Nasul prostetic mare al lui Bradley Cooper din filmul Maestro, subiect de controversă

de Gloria Sauciuc în 18 Aug 2023
Noul film al lui Bradley Cooper, cu premiera la Festivalul de Film de la Veneția, aduce controverse

După ce Bradley Cooper a fost acuzat că pune pe evrei în roluri stereotipice în trailerul filmului Maestro, copiii lui Leonard Bernstein au făcut publică o declarație, preluată de presă

După un cameo în Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves și după ce reia rolul de voce al ratonului Rocket în Gardienii Galaxiei Vol.3, Bradley Cooper revine în lumea cinematografului înainte de finalul anului cu Maestro, căruia i-a semnat regia, scenariul și în care joacă.

Trailerul filmului Maestro arată că actorul și-a schimbat cu totul înfățișarea pentru Leonard Bernstein, personaj cu care are șanse să intre în cursa pentru Oscaruri. Totuși, trailerul a reaprins acuzațiile de stereotipie la adresa lui Cooper, care a purtat un nas prostetic mare pentru rol – un stereotip negativ la adresa originii evreiești, ceea ce i-a iritat pe unii comentatori.

Mai mult, cei trei copii ai lui Bernstein, Jamie, Alexander și Nina au susținut gestul actorului, și consideră că tatal lor ar fi făcut-o la fel: „Ne frânge inima să vedem reprezentări greșite și neînțelegeri ale eforturilor lui. Se întâmplă că Leonard Bernstein să fi avut într-adevăr un nas mare. Bradley a ales protetica pentru a accentua asemănarea. Nu ne-a deranjat. Suntem siguri ca nici pe tata nu l-ar fi deranjat. Orice nemulțumire legată de asta arată ca o încercare lipsita de onestitate de a scădea în ochii altora pe un om de succes – un lucru pe care l-am văzut făcut si cu tata...”

Copiii compozitorului confirmă despre Cooper că „i-a cooptat pas cu pas pe măsură ce a făcut filmul, și au fost atinși în adâncul sufletului de profunzimea dăruirii lui, de dedicație față de muzica lui tata, de bucuria și deschiderea adusă de explorarea lui.”

Cu numai câteva saptămâni până la premiera lui Maestro la Festivalul de Film de la Veneția, și trei săptămâni până la premieră, e foarte probabil să mai auzim de această controversă.

Personajul filmului, Leonard Bernstein, a fost un pianist, dirijor și compozitor celebru care a compus mai multe simfonii, fiind si director muzical al Filarmonicii din New York și care a semnat muzica pentru „Poveste din cartierul de vest”. Publicul de la Veneția va putea vedea premiera lui Maestro pe 2 septembrie, plus o premieră limitată pe 22 noiembrie. După aceea, cei cu abonament Netflix îl pot vedea pe streaming de pe 20 decembrie.

Exploreaza subiecte similare:

Maestro, Bradley Cooper

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vyydo pe 18 august 2023 16:19
ah, altii care se simt ofensati in numele altora.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells