Miracol

(2021)

Miracol

Poster Miracol Postere Miracol

Sinopsis Miracol

Mai mult
Miracol no-subs

Împărțit în două capitole, „Miracol” o urmărește pe tânăra călugăriță novice Cristina Tofan (Ioana Bugarin) în timp ce se strecoară afară dintr-o mănăstire izolată pentru a merge la spitalul din orașul vecin. Nereușind să-și rezolve problemele și să-l găsească pe bărbatul pe care îl caută, pe drumul de întoarcere întâlnește o soartă neașteptată.
A doua parte a filmului îl are în centru pe Marius Preda (Emanuel Pârvu), inspectorul de poliție plecat pe urmele ei și care-i reface…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.7
Vezi pe Hbo Max
O nominalizare Venetia, 9 nominalizări Gopo
Vezi toate premiile
Ioana Bugarin Ioana Bugarin Cristina Tofan Emanuel Pârvu Emanuel Pârvu Marius Preda Ana Ularu Ana Ularu
Marian Râlea Marian Râlea dr. Mihăescu Valentin Popescu Valentin Popescu dr. Ivan Valeriu Andriuță Valeriu Andriuță Albu
Vasile Muraru Vasile Muraru comisar șef Ion Grosu Ion Grosu polițistul Bodola Ovidiu Crișan Ovidiu Crișan agentul Mișu Macarie
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Miracle

Produs de

The East Company Productions, Cineart TV, Tasse Film

Distribuitorul international

Memento International

Distribuit in Romania de

Bold Film Studio

Box office Miracol

Weekend premieră (31.01.2022)
  • Loc 10
  • Spectatori 2.638
  • Încasări (RON) 53.649,00
Total
  • Spectatori 6.543
  • Încasări (RON) 113.298,70
  • Încasări (USD) 25.927,41

Părerea criticului

StefanDo pe 28 Ianuarie 2022 12:51
După o premieră mondială în competiţia Orizzonti a festivalului de la Veneţia şi câştigarea marelui trofeu la festivalul de la Varşovia, Miracol, în regia lui Bogdan George Apetri (Periferic, Neidentificat), se lansează în sfârşit în cinematografe. Spunem de la început că este unul dintre cele mai bune filme româneşti din ultima vreme şi că Apetri reuşeşte ceea ce puţini regizori şi scenarişti de la noi reuşesc să facă, anume să scrie nişte replici foarte credibile şi să îşi covingă actorii să le pronunţe la fel de credibil.

Deşi regizorul nu consideră că Miracol este un film poliţist, publicul larg îl va percepe cu siguranţă ca pe un film poliţist. Fiecare scenă este învăluită într-o aură de mister bine condus, iar curiozitatea spectatorului este întreţinută la fiecare pas. De mister avem parte încă din primele… citeşte

2 1

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
catze999 pe 17 August 2022 23:24
Pierdere de vreme
............................................................

4 4
GabrielaSirbu pe 05 Februarie 2022 17:59
N-am mai vazut de mult un film RO.Nici n-am mai vrut...
N-am mai vazut de mult un film RO BUN!!! Meeeeerita!!!
Bravo celot vinovati+sonorul perfect.
Nu spun mai mult pentru ca e genul de film pe care-l comentezi dupa...

4 5
sabinalin pe 12 februarie 2022 17:27
Daca n-ai vazut inca ,,Neidentificat,, ti-l recomand cu toata caldura. E primul film al trilogiei regizate de Apetri, ,,Miracol,, e cel de-al doilea.
GabrielaSirbu pe 13 februarie 2022 18:30
Nu mai am incredere(din pacate) in filmele RO, am vazut "Miracol" pentru ca m-am lasat induplecata de o prietena care vazuse " Neidentificat" si a fost un miracol ca a fost chiar bun, dar asta nu e o garantie pentru viitor...
Deceoare pe 24 Noiembrie 2023 22:45
Concluzia părerilor exprimate până azi despre acest film “Miracol”, este că nu este niciun miracol. Este un film în notă generală din ultimii treizeci și trei de ani din România. Putem număra doar câteva filme bunicele, în rest mediu spre mediocru. Este exact ca la fotbaliști și actualii antrenori mai tineri din fotbal. Degeaba se școlesc la școli înalte - vezi școala PRO - și iau masterate peste masterate, pentru rezultate bune și foarte bune le lipsește mentalitatea și motivația.
2 1
rosix pe 19 Octombrie 2023 08:23
Deși bine construit (ca idee) și bine jucat, filmul nu scapă de neplauzibilul, patetismul și clișeele filmului românesc contemporan - "românii din context sunt prezentați din nou în maniera fatalistă, ca niste bădărani, niște învârtitori cu scârbă de tot și puși pe ciupeală, in orice ipostază".
Conflictul e construit neplauzibil - de ce ar opri o tânără (măicuță sau nu) un taxi, în boscheți, să se schimbe de haine? Nu, mai bine, mergea în toaleta la gară sau in cea de la mall ?
Iar "miracolul" din final in care polițistul tânăr, ateu convins, nervos și cu amantă violată vede o revelație in luciul apei și renunță la o crimă anunțată, e de stors lămâia. Când pleci cu pistolul la tine mai ai timp de revelații pe malul gârlei?
In privința prestației actorilor..e mai bună decat în alte filme similare deși firul narativ… citeşte

2 1
pulbere-de-stele pe 14 August 2022 10:25
Filmul in sine este chiar bun, desi eu nu am inteles care era miracolul. Si nici daca scena care se intampla cand politistul si taximetristul ajung sub pod (cand politistul se uita in apa si taximetristul se scapase pe el) este doar ceva ce-si imagineaza politistul ca ar vrea sa se intample sau e real si realitatea se modifica in momentul in care el vede in apa reflexia tinerei calugarite. Poate ma lamuresc daca vad toata seria, inteleg ca este o trilogie.
2 1
ovidiu_tuca pe 25 ianuarie 2024 09:49
Miracolul a fost cand a vazut in apa imaginea Cristinei care l-a oprit pe inspector sa asasineze suspectul.Si ar mai fi o lacrima aparuta la morga pe fata Cristinei....
sabinalin pe 04 August 2022 12:05
Am asteptat cu mare interes si emotie aceasta a doua parte a proiectatei trilogii regizata de Bogdan George Apetri, romanul care a studiat cinematografia la universitatea Columbia din New York acolo unde traieste in prezent. Cu interes datorita admirabilelor ,,Periferic,, si, mai ales, ,,Neidentificat,, , cu emotie pentru ca intotdeauna este complicat sa continui cel putin la acelasi nivel ceea ce ai inceput foarte bine. Din fericire si aceasta a doua parte a ,,trilogiei Piatra Neamtului,, e remarcabila, poate chiar un pic mai buna decat prima. Din nou avem de-a face cu un thriller care e mai mult decat atat, cu personaje de care te atasezi aproape imediat pentru ca sunt bine conturate si foarte bine interpretate, cu un suspans foarte bine intretinut, e reconfortant sa constati ca si romanii sunt capabili sa faca thriller de foarte buna calitate. In ceea ce priveste personajul principal… citeşte
2 2
kasmyn pe 17 August 2022 23:33
bun
filmul este bun si se pare ca este inspirat dintr-un caz real finalul are 2 intelesuri!!
1 2
user-5aa4210b2f7b2 pe 24 Ianuarie 2022 23:14
Interesant. Finalul e surprinzător și m-am gândit ceva vreme după terminarea filmului ce a vrut să sugereze regizorul. Nu e un film pentru relaxare.
1 2
Nelushookoo pe 21 Decembrie 2022 23:58
Un film de calibru ce se ridică la nivelul predecesorului său, respectiv „Neidentificat”! Finalul este cam în coadă de pește și dă de gândit...
1 3
user-5c9f8c2e87074 pe 07 Octombrie 2022 01:28
F bune și inspirate cadrele lungi și lente. Fascinanta figura ascetica a actriței principale( ce talent uimitor!) o adevărată personificare a durerii. Final ambiguu dualitatea fictiune- realitate mărind suspansul și tensiunea. Este o realizare!
1 3
ancota pe 14 Septembrie 2022 11:14
E un miracol că se mai fac filme românești atât de bune.
Cu un început destul de lent, dar care nu face decât să ne introducă puțin câte puțin în poveste,acest film reușește, prin tensiunea creată, să mențină atenția spectatorului până la final. Dialoguri foarte bune și actori foarte buni. Felicitări tuturor!
1 3
lili22 pe 20 August 2022 17:27
Ceva mai bun decat Neidentificat, interpretare buna si un scenariu coerent dar titlul m-a ĺasat confuza.
1 3
dienutzza pe 04 Februarie 2024 21:50
Fata de 99% dintre filmele romanesti din ultimile 3 decenii. acest film pare o capodopera. Nu este perfect dar e captivant si iti induce emotii si sentimente pentru personaje, atmosfera stranie te impresoara si te face partas la actiune. Am vazut si "Neidentificat" si se pare ca pentru filmul romanesc mai exista inca sperante...
0 0
ovidiu_tuca pe 25 Ianuarie 2024 09:44
Un inceput
Filmul politist romanesc ar trebui sa se bazeze pe un scenariu mai veridic.Suntem in secolul XXI si acum se fac analize pe baza de teste ADN nu prin fortarea suspectului sa marturiseasca cu tortura.
In plus schimbatul in natura era pe vremuri atata timp cat aveai toaleta in benzinarie sau in incinta spitalului.Dar atunci trebuia schimbat locul agresiunii si probabil ca asta a fost viziunea scenaristului.
Actorii au jucat impecabil dar cum am spus scenariul putea fi adaptat secolului nostru in care politia are metode moderne.

0 0
MiereaNeagra pe 08 Iunie 2023 19:02
Fără miracol - acesta ar fi fost titlul real
Fără miracol - acesta ar fi trebuit să fie titlul. Căci este orice, numai miracol nu.
Prea lent, prea prost, prea fără sens.
Miracol în titlu, rahat în film.
De-o idioțenie monumentală.
Vai și-amar...

0 0

Spune-ţi părerea despre Miracol

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Miracol
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells