Jucăria nouă, o comedie franțuzească cu Daniel Auteuil și Jamel Debbouze, din 19 mai în cinema

de Cinemagia în 16 Mai 2023
Filmul este inspirat de comedia clasică din 1976 a lui Francis Veber

Jucăria nouă/Le nouveau jouet, o comedie hilară și emoționantă, în care un băiat învață că există lucruri pe care nici o sumă de bani nu le poate cumpăra, va avea premiera în cinema pe 19 iunie, distribuit de Independența Film. Cu Daniel Auteuil, câștigător al premiului César, și popularul comediat Jamel Debbouze, în rolurile principale, Jucăria nouă este inspirat de comedia clasică din 1976, Le Jouet, regizată de Francis Veber.

Sami (Jamel Debbouze) trăiește fericit într-un cartier din suburbiile Parisului alături de soția sa, care așteaptă un copil. Pentru a asigura nevoile viitoarei familii, Sami se angajează ca paznic de noapte într-un magazin cu produse de lux, deținut de Philippe Etienne (Daniel Auteuil), cel mai bogat om din Franța. De ziua fiului său, Alexandre (Simon Faliu), Philippe inaugurează raionul de jucării al magazinului și îi spune acestuia că poate lua orice își dorește. Alexandre îl alege pe Sami drept noua sa jucărie.

„Producătorul Richard Grandpierre a fost cel care mi-a propus să mă ocup de acest proiect. Inițial, l-am întrebat dacă a înnebunit (râde), înainte de a vedea filmul original, alături de soția mea, co-scenarist. Apoi, am înțeles atunci că există un alt punct de vedere de oferit asupra acestui subiect. Acum, ca adult, am văzut în cu totul alt fel acest film față de cum l-am perceput când eram copil. Filmul original al lui Francis Veber este pentru mine cel mai puternic și nebun film al său. Și mi-am dat seamă că temele filmului - diviziunea socială, copilul-rege și întrebarea dacă banii pot face totul - actuale la acea vreme, azi stau cu atât mai mult în picioare. Îndepărtându-ne puțin de asprimea originalului, din care rezidă puterea lui, am încercat să adăugăm mai multă umanitate și să dezvoltăm tema paternității.”, spune regizorul și scenaristul filmului, James Huth.

Daniel Auteuil (Caché, La Belle Époque), apreciatul star francez, deținător al unui premiu la Cannes (Le huitième jour) și al două trofee César (Jean de Florette, La fille sur le pont), este cel care l-a recomandat și contactat pe Jamel Debbouze (Amélie, Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre) pentru rolul lui Sami: „Locuim la 10 minute unul de celălalt în Paris, Avignon și Corsica și ar fi trebuit de mult timp să facem ceva împreună”.

Simon Faliu, tânărul actor ce îl interpretează pe Alexandre, are 14 ani și a fost ales în urma unui casting, pe când avea 12 ani, din 150 de copii: „Practic, personajul principal este copilul. El este cheia filmului. Pariul filmului era să avem un puști detestabil la început, dar care ulterior să ne facă să-l plăcem. Dar, pentru asta trebuia să găsim un copil de 12 ani, care să aibă maturitatea și talentul necesare (...). Am văzut 150 de copii și, dintre ei, Simon Faliu era, de departe, cel care avea capacitatea necesară pentru a exprima emoțiile personajului. Are capacitatea de a juca în două chei: Voldemort și Harry Potter.”, a mai adăugat James Huth.

Jucăria nouă/Le nouveau jouet are premiera în cinema pe 19 iunie, distribuit de Independența Film.

Exploreaza subiecte similare:

Le nouveau jouet, Daniel Auteuil, Jamel Debbouze, Simon Faliu, James Huth, Caché, La Belle Époque, Le huitième jour, Le fabuleux destin d'Amélie Poulain, Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre

Alte știri din cinema

Unde se va opri Inside Out 2? Noi recorduri pentru animaţia Pixar

Continuarea a încasat 1,44 miliarde de dolari, dar totalul s-ar putea să fie considerabil mai mare

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells