Se filmează noi episoade pentru The Sandman

de Cinemagia în 30 Nov 2023
The Sandman a fost unul dintre cele mai așteptate seriale ale anului 2022

Netflix anunță că este în plină filmare cu noi episoade pentru The Sandman, în Londra; anunțul se face cu ocazia aniversării a 35 de ani de la apariția seriei de benzi desenate, conform unui comunicat remis Cinemagia. Odată cu acest anunț, au fost lansate o scrisoare din partea lui Neil Gaiman, precum și prima fotografie de pe platourile de filmare, cu Tom Sturridge (Visul) și Mason Alexander Park (Dorință). 

În urmă cu fix un an aflam că The Sandman, adaptarea pentru micul ecran a seriei de benzi desenate DC Comics semnate de Neil Gaiman, multă vreme considerată ne-ecranizabilă, va avea parte de un sezon 2. „Există câteva povești uimitoare care îi așteaptă pe Morpheus și pe ceilalți (fără a-i mai pomeni și pe alți membri ai familiei de nemuritori)”, declara anul trecut romancierul Neil Gaiman.

Scrisoarea de la Neil Gaiman:

Niciodată nu vom ști ce ne pregătește viața. Acum 35 de ani, a fost lansat primul număr din The Sandman, care a încurajat multe persoane și personaje să aleagă drumuri în aparență dificil de urmat, chiar și la vremea respectivă. Atunci, majoritatea benzilor desenate portretizau supereroi. The Sandman nu făcea asta. Seria nu a fost altceva decât magie (mai exact multă muncă, excesiv de multă încredere naivă și câțiva oameni importanți care au crezut în viziunea proiectului); magie care ne-a oferit oportunitatea să spunem povestea care prindea contur în mintea mea, aducându-i pe Morfeu și pe restul personajelor la viață.

Acum mai bine de 36 de ani, în octombrie 1987, cea mai puternică furtună din ultimii 500 de ani mi-a distrus casa și mi-a blocat familia în micul nostru orășel, printre sutele de copaci căzuți. În acea perioadă, eu mi-am petrecut timpul scriind primele trei numere din The Sandman. 

Treisprezece luni mai târziu, în noiembrie 1988, primul număr din The Sandman apărea în magazinele de benzi desenate.

Ca orice om care se plimbă prin Destiny's Garden, văd în urma mea un drum care încă nu s-a terminat. Au fost momente de-a lungul călătoriei când mi-a fost greu să continui, pentru că nu mi-aș fi imaginat niciodată impactul pe care personajele mele îl vor avea asupra oamenilor sau chiar asupra lumii. Când mă uit înapoi, nu văd întuneric și nu văd niciun final. În schimb, văd cum lumea The Sandman continuă să crească, să evolueze și să prindă un nou contur.

Săptămâna aceasta am început oficial să lucrăm la un nou capitol The Sandman pentru Netflix. Geniul Allan Heinberg și oamenii din spatele și din fața camerelor de filmat construiesc ceva de-a dreptul special, readucând la viață aceste povești, într-un mod care cândva mi-era imposibil de imaginat.

O nouă călătorie începe din Destiny's Garden și ne va duce până în Infern, de la Heart of the Dreaming până în Grecia Antică și Franța din timpul Revoluției, iar de acolo la o serie de locuri pe care nici măcar nu mi le pot imagina. Voi avea răbdare. Vin lucruri foarte frumoase.

The Sandman a fost unul dintre cele mai așteptate seriale ale anului 2022. Serialul, inspirat de romanul grafic semnat de către Neil Gaiman, întotdeauna a fost considerat imposibil de adaptat pe micul ori marele ecran.

Bazat pe îndrăgita și premiata serie de benzi desenate de la DC Comics, creată de Neil Gaiman, The Sandman era o combinație de mituri și fantezii întunecate, cu personaje bine conturate, care urmăresc numeroasele aventuri ale Visului. 

The Sandman spunea povestea acestei ființe fără timp, antropomorfe, care domnește peste un ținut al viselor. Dar Sandman, alias Stăpânul Viselor – o ființă cosmică puternică ce poate controla visele - este capturat în mod neașteptat și ținut prizonier timp de peste un secol. Într-un final, reușește să se elibereze din anii de detenție. Dar absența sa declanșează o serie de evenimente care vor schimba atât lumea visării, cât și pe cea a treziei pentru totdeauna. Pentru a restabili ordinea, el trebuie să călătorească în diferite lumi și fire temporale pentru a repara greșelile făcute în lunga sa existență, a-și vizita prietenii și dușmanii și a întâlni pe parcurs noi entități cosmice și umane. Deși timpul nu înseamnă mult pentru Sandman, lipsa lui din țara viselor - o realitate a tuturor viselor ființelor vii - vine cu efectele pe care numai cei atinși de magie precum Johanna Constantine (Jenna Coleman) le pot observa.

Alte știri din cinema

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells