Caché

(2005)

Ascuns

Poster Caché Postere Caché

Sinopsis Caché

Mai mult
Cache Georges este gazda unei emisiuni TV de recenzii literare care incepe sa primeasca niste colete cu casete video pe care sunt filmari cu el alaturi de familia sa - filmati pe ascuns de undeva din strada - iar acest lucru alarmant nu are inca o explicatie limpede.

El nu are idee cine poate fi cel care trimite aceste colete ciudate. Treptat, filmarile devin mai personale, sugerand ca persoana care le trimite il cunoaste pe Georges de ceva vreme.

Georges simte o amenintare tacuta la adresa sa si a familiei sale, dar,…
citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3
3 premii şi o nominalizare Cannes, 5 premii şi 3 nominalizări Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile
Daniel Auteuil Daniel Auteuil Georges Laurent Juliette Binoche Juliette Binoche Anne Laurent Annie Girardot Annie Girardot Mama lui Georges
Aïssa Maïga Aïssa Maïga Chantal Denis Podalydès Denis Podalydès Yvon Daniel Duval Daniel Duval Pierre
Marie Kremer Marie Kremer Jeannette Bernard Le Coq Bernard Le Coq Redactorul sef Nathalie Richard Nathalie Richard Mathilde
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Hidden

Produs de

Les Films du Losange

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Les Films du Losange

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

Franta

Site oficial

Caché

Box office Caché

Weekend premieră (24.04.2006)
  • Loc 14
  • Spectatori 548
  • Încasări (RON) 4.963,00
Total
  • Spectatori 2.041
  • Încasări (RON) 15.689,46
  • Încasări (USD) 5.736,81

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
dm pe 01 Septembrie 2006 12:23
genial filmul,intr-adevar un film reusit care te pune pe ganduri si cine zice ca e un film foarte prost probabil ca sufera de o lipsa de imaginatie.
Filmul acopera foarte bine mai multe planuri,atat psihologia umana cat si realitatea sociala din Franta,iar finalul,desi aparent extrem de urat,te face sa te mai uiti odata la film si de a gasi detalii acunse foarte bine implementate de regizor.Bineinteles ca pe multi ii intereseaza mai mult daca bruce lee il bate pe van dame si nu apreciaza genul de astfel de filme,dar nu poti distruge un film foarte bine facut si apreciat doar ca nu esti in stare sa il intelegi si descurajezi pe altii sa nu il vada

6 6
Tsotsi pe 29 decembrie 2012 23:25
Finalul nu este urat. Ultimul cadru e poezie.. un cor al gandurilor, un zumzet al ranilor deschise...
Stephen2D pe 08 Februarie 2016 22:46
(-.-) (-.-)(-.-)(-.-)(-.-)(-.-)(*.*)(-.-)(-.-)(-.-)-.-)(-.-)-.-)(-.-)(*.*)
                        
3 1
zeno.marin pe 19 Aprilie 2012 20:21
Stalker movie?
Sunt sigur ca fiind un film european, Cache este mult mai putin cunoscut decat zeci de thriller-e tip stalker-movie de peste Atlantic, complet banalizate prin repetarea temei. Acesta este insa altfel. Alta clasa, alta realizare.

Impresionanta intelegere a psihologiei personajelor, care rasplatesc cu o naturalete a reprezentatiei actoricesti care nu poate fi depasita, care nu suporta termeni de comparatie. Dialoguri firesti, comportament firesc al personajelor Daniel Auteuil, Juliette Binoche Lester Makedonsky, un copil cu o interpretare de o maturitate rara in filme. Ce mai, scoala de cinematografie adevarata, nu ca la noi (in ograda) sau... peste ocean!

3 3
margott pe 10 Ianuarie 2013 13:58
Daca ati vazut si alte filme de-ale lui Michael Haneke (Funny Games, de pilda) filmul vi se va parea ca are sens, altfel... La final, ma gandeam de ce au ales sa incheie filmul fara sa dezvaluie faptasul, credeam ca poate n-am urmarit cu atentie, iar pe parcursul lui probabil mi-a scapat ceva esential. Ei bine, Cache nu e genul de thriller care sa te conduca de la A la B, se pune accentul pe atmosfera, pe emotiile personajelor care-si traiesc drama. E ca si in viata, nu ai controlul asupra faptelor altor persoane, iar cand simti ca lucrurile iti scapa din maini, frustrarea isi pune amprenta asupra a tot ceea ce faci, afecteaza toate relatiile din jur. Disparitia copilului pentru o noapte declanseaza paranoia personajelor pe fondul deja existent al temerii de necunoscut. Pentru cei care vor sa vada un film care releva nu atat fapte sau actiuni ale personajelor, cat trairile lor.
2 2
Vegetarian pe 29 Aprilie 2011 22:42
. . . Biciclete pe strazi slab circulate . Daca un barbat de 30-40 de ani , imbracat in costum , insotit de nevasta , nu aude o bicicleta , un scuter sau masina electrica , cand traverseaza printrun loc nepermis , nu inseamna ca are dreptul sai strige biciclistului niste cuvinte nepretenoase , deranjand locatarii . Biciclistul sar putea sa se intoarca si sal puna pe respectivu sa repete ce a zis , apoi in functie de calitatea biciclistului , se poate termina doar cu un avertisment sau cu .. Scena e pe la min 22 !?
. . Din ciclul `` Asa nu `` : Un francez povesteste ceva la o masa acasa , cu inca 3 femei si 2 barbati , intelectuali toti . Respectivu imita pe cineva din povestea lui , tzipa brusc , femeile se sperie si rad cam 1 min , dand impresia ca incurajeaza comportamentu . Scena pe la min 25 .
. . . . Tot din ciclul asa nu sau nu recomandam imitarea comportamentelor… citeşte

2 6
Vegetarian pe 29 aprilie 2011 22:43
Dar asta nu e tot ! Aveti posibilitatea de a va skimba viata , oferinduva un somn sanatos ....
Blackpanther pe 27 Aprilie 2006 22:16
Cele mai nasoale doua ore din viata mea! Filmul este complet static, cu un subiect plictisitor, niste scene in care nu arata absolut nimic mult prea lungi.

Cine a ales chestia asta sa deschida Festivalul Filmului European? Cu astfel de filme normal ca cinematografia europeana este ignorata.

2 12
AnalyticVision pe 24 Decembrie 2012 15:57
Michael Haneke e unul din regizorii mei preferati: http://discerne.wordpress.com/2012/12/17/michael-haneke/
1 2
cosmin_kedii pe 13 Martie 2012 17:41
O dramă cu suspans psihologic de cea mai mare rigoare si originalitate
1 2
AnalyticVision pe 24 decembrie 2012 15:59
Am plasat Cache pe locul 1 in topul filmelor lui Michael Haneke http://discerne.wordpress.com/2012/12/20/top-michael-haneke/
Spikos pe 27 Martie 2013 14:15
In buna " traditie " frantuzeasca , de a experimenta totul , de alege cai alterne la toate , de a merge alaturi caii narative naturale fie ca se poate , fie fortind (exersarea metaforei ! ) , filmul de fata mi-a lasat mai multe nedumeriri decat convingeri ; firul domol al unui conflict anemic cu lungi secvente in care nu se intampla nimic , este brutal intrerupt spre final , chiar in momentul atipirii noastre ; pretul originalitatii excede , dar nu convige ; nota 6 .
1 5
Scullder pe 28 Aprilie 2006 11:52
Nu apare nici o stea deasupra acestui post pentru ca acest film nu o merita nici macar pe aia ... acest "film", daca putem sa ii spunem asa ... Intr-adevar foarte proasta alegere pentru deschiderea festivalului. Un film foarte prost. Static, neinteresant, slab din toate punctele de vedere. Personaje foarte superficiale, cu motivatii si mai superficiale ... sa nu mai mentionez faza aia de o violenta jignitoare, si total gratuita. Finalul este cireasa de pe tort, daca putem spune asa ... si se mai mira ca nu e vizionat cinematograful european.
1 11
mihaigeniu pe 01 Iunie 2022 23:43
Foarte supraevaluat..
Haneke tot timpul e ridicat în slăvi de unii, Dumnezeu știe de ce..e bun ,dar superficial și evident.

0 0
florin2014 pe 07 Octombrie 2020 15:06
excelent
Este a treia oara cand il vad, in14 ani si spun- excelent, film de colectie. Regie, suspans, joc actoricesc- toate la superlativ. Si pentru cei care nu au aflat, faptasul este dezvaluit la final, urmariti cu atentie.
0 0
zeki pe 6 ianuarie 2021 00:29
Faptasul sau faptasii? Nu ne este de fapt nimic dezvaluit la final. Este posibil ca cei doi copii sau numai unul dintre ei sa fi fost faptasii? Nu avem de unde sa stim. Mai ales ca unghiul din care era filmat Auteuil si Binoche la intrarea in casa este extrem de evident. Ar fi observat camera acolo imediat. Cine este faptasul/faptasii n-are de fapt importanta.
florin2014 pe 2 februarie 2021 01:08
Haneke, cu mici exceptii isi explica finalurile, i-am vazut toate filmele.
Cretzulynne pe 13 Iulie 2019 09:04
A 29-a propunere pentru Academia de Film Americană, la categoria de cel mai bun film străin, din partea Austriei.
Nu a fost nominalizat.

0 0
Smrs pe 17 Decembrie 2020 22:05
Bun
Filmul este destul de reușit, deoarece ne arată cât de ușor poți destabiliza o persoană, o familie, cât de ușor poți distruge o carieră și chiar un om printr-o presiune și teroare în formă continuată îndreptată în acea direcție. Deși avem parte de suspans, el nu se realizează prin scenete scurte și intense, ci te cucerește în așa fel încât abia aștepți finalul ca să vezi cine e vinovatul. Din păcate, cred eu că aici greșește filmul - pentru că rămânem cu curiozitatea, terminându-se brusc. Poate asta e tot o formă de a contribui la reuțită..nu știu, dar eu așteptam un răspuns.
În rest, impresionează prin realism, inclusiv prin inacțiunea poliției pe presupuneri - cu care suntem destul de familiarizați și noi, dar mai ales prin ideea aceasta de a crea insecuritate, nesiguranță, doar prin simplul fapt că filmezi viața, adresa… citeşte

0 1
borisvultur pe 24 Ianuarie 2018 11:05
După perdelele cofortului
Revăd filmul : e rezistent, tulburător. Coșmarul unei culpabilități inițiale, schema unui egoism atroce. O simplă casetă și cuplul se macină, devine ridicol. Înainte viața se derula calm, cu stereotipii călduțe, fără strigăte. Ce devine un cuplu sub sabia lui Damocles a unor casete? Avem nevoie de ceilalți, ori tragem perdelele confortului?
0 1

Spune-ţi părerea despre Caché

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Caché
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells