Bastarden

(2023)

Bastardul

Poster Bastarden Postere Bastarden

Sinopsis Bastarden

Mai mult
Bastarden SUB

Când cuferele cu bani i se golesc, căpitanul Ludvig Kahlen are o ultimă soluţie. Este anul 1755 şi căpitanul va cuceri nordul Danemarcei, construind o colonie pe acest tărâm extrem de sălbatic şi neospitalier. În schimb, va primi ceea ce îşi doreşte cu disperare, un titlu nobiliar. Doar că teritoriul pe care Kahlen pune ochii pentru a-l îmblânzi îi aparţine nemilosului Frederick de Schinkel şi, când menajera acestuia, Ann Barbara, şi soţul ei fug de la conac pentru a se alătura coloniei, nobilul jură să…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.7
Bastarden (2023)
Bastardul
Cumpără bilete
O nominalizare Venetia
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • The Bastard
  • The Promised Land

Produs de

Zentropa Entertainments, Nordisk Film & TV-Fond, Sveriges Television (SVT)

Distribuitorul international

Magnolia Pictures

Distribuit in Romania de

Independența Film

Box office Bastarden

Weekend premieră (24.06.2024)
  • Loc 4
  • Spectatori 3.717
  • Încasări (RON) 81.835,00
Total
  • Spectatori 8.050
  • Încasări (RON) 202.686,00
  • Încasări (USD) 43.986,01

Program cinema Bastarden în Bucuresti

Următoarea difuzare este sâmbătă, 27 iulie. Vezi programul

Părerea criticului

StefanDo pe 30 Iunie 2024 11:13
Bastardul: cruzimea născută din privilegiu şi plictiseală
Unul dintre cuvintele folosite excesiv la Hollywood este "epic", iar un altul este "vizionar", pentru că Hollywood-ul are mult mai puţini regizori vizionari decât le place PR-iştilor de acolo să creadă. Revenind la "epic", vei găsi puţine filme care să merite mai mult această etichetă decât Bastardul/The Promised Land lui Nikolaj Arcel, lansat pe ecrane vineri după o premieră naţională în selecţia festivalului Transilvania.

După o premieră mondială în competiţia oficială a festivalului de la Veneţia, Bastardul nu se dă în lături de la nimic pentru a impresiona, de la interpretarea lui Mads Mikkelsen la o nemaipomenită luptă cu natura nemiloasă şi preconcepţiile unei societăţi încă şi mai nemiloase. În centrul atenţiei este Ludvig Kahlen (Mikkelsen), un căpitan scăpătat care se întoarce în Danemarca natală şi în 1795 obţine… citeşte

3 0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
xerses pe 27 Decembrie 2023 10:11
un film bun, jocul actoricesc al lui Mads este foarte convingator, povestea este impresionanta si dura.
5 0
sabinalin pe 12 Mai 2024 23:14
Ambitie, tenacitate, perseverenta. Sa lupti pana la capat pentru a-ti atinge scopul. Sa muncesti, sa nu te lasi, sa nu cedezi niciodata orice obstacol ai avea in fata. Pentru ca intotdeauna se gaseste cineva care sa puna bete in roate. Cazi, te ridici si mergi mai departe chiar daca totul pare sa-ti fie impotriva. Cam asta e soarta unui barbat in toata puterea cuvantului. Un barbat cu bune si rele capabil sa lupte pana la capat.

E vremea filmelor de agenda, pe baza de diversitate, pe baza de proportii si de orice altceva in afara de criterii valorice. Si totusi inca se mai pot face filme in maniera clasica, filme care pur si simplu sa placa spectatorului si sa-i dea senzatia ca politically correctness-ul n-a sufocat inca de tot arta cinematografica. E reconfortant sa vezi din cand in cand un film precum cel de fata, cu preocupare pentru scenariu, pentru o… citeşte

4 0
danzandt_gmail_com pe 16 Martie 2024 20:45
Filmul prezintă drama existențială a unor coloniști, în Danemarca mijlocului de secol VIII. O atmosferă austeră, rece, crudă și o poveste tristă. Un actor excepțional, Mads Mikkelsen în rolul principal. Nu m-a dezămăgit în niciun rol până acum.
Mi-a plăcut mult.

4 0
stricted pe 29 Februarie 2024 20:10
Deși dramatic și sumbru de te ia cu frisoane, uneori chiar la propriu, reușește să-ți și încălzească sufletul pentru că îți dă speranțe unde nu mai credeai că există.
4 0
soare_florin_marius pe 27 Decembrie 2023 17:15
Un film excelent ,încărcat de emoție ce te ține captiv de la început până la final ,face toți banii.????
4 0
lili22 pe 15 Ianuarie 2024 00:01
Un film bun. Mads Mikkelsen impecabil ca de obicei. Frumoasa coloana sonora, imaginea.
3 0
andyy pe 07 Ianuarie 2024 02:31
Exceptional!
Exceptional film! Prin atata "inteligenta artificiala", am descoperit acest film impresionant despre...OM. Merita vazut!
3 0
Mirceaionescu pe 25 Ianuarie 2024 19:59
Film bun!
Inca un film, in care Mads s-a intrecut pe sine! Imi plac maxim filmele scandinave! Merita cu prisosinta cele 2 ore! O incantare!
2 0
Caius13 pe 25 Iulie 2024 11:51
Un film excepțional în amalgamul de SF-uri și filme horror care domină cinematografia primui sfert de mileniu. L-am văzut cu familia....Am ieșit mai bogați cultural, intelectual, spiritual, moral... Merită...!
0 0
GabrielaSirbu pe 21 Iulie 2024 16:44
Ma bucur ca azi am facut parte dintr-o elita minuscula - de 6 persoane, doar atati eram in intreaga sala - care a ales acest film!
Vi-l recomand si asta nu numai pentru Mads Mikkelsen, desi este pe listuta mea de actori favoriti.

0 0
Smrs pe 07 Iulie 2024 18:30
Excelent
Aproape de excepție.. Un fel de Cinderella Man, un om care și.a dorit imposibilul și a reușit aproape de unul singur, impotriva piedicilor, împotriva celor care n.au crezut în el. O interpretare perfectă pentru celebrul proverb: "într.o zi, cei ce n.au crezut în tine, vor povesti tuturor cum te.au cunoscut". Iar Mikkelsen nu mai e doar o confirmare, ci s.ar putea să fie cel mai mare actor european la ora actuală (inspirându.mă și din alte reușite), poate cel mai mare și de la Hollywood, în calitate de veteran al unei noi generații de actori talentați. Filmul, de 10.
0 0
boris.vultur pe 06 Iulie 2024 19:16
Vermeer
Un film bun, o frescă emoționantă. Frapează imaginile, parcă ar fi adieri din picturile lui Vermeer. Mads e impecabil, ca de obicei. O revelație: actorul Simon Bennebjerg în rolul nemilosului Frederick - personaj puțin caricatural, care contrastează cu austeritatea din jur.
0 0

Spune-ţi părerea despre Bastarden

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells