The Zone of Interest

(2023)

Zona de interes

Poster The Zone of Interest Postere The Zone of Interest

Sinopsis The Zone of Interest

The Zone of Interest SUB

Comandantul de la Auschwitz, Rudolf Höss (Christian Friedel), și soția sa Hedwig (Sandra Hüller) se străduiesc să își construiască o viață de vis pentru familia lor într-o casă cu grădină aflată chiar lângă lagăr.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5
2 premii şi 3 nominalizări Oscar, 3 nominalizări Globul de Aur, 3 premii şi 6 nominalizări BAFTA, 3 nominalizări Cannes, 5 nominalizări Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • La zona de interés

Produs de

A24,Access Entertainment,Film4

Distribuitorul international

A24

Distribuit in Romania de

Bad Unicorn

Box office The Zone of Interest

Weekend premieră (12.02.2024)
  • Loc 9
  • Spectatori 7.758
  • Încasări (RON) 172.033,00
Total
  • Spectatori 18.065
  • Încasări (RON) 394.922,00
  • Încasări (USD) 85.806,89

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
radufl pe 21 Februarie 2024 10:03
"Viața de care ne bucurăm merită foarte mult sacrificiul"
Un film dificil de urmărit, foarte emoțional, precum o vizită într-un trecut greu de înțeles și acceptat. O reconstituire excepțional structurată și sugestivă a vieții cotidiene în preajma infernului. Imaginile sunt complexe, iar privitorului îi este permanent solicitată atenția la nenumăratele detalii.
Sunetul - apăsător și greu de uitat; un potpuriu realist al suferinței și nepăsării, care te bântuie mult timp după sfârșitul filmului.
Cele două personaje principale (interpretate strălucit de Sandra Hüller și Christian Friedel) sunt urmărite prin filmări cu camere fixe, precum webcam-uri ale istoriei, ce surprind cu candoare banalitatea răului și ușurința cu care este perceput și acceptat.

7 0
lapidarium pe 25 Februarie 2024 17:18
Sumbru si cinic . Sau altfel spus, limita dezumanizarii este la o distanta de un gard.
4 0
florin2014 pe 06 Martie 2024 13:46
Uită-te înainte, chiar dacă știi despre ce este vorba, la câteva imagini despre ororile de la Auschwitz și vei realiza ca acesta este cu adevărat un film mai de groază și mai înspăimântător decât multe filme din categorie, pentru că au fost și sunt oameni care trăiesc, la fel ca personajele de aici (de altfel reale), fără nici cea mai mică urmă de umanitate. Rudolf Hoss a fost catalogat, de psihiatri de la aceea vreme, ca lipsit de empatie și execuția și-a acceptat-o cu nonșalanța unui psihopat (la cererea polonezilor chiar și-a scris memoriile în care nu se regăsesc nici cele mai mici regrete). Filmul este foarte bine făcut din toate punctele de vedere, dar mai ales prin realizarea personajelor, care par normale dar...
3 0
sabinalin pe 04 Martie 2024 22:01
,,Evreii erau obligati sa se dezbrace langa buncar dupa ce li se spunea ca intra in camere ( cum erau numite) pentru a fi despaducheati. Toate camerele, erau cinci, erau umplute in acelasi timp, apoi usile rezistente la gaz erau inchise cu suruburi iar continutul canistrelor cu gaz era eliminat in camere prin niste orificii speciale. Dupa jumatate de ora usile erau deschise ( fiecare camera avea cate doua usi), cadavrele erau scoase si duse la gropi in niste mici vagoane care mergeau pe sine. Hainele victimelor erau duse cu camionul la depozitul de sortare. Intreaga operatiune, incusiv ajutorul acordat in timpul dezbracarii, umplerea si apoi golirea buncarului, inlaturarea cadavrelor precum si pregatirea si umplerea gropilor comune, era efectuata de membrii unui detasament special de evrei care erau cazati separat si care, conform ordinelor lui Eichmann, erau ei insisi lichidati dupa… citeşte
3 0
simpleminds pe 4 martie 2024 23:34
Foarte bine punctat.Un comentariu binevenit.Zone of interest mi se pare mai bun decat Saul fia,filmul maghiar premiat cu Oscar in 2016.Poate exista o imagine mai terifianta decat cerul noptii inrosit de focul din crematoriile care mergeau incontinuu ?
user-6128f5b7bd0de pe 18 Februarie 2024 20:20
Un film bun. Istoria se repeta. The Zone of interest is actually nowadays...
2 0
nelimitat pe 18 Februarie 2024 12:05
Pierdere de timp
Nu este nimic horror sau special cu acest film (cum menționau multe review-uri din afară). Nu arată nimic din interiorul lagărului de concentrare. Majoritatea filmului este filmat în casa/curtea familiei Hoss situată lângă lagărul Auschwitz și dorește să portretizeze ipocrizia/nepăsarea/sfidarea/lăcomia familiei Hoss față de "vecinii lor". Dar cam atât. Nimic deosebit la sunet sau ca imagini.

Puteți viziona orice documentar și veți fi mult mai atras + câștigat ca informații obținute.

Cu siguranță nu pot recomanda vizionarea acestui film la cinematograf (deși am o toleranță mare în cazul filmelor slabe). De evitat, 100% e over-rated.

2 12
boris.vultur pe 08 Martie 2024 09:14
În spatele infernului
Un film inteligent, original. Perfecție tehnică. Filmează cotidianul în viscerele răului. Culisele mânjite cu indiferența umană. Iată cum poate accepta omul inacceptabilul. Un uruit continuu, angoasant, obsesiv. O scufundare clinică într-o rană deschisă.
1 0
AdriAdrianna98 pe 07 Martie 2024 22:31
extraordinar ce film au putut face doar din sunet si cateva imagini sugestive. nici nu trebuie sa-ti spuna ca e lagarul vizavi, sunt suficiente cateva cadre cu un cos de fum, un cer rosu apocaliptic, o femeie care se grabeste dezgustata sa inchida ferestrele si niste urlete usoare in timp ce-ti arata niste cadre cu flori colorate, vesele. mi-a atras atentia inca de la sinopsis, mi s-a parut o idee foarte interesanta de film, iar filmul nu dezamageste absolut deloc. o atmosfera grea, cenusie, chiar usor infricosatoare. Filmul asta merita macar Oscarul pentru sonor.
1 0
nechiforboss pe 15 Martie 2024 01:24
Destul de interesantă ideea filmului.Dar mi-ar fi plăcut ca regizorul acestui film să creeze sau să intre mai adânc în povestea cu Holocaustul.Nu doar să prezinte activitatea personalului care se ocupă de acest muzeu.Dealtfel această rutină și aceste imagini cu acele locuri le-am văzut chiar pe viu întrucât chiar am avut ocazia chiar să ajung să le vizitez(cine are șansa chiar recomand să facă la fel).Deci am avut un fel de Deja Vu....Dealtfel țin să precizez că această istorie a Holocaustului ne este de atâta timp băgată pe gât cum că doar "evreii"ar fi suferit.Nimic mai fals..Au suferit și un număr considerabil de polonezi,slovaci,țigani,alte etnii ,prizonieri de război din alte țări și chiar unii dintre contestatarii regimului nazist chiar din interiorul Germaniei de atunci.
0 0
bustefan pe 29 Martie 2024 01:04
Beciul respectiv, "camera de gazare", asa cum este el prezentat la sfarsitul filmului, cu cele doua femei de serviciu care sterg de praf instalatiile, reprezinta un decor, reconstruit de sovietici dupa 1947.
Cladirea respectiva a fost pe rand:
1.- depozit de munitie inca din perioada Imperiala, pana dupa 1917
2.- morga si crematoriu, instalate impreuna cu o mica sala de autopsie hol si vestiar, ca anexa a Spitalului de vis-a-vis, din 1941.
3.- adapost antiaerian dupa 1943 - atunci s-au demontat cuptoarele si s-au depozitat undeva intr-o magazie. Spatiul respectiv s-a reconfigurat, s-au zidit cativa pereti interiori, ca sicane pentru a atenua unda de soc
in caz de bombardament.
4.- "Camera de gazare", amennajata in scopuri muzeale, din 1947. Atunci s-au reinstalat cele doua cuptoare, s-au practicat ferestre in tavan, "prin care se introducea… citeşte

0 1
Horatiucrisan pe 11 Martie 2024 21:42
Un film interesant dar care nu aduce nimic nou printre zecile de filme despre ororile naziste. Impresionat sfârșitul filmului cu acele femei ștergând vitrinele in Muzeul Holocaustului. Cred că trebuie să ai nervi de otel că sa lucrezi acolo zi de zi. După câte am citit despre ororile petrecute, după câte filme documentare am vizionat nici nu mi-aș dori sa vad acel muzeu. Filmul e totuși supraevaluat.
0 1
user-61c368020171d pe 15 Martie 2024 23:02
Am vazut multe filme pe tema razboiului si a lagarelor dar mai nereusit ca asta nu am intalnit. Este un film greoi ,apasator ,deprimant sumbru ,iar sfarsitul este abrupt dar capata un sens. Nu mi.a placut nici ideea cu copii care.si traiau copilaria in acea atmosfera odioasa ,parand ca nici nu observa ce se intampla in jurul lor ....ciudat
.. .ptr mine e clar ca nu se mai fac filme bune. Pai nici nu poti compara cu Pianistul sau Lista lui Scindler sau altele . In fine vedeti-l daca sunteti curiosi ....eu l.am vazut ca urmare a nominaluzarii ptr Oscar. Interpretarea actoriceasca este buna ,cat si costumele si decorurile.

0 2
lili22 pe 18 Februarie 2024 23:55
Nu sunt un geniu al pronosticurilor dar citind despre ce subiect trateaza am zis ca sigur e abonat la premii.Bafta a fost, urmeaza Oscar.
Altfel, nu ma intereseaza.Nu
u consider ca ar avea ceva special.

0 4
gandolf pe 01 Martie 2024 00:27
stati acasa
O porcarie odioasa. singurele momente emotionante sunt cele cu scenele din zilele noastre cu hainele si incaltamintea ramasa de la cei omorati cu monstruozitate acolo. in rest o idiotenie - nu arata decat nepasarea si lipsa totala a celei mai mici umbre de empatie ale unor personaje grotesti fata de alte fiinte umane. nu stiu cum a putut lua premii acest film. imi venea sa ies din sala dupa prima jumatate de ora , dar deranjam alti spectatori. tot am asteptat momentele memorabile care nu au aparut. mai bine adormeam la film, eram mai castigat. :) singurul lucru amuzant era tunsoarea personajului principal specifica ciudatenilor din zilele noastre, nicidecum contemporana cu acele timpuri.
0 5
analuminita01 pe 17 Februarie 2024 22:34
Un film care impresioneaza prin portretizarea personajelor, care se straduiesc sa-si construiasca o viata idilica, netinand cont de ceea ce se intampla in proximitatea lor. In film nu se vede un love story, intre cei doi soti, ci viata lor surprinde prin detasarea emotionala si mecanicitatea sa.
0 5

Spune-ţi părerea despre The Zone of Interest

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells