După dealuri

(2012)

După dealuri

Poster După dealuri Postere După dealuri

Sinopsis După dealuri

Mai mult
După dealuri trl oficial

„După dealuri” spune povestea a două fete care au crescut împreună și care se reîntâlnesc după câțiva ani de despărțire. Alina (Cristina Flutur) se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichița (Cosmina Stratan), prietena ei din copilărie de care se simte încă foarte atașată. Voichița și-a găsit însă calea în credință, iar maicile printre care trăiește la mănăstire țin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâștige afecțiunea Voichiței,…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5
2 premii şi o nominalizare Cannes, o nominalizare Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile
Valeriu Andriuță Valeriu Andriuță stareţul mănăstirii Cosmina Stratan Cosmina Stratan Voichița Cristina Flutur Cristina Flutur Alina
Luminița Gheorghiu Luminița Gheorghiu diriginta Tania Popa Tania Popa o enoriaşă Doru Ana Doru Ana părintele Nușu
Gheorghe Ifrim Gheorghe Ifrim ambulanţierul Teodor Corban Teodor Corban inspectorul Ion Sapdaru Ion Sapdaru căpitanul
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Beyond the Hills

Produs de

Mobra Film, Why Not Productions

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Sundance Selects

Distribuit in Romania de

Voodoo Films

Țara

Romania

Site oficial

După dealuri
Film disponibil pe DVD în România

Box office După dealuri

Weekend premieră (22.10.2012)
  • Loc 5
  • Spectatori 12.741
  • Încasări (RON) 123.800,00
Total
  • Spectatori 53.083
  • Încasări (RON) 498.701,04
  • Încasări (USD) 141.447,42

Pe forum despre După dealuri

Thread / Thread Starter Last Post Replies Views
Dupa dealuri
Twinsen
2 iun 2013, 02:24
de rashaeg
247 56739

Părerea criticului

Gloria pe 27 Noiembrie 2012 00:00
Lumini şi umbre
După dealuri, filmul românesc în regia lui Cristian Mungiu premiat în luna mai la Festivalul de Film de la Cannes pentru scenariu şi interpretare feminină (ex aequo Cristina Flutur şi Cosmina Stratan) intră - în sfârşit - în cinematografele româneşti din toată ţara. După dealuri are o poveste memorabilă şi o miză apăsătoare, dar concentrarea tensiunii în ultimul sfert de oră face lung acest film de două ore jumătate, în care avem şi un personaj central neataşant - Alina - pe care nu îl înţelegem întru totul, pentru că nu îl cunoaştem cu totul: Mungiu filmează din spatele personajului momente de maximă intensitate, refuzând spectatorului intrarea în mintea eroinei.

Inspirat din romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu Bran, Spovedanie la Tanacu şi Cartea judecătorilor, După dealuri oferă un rol egal ca importanţă Voichiţei… citeşte

21 15
AndreiMihai38 pe 25 octombrie 2012 19:35
Un film "politic corect "! Se mediatizeaza ceva doar la ordin. Bineinteles ca tot ce este antiromanesc si anticrestin este apreciat de occidentul secularizat. Filmul a fost "premiat" pentru ca asta e noua directie trasata de "mai marii planetei", atacarea crestinismului. Mungiu s-a indepartat foarte mult de intentia autoarei romanelor non-fictonale- Tatianei Niculescu-Bran, singura care a facut o cercetare exhaustiva, onesta, a cazului -TANACU , prin care a demontat toate abordarile criminal-tabloide ale mass-media si ale "liderilor de opinie" ce au repetat obsesiv placa "fanatismului religios", "crucificarii maicutei" si a tuturor poncifelor bine-stiute. Dar pentru Mungiu nu mai conteaza acest aspect, nici macar raportul redactat de medicul Dan Gheorghiu :" moartea Irinei Cornici a fost cauzată de o eroare medicală făcută de medicul ambulanţei, care i-a administrat tinerei şase fiole de adrenalina". Occidentul traieste din anti-clericalism, traieste pe mesajul "revolutiei" franceze, pe coordonatele corectitudinii politice si, prin urmare, NU MAI POATE (si nici nu mai vrea) sa iasa din tiparele sale culturale anti-crestine. Ateismul militant nu are ca avut scop să combată religiozitatea, ci să desfiinţeze o categorie umană: creştinii, asupra căror a fost pornit un adevărat genocid în Franţa, în Rusia, în România şi oriunde au ajuns ateii la putere. Traiasca ghilotina si religia"ratiunii"!
inexistentus pe 25 martie 2016 10:30
@Pitbull Te reguleaza bine chelbosii la puscarie ? Excrement uman cu minte de demon !
Pitbull pe 26 Octombrie 2012 06:04
"Zbor peste un cuib de maici"
"După dealuri" - Film despre Diavol
Sau: "Zbor peste un cuib de maici"

Aşa-zisul "exorcism" care a făcut vâlvă în România acum câţiva ani, soldat cu moartea presupusei "demonizate", reprezintă un simptom al rătăcirii în sutană. Incidental, într-o carte de sfaturi duhovniceşti găsisem unul creditabil - spunea că cel mai prefid vicleşug al necuratului pentru a ne corupe constă în a mima credinţa (creştină, musulmană, iudaică sau de orice altă confesiune), ademenindu-i pe naivi sub iluzia că L-ar servi pe Dumnezeu. În acest sens, calul său troian este tocmai păcatul capital al trufiei: le speculează convingerea că singura cale dreaptă e a lor, şi toate celelalte religii ar fi false. De aici, fundamentalismele de tot felul, denominaţiile confesionale exclusiviste - "catolic", cu sensul de "universal" (ca şi cum n-ar mai exista şi alte… citeşte

29 16
sabinalin pe 26 octombrie 2012 13:00
Pitbull, am o intrebare filmul ajunge cumva si la Slatina? Saptamana asta nu e prevazut, de obicei daca nu vine la premiera nu mai ajunge... Poate de asta data e altfel si am sansa sa il vad la cinema!
inexistentus pe 25 martie 2016 10:24
Mintea lui Pitbull e pedofila... Ati pus botul la sofismele lui ca niste catelusi.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Sylvester77 pe 23 Mai 2012 12:41
De Senzatie... Mungiu a muls peste hotare imaginea Romaniei !
Peste tot intelectualii subtiri se lupta cu Biserica mai ceva ca inainte de '89. Mai strecori si ceva iubiri senzationale ca sa-ti sara floricelele in timpul vizionarii si gata filmul de Cannes. Totul pentru un ciolan cu ceva carne pe el de care se bucura Occidentul uimit ca Romania e denigrata de proprii ei oameni de nimic, pentru bani, faima si sali goale in propria tara. Anul viitor tema lui va fi cu siguranta: "tigani transsexuali vampiri care fac avorturi in Gaza". Senzational, nu ? Mungiu dupa ce a promovat prin pelicula 432 legalizarea avorturilor, condus evident de latul dorintei de succes comercial, intra iata maiestuos in ”locasul cel sfant” si uimeste mapamondul prin posibilul lesbianism al maicilor ortodoxe. Un film cu esenta tare, ce-i drept, si o realizare impecabila… Dar, oh Doamne, cat de vatamator !
39 77
cosmin742000 pe 26 mai 2012 01:59
Sunt in mare parte de acord cu ce ai zis tu .
andreisri pe 15 decembrie 2013 23:37
cosmin742000 luati-va de mana tu si cu mungiu asta si aruncati-va in garla legati de o piatra, parerea mea...sunteti degeaba:).
HG67 pe 13 Septembrie 2012 20:57
Obligatoriu de vazut!
Am văzut filmul aseară, în cadrul Toronto International Film Festival, și m-a impresionat atît de mult încît nu mă pot abţine să nu contribui cu o "compunere".

Cu o zi înainte văzusem "To The Wonder" de Terrence Malick, iar după cura de poezie a lui Malick, un film ca acesta al lui Cristian Mungiu a picat tare bine. Paradoxal, un film înfipt în realitate a reușit mai bine decît preţiozitatea de alaltăieri să mă transporte într-un alt univers. Doar asta e ambiţia cinematografiei, nu-i așa? Au fost momente în timpul filmului de aseară în care pur și simplu nu mai știam de mine și unde mă aflu. În scena fabricării tărgii îţi strîngi pumnii și nu mai respiri. Ești acolo, bătînd cuiele și legînd-o pe Alina. Îţi vine s-o dai cu capul de scîndură ca să nu se mai zbată atîta. Iar actorii au fost toţi de nota 11.

În… citeşte

30 17
lili22 pe 27 octombrie 2012 17:45
Imi place foarte mult stilul tau.
CamiCamely pe 10 iulie 2024 21:42
Felicitări pentru comentariu!
steaua231 pe 12 Iunie 2012 18:21
...
filmul asta e mai apreciat de straini decat de romani si noua ne este rusine cu el...se vede cat va pricepeti unii dintre voi la filme
22 13
AdrianC. pe 30 noiembrie 2012 05:39
nu au o treabă mulţi cu cinematografia, dar la dat sfaturi toţi se pricep.
i0nas pe 4 ianuarie 2015 15:25
La comanda masonilor, nu? stai cu minte!
Apache95 pe 28 Mai 2012 16:59
Felicit regizorul si actritele pentru aceste premii.....dar in acelasi timp stau si ma intreb ! singurele filme cu care romania vine in ultimul timp sunt astfel de drame axate pe subiecte sensibile ca avortul in 432 sau obscuritatea bisericii in acest film...
Filmele romanesti ori sunt tampite de-a dreptul ex : filmele facute de mediapro ,sau filme extraordinar de serioase pe care publicul roman abia daca le inghite !
Nu pot sa ma pronunt exact despre povestea acestui film ,citind doar niste reviews pe imdb.....dar ma indoiesc sincer ca un astfel de film serios va prinde la publicul roman !
care sa recunoastem...inca crede ca steven segall e mai bun ca al pacino....

21 15
Crynick pe 29 mai 2012 20:08
wow.... ai dreptate....bravo!!! :)
AdrianC. pe 30 noiembrie 2012 05:40
lesbianism? unde? cred că ai vreo problemă la cap.
mafalda pe 05 Iunie 2012 14:53
Nu e de mirare ca, dupa ce Alina Mungiu ne-a oripilat cu “Evanghelistii” o piesa de teatru blasfemiatoare in care autoarea isi batea joc de Sfintele Taine si de dogmele crestine, acum vine frate-sau cu “Dupa dealuri” o capodopera de anticrestinism! E clar ca familia de evrei Mungiu are o ura viscerala impotriva Bisericii Ortodoxe! Sper sa nu fiu inteleasa gresit, NU sunt antisemita! Am prieteni evrei si musulmani. Respect oamenii indiferent de confesiunea lor religioasa, atata vreme cat si ei imi respecta credinta in Cristos. Dar cum sa mai respect un evreu care isi bate joc de religia mea? Cand evreii ii numesc pe crestini “Goimi” (un termen foarte jignitor in idis) nimeni nu ii condamna, dar cand crestinii ii numesc pe evrei “Jidani” crestinii sunt etichetati antisemiti.
Eu l-as intreba pe evreul Cristian Mungiu, in cate biserici si manastiri ortodoxe a intrat… citeşte

19 36
Crynick pe 28 iunie 2012 13:52
ati baut ceva?
mafalda pe 14 ianuarie 2013 14:16
Venerarea cultului icoanelor si sfintelor moaste nu inseamna idolatrie! Combaterea acestui cult este iconoclasm. Miscarea iconoclasta a aparut pentru prima data in Bizant ca reactie la arta crestina si a tinut aproximativ trei secole. (488 d. Cr. Hierapolis – 787 d. Cr. Al doilea Sinod de la Niceea) Arta crestina este expresia talcuita cu ajutorul mijloacelor artistice a ordinii creationale a lumii. Iconoclasmul contine in el o tentativa de a contesta puterea artei de a exprima estetic, Revelatia. In viziunea filosofilor mistici crestini (vezi Evdochimov, Loski) a fost o miscare pagana. Resurectii iconoclaste au avut loc si in secolul XVIII al “luminilor” odata cu Revolutia franceza, apoi in secolul XX: iconoclasmul bolsevic si in prezent se incearca o resuscitare a miscarii iconoclaste prin incercarea de interzicere a icoanelor in scoli, ca efect al procesului social de deconstructie a Europei Crestine de catre paganismul occidental. Conform filosofiei mistice crestine, atat respectarea textelor sacre, cat si respectarea imaginilor sacre, prin intermediul viziunii plastice ca mijloc de situare in orizontul Tainelor Sfinte, decurg din aceeasi sursa: respectarea Logosului, a Cuvantului lui Dumnezeu! Fortele iconoclaste pagane scot omul credincios din armonia manifestarilor diferite ale Revelatiei si il arunca in conflictul acestor manifestari si astfel, desconsidera ceea ce a spun Mantuitorul “Eu am venit sa implinesc Legea nu sa o stric!” Din acest punct de vedere, iconoclasmul devine o incercare de deconstructie a organizarii evanghelice a lumii si o forma de nihilism anthropologic fiindca contesta omului, ca si creatie divina, facultatea vederii spirituale
fphvac01 pe 01 Mai 2012 23:09
uau
pare ca va fi un nou blockbuster. banii de la cnc sa traiasca. sa ma treziti cand s-a terminat filmul :-)
15 48
JohnnyAddams pe 11 mai 2012 19:08
Vad ca la toate filmele, aparute sau neaparute, tu dai o stea sau doua, deci nu stiu daca trebuie sa mai comentez. Daca am ajuns sa-l criticam si pe Mungiu, am ajuns rau. Singurul nostru regizor-scenarist adevarat, singurul roman nominalizat la Globul de aur si cel care este cel mai apreciat pe afara. "4 Luni, 3 Saptamani, 2 Zile" a fost exceptional, aceleasi asteptari vin si de la acesta, in primul rand prin nominalizarea la Cannes. E usor doar sa critici, stai intr-un scaun si critici.
photobyalex pe 5 noiembrie 2012 20:25
Moartea domnului Lazarescu, California Dreamin, Izvorul Femeilor (regizor roman), Nunta Muta, Portretul luptatorului la Tinerete sunt singurele filme romanesti bune, basta ! Mungiu mai are de invatat.
zeno.marin pe 31 Ianuarie 2013 00:16
Haloperidol, Levomepromazine si Zyprexa
Initial am primit stirile neasteptatei victorii de la Cannes sa zic asa, cu scepticism. De fapt un scepticism care batea bine de tot catre indignare, influentat fiind de parerilor unor oameni alminteri avizati din televiziune, teatru, critici si conaisseurs adevarati. Toti protestau in masmedia revoltati, aproape la unison, la nici o zi dupa premiere. La aceste critici se adauga experienta si observarea tendintelor din anii trecuti, de fapt o traditie deja prin care "politic incorect" este doar un eufemism pentru morbid si premiile politice.

Apoi teama (nu tocmai) paranoica de clisee. Exorcizari? Ma gandeam ca dupa Friedkin au mai aparut zeci. Homosexualitate? Nimic nou. Probabil intr-unul din trei filme exista macar un asemenea personaj, fiecare cu o drama ce face din film o capcana de premii. Subiectul parea fortat special pentru a castiga un premiu si ca ne expune odata… citeşte

12 3
dido pe 13 martie 2013 18:39
Eu sunt din Vaslui (Tanacu e la o asvarlitura de bat de oras...dupa niste dealuri...),iti dai seama ca atunci cand s-a intamplat nenorocirea eram oarecum in tema cu noul val de bigotism care a inflorit dupa '89 si cu fervoarea cu care majoritatea celor din jur tinea sa recupereze ritualuri si practici pe care regimul comunist le mai estompase putin dar totodata am remarcat prin propria mea experienta ca habotnicii inculti sunt cei mai periculosi oameni,in logica lor sucita binele inseamna altceva,tind spre un soi de superioritate fata de slabiciunile celorlalti si devin neiertatori si intoleranti...Unde am vrut eu sa ajung...mie personal imi repugna sa ma uit la filmele romanesti din ultimii ani...dar hai sa-l vad pe asta ca e de acasa de la mine..dezamagire!!!Gara nu era gara din Vaslui...actorii fortau ,,dialectul" moldovenesc,mai bine nu o faceau si vorbeau literar,preotul arata respectabil (total diferit de realul Corogeanu cu figura de Rasputin dar nascut fotbalist...) si impunea prin prezenta si mai ales mi s-a parut exagerat total faptul ca peste tot apareau vechile noastre Dacii...penibil...politia cu Dacie..Salvarea cu Dacie...prin oras numai Dacii...ce-a fost asta?!Surprinzator filmul mi-a schimbat peceptia asupra evenimentului real si acum am dubii ca preotul a fost vinovat de ceva...mai ales ca pe la manastirile astea aparute ca ciupercile dupa ploaie lumea se duce de bunavoie si nesilita de nimeni...Care sa fi fost adevarul???Per total mi-a placut filmul dar nu e Vasluiul...
Vegetarian pe 29 Mai 2012 15:35
Este un film potrivit si pt lista : True Story = Filme inspirate din cazuri reale
, , , Filmul " Dupa dealuri " este inspirat de cazul exorcizarilor de la manastirea Tanacu .
. . . Regizorul Cristian Mungiu a declarat ca a intampinat greutati in realizarea productiei din cauza puterii Bisericii Ortodoxe .
. . . Mungiu le-a mai spus reporterilor stransi pe langa covorul rosu = " Toate filmele pe care le fac sunt despre societate sau despre modul in care societatea influenteaza alegerile personajelor principale ", a completat regizorul roman .

. . . Si biserica catolica din SUA a avut probleme cu preoti pedofili dar conducerea a facut o anketa la toate bisericile din tara , siau acceptat vinovatia unde sau dovedit faptele , au platit despagubiri si au mers mai departe .. Trebe si in Romania ca vinovatii sa accepte cand gresesc si sa plateasca .. In lumea… citeşte

12 9
CANTALUP pe 1 iunie 2012 13:28
Prevenirea a fost intotdeauna mult mai ieftina decat repararea urmarilor unei intamplari nedorite . . . . Cine ajunge sa se vaite , inseamna ca sa zgarcit sau a gresit undeva . . . Desteptul învata din greselile altora , iar prostul nici macar din greselile lui .
Vegetarian pe 3 decembrie 2012 17:09
Cum spuneam si mai devreme : Este bine ca parerile sunt impartite , pt ca unanimitatile devin periculoase ..
DanyMarica pe 23 Aprilie 2012 19:20
Abia astept!
Abia astept sa apara acest film. E ciudat, acum cativa ani cine astepta cu nerabdare un film romanesc?
De putin timp, insa, observ, foarte bucuros, ca au inceput sa apara filme foarte bune, produse de regizori romani si premiate la Cannes, de exemplu.
Remarc faptul ca filmele romanesti abordeaza drama, viata grea din spațiul carpato-danubiano-pontic, ceea ce este corect, am suferit (si suferim) incat putem si exporta acesta durere, suferinta. S-ar putea face numeroase filme despre martirii morti in lagarele de la Sighet, Pitesti etc.
Dupa multi ani, eu - si mai sunt multi - privim cu optimism filmul romanesc, film care s-a "lepadat" de vechii comuniti, pupincuristi care vroiau sa para dizidenti, cand ei au fost doar lasi.
Sper sa faca o figura frumoasa si peste hotare, acest film, si, desigur, pe plaiul mioritic. Abia astept premiera filmului la cinema.

12 18
botezatugabriel34 pe 27 mai 2012 12:37
asa e ! bravo lui pt ce face!... cred ca e timpul ca toata lumea sa vada ce se intampla in "gradina maicii domnului"...asa parca ne numise tara primul papa care a vizitat o tara majoritar ortodoxa (ioan paul al 2lea)...si rusine celor care nu apreciaza ca omu asta chiar daca a plagiat macar a adus premii tarii si a facut sa fim recunoscuti si altfel nu numai prin tzigani care fura si cersesc pe afara. sa plagieze si altii si sa aduca premii internationale!
AdrianC. pe 30 noiembrie 2012 05:39
cinextop, debitezi nişte inepţii mai mari decât poţi duce. dacă crezi că cineva vrea să facă averi cu BILET DE 1 LEU la film înseamnă că ori eşti bătut în cap ori ai probleme existenţiale.
tzutziana pe 28 Octombrie 2012 22:30
In sfarsit un film romanesc care trateaza subiecte serioase. Felicitari realizatorilor.
Eu am vazut in acest film atacate subcultura, nepasarea, ignoranta, granita extraordinar de fragila dintre bine si rau. Fata respectiva tot ar fi murit in aceasta societate care-si trateaza cetatenii cu atata ostilitate. Ea nu avea unde sa se duca decat la Domnul. Poate ca ea si- a ales acest drum vazand cum toti o indeparteaza. Oamenii aceia erau plini de bune intentii, dar oare nu se spune ca drumul spre iad e plin de bune intentii?

11 5
existentus pe 28 decembrie 2012 11:16
”Aceasta este casa Domnului. Interzis celor de alte religii...” De unde ai scos-o Mungiule ? Eu n-am vazut la nici o biserica sau manastire un asemenea ”anunt” agatat pe gard. Din cate stiu Biserica ortodoxa e deschisa oricarui dialog cu alte culte religioase.. Ai tu ce ai cu credinta, dar daca esti bantuit de propriile nelinisti ar fi fost bine sa nu mai pui pe ganduri si pe altii.
mafalda pe 3 ianuarie 2013 14:50
EXACT! Asta m-a deranjat si pe mine! Inca de la inceputul filmului, apare placuta asta afisata ostentativ pe poarta manastirii, parca anume ca sa enerveze: "Manastire crestin ortodoxa. Interzis celor de alte religii" MINCIUNA! La nici o biserica sau manastire crestin ortodoxa nu ai sa intalnesti asa ceva! Am intalnit turisti chinezi, deci budisti, turisti americani, evrei si baptisti care vizitau nestingheriti manastirile ortodoxe din nordul Moldovei fara sa le interzica nimeni, ba dimpotriva aveau ghizi calugari! Adica ce vrea sa spuna Cristi Mungiu cu afisul asta pe poarta manastirii din film> Ca religia crestin ortodoxa este intoleranta cu alte culte? FALS! Ortodoxia a fost intotdeauna deschisa spre ecumenism, poate uneori prea toleranta. In nici un caz crestinismul nu este mai intolerant cu alte culte decat este mosaismul sau islamismul. Asa ca Mungiu arata inca de la incepuytul filmul ostilitate si aversiune fata de cultul ortodox
FunnyX pe 01 Decembrie 2012 02:35
Formidabil
Am vazut filmul intr-o sala de cinema, in Franta. In primul rind asta inseamna enorm pentru un film romanesc. Nu este un film pentru oricine, ci se adreseaza unui public pretentios. Peste 80% dintre cei din sala erau trecuti bine de 50 de ani. Si cind s-a terminat filmul, s-au aprins luminile si rula genericul de final, ei erau inca asezati, rumegind la ceea ce tocmai vizionasera. Limba romana a rasunat vreme de 2 ore si jumatate, si ce frumos si melodios suna! Filmul mi-a placut foarte mult, desi e un pic ciudat sa vezi un film pentru prima data dar sa stii ce se va intimpla... De la "The Artist" incoace, nici un alt film nu a reusit sa stirneasca in mine atita emotie. Sint foarte surprins de cit de bine au putut interpreta doua actrite debutante! Mungiu a scos o capodopera in opinia mea, daca ne raportam la bugetul pe care l-a avut si la mijloacele de productie. Bravo si la mai mare!
11 7
AdrianC. pe 2 decembrie 2012 00:07
La sunet chiar în Franţa s-a lucrat :-)
the_andreea pe 27 Mai 2012 21:06
Cannes
Premiu pentru scenariu si pentru interpretare feminina! Felicitari! De abia astept sa apara la cinema, dar parca vad ca reactiile publicului autohton nu vor fi nici pe departe pe masura!
10 15
Crynick pe 27 mai 2012 21:55
toti taranii de oras il vor detesta.
sabinalin pe 26 octombrie 2012 17:58
cerasselas, vezi mai intai filmul si apoi da-ti cu parerea! Sincer eu abia astept!
jude pe 29 Mai 2012 14:32
Cristian Mungiu este un regizor foarte talentat si fara indoiala un scenarist foarte bun, iar faptul ca recent a luat premiul pentru scenariu in cadrul festivalului de la Cannes demonstreaza acest lucru. A stiut sa aleaga doua actrite extrem de valorose, chiar daca sunt la debut, bifand si ele cate un premiu pentru interpretare in cadrul aceluiasi festival. Se vede ca scopul lui nu a fost sa umple salile de cinema din Romania, asa cum fac mizeriile marca Media Pro(...), el a tintit mult mai sus cu riscul de a fi blamat de catre compatriotii lui, lucrul ce se poate vedea chiar si pe pagina aceasta.
9 13
cerasselas pe 29 mai 2012 19:52
Pentru ce mai exact e premiul acesta, Palme d’Or ? Pentru filme ce ovationeaza noi sensibilitati de natura senzoriala si pentru tipe ce practica erotismul prin hoteluri si manastiri ? Mungiule, chiar esti extraordinar !
AdrianC. pe 30 noiembrie 2012 05:34
Ce erotism? Acesta e un film... dar dacă îţi arăt filmări veridice cu călugări care întreţin relaţii sexuale... ăla ce mai e? Dacă tu nu ai înţeles nimic din filmul ăsta (dacă l-ai văzut măcar) nici nu are rost să încerci să bagi pe gât altora fantezii din astea...
alicozaurul pe 23 Octombrie 2012 15:10
Stiu doar ca o sa merg sa-l vad, si mai stiu ca nu o sa imi schimbe credinta deoarece credinta mea nu se manifesta cum observ mai sus prin vizite la biserici si manastiri sau mai stiu eu ce alte manifestari superstitioniste. Imi pare rau ca aceia care va numiti credinciosi vorbiti atat de urat si va manifestati atat de violent in limbaj. Bucurati-va de arta si pastrati-va credinta vie si mi-e greu sa cred ca cineva se va razbuna pe voi.
8 10
AdrianC. pe 30 noiembrie 2012 05:32
E o obişnuinţă la noi ca cei care se dau mari "credincioşi" să arunce cu vorbe grele, urâte şi pline de noroi. Bună remarca cu "nu o să îmi schimbe credinţa". Felicitări pentru mintea deschisă.
existentus pe 28 decembrie 2012 11:29
Sunt oameni si oameni, dar credinciosii nu raspund de obicei decat daca sunt provocati. A fi credincios nu inseamna neaparat a nu fi pacatos. Deschideti-va mintea la lumina, nu la intuneric. PS - Iata ca alicozaurul nu merge in vizita la biserica, ci el merge cu sufletul la sfintele slujbe ale Bisericii. Felicitari.
Knot98 pe 28 Octombrie 2012 16:20
plictisitor
am vazut ieri filmul la cinema
desi a castigat doua premii la Cannes, mie mi s-a parut plictisotor
nici nu intelegeam ce vorbeau maicutele
la un moment dat sunetul o luase inainte
am incercat sa-l inteleg, dar mi-a fost mai greu
mie nu mi-a placut filmul
cei de langa mine se jucau pe telefon

7 7
AdrianC. pe 30 noiembrie 2012 05:21
În ultimii 20 de ani a dispărut şi publicul de film în România, nu doar sălile. Nu toate sălile sunt echipate corespunzător pentru a reda întocmai sunetul original al filmului. Eu la fel am păţit... şi dacă asculţi sunetul pe un sistem calumea vei simţi diferenţa. Dacă cei de lângă tine se jucau pe telefon trebuia să îi pofteşti afară sau să le tragi vreo două peste cap. Noi suntem de vină pentru asemenea specimene. Până nu luăm atitudine nu se va schimba nimic.

Spune-ţi părerea despre După dealuri

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu După dealuri
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells