pinguin din vată de zahăr
Filmul este o dulcegărie exagerată, inducătoare de vomă, o banalitate absolută, acompaniată de o coloană sonoră care se străduiește să manipuleze emoțiile spectatorului, încît poți să o auzi pe Andreea Marin șoptindu-ți la ureche că viața trebuie prețuită.

„DinDim” încearcă să spună o poveste acolo unde ar trebui să avem mai degrabă un documentar. În 2016, un bărbat din Brazilia a devenit popular pentru că a descoperit și a îngrijit un pinguin rătăcitor care și-a petrecut următorii opt ani înotînd anual 8.000 de kilometri pentru a-l vizita.

Actorii nu sînt personaje, ci simple vehicule de învîrtit în mierea melodramatică a subiectului. Toți vorbesc ca niște roboți, în dialoguri lipsite de stil și expresivitate. Personajele fie descriu monosilabic ce se întîmplă, fie spun replici menite să transmită o… citeşte

0 2

Spune-ţi părerea despre My Penguin Friend

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells