Trei kilometri până la capătul lumii, cu Bogdan Dumitrache și Laura Vasiliu, în post-producție

de Cinemagia în 8 Feb 2024
Este cel de-al treilea lungmetraj pe care îl semnează Emanuel Pârvu în calitate de regizor, după Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor și Marocco

Cel de-al treilea lungmetraj semnat de regizorul Emanuel Pârvu, Trei kilometri până la capătul lumii, se află în prezent în faza de post-producție după ce a fost filmat la finalul anului trecut la Sfântu Gheorghe și Dunavăț, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Povestea filmului îl pune în centru pe Adi, un adolescent de 17 ani, dintr-un sat din Delta Dunării, care - prin eforturile părinților săi - învață la Tulcea. Atunci când părinții sunt confruntați cu un adevăr pe care nu sunt în stare să îl înțeleagă, dragostea necondiționată pe care acesta ar trebui să o primească de la ei dispare brusc, iar lui Adi îi rămâne o singură soluție.

În distribuția filmului produs de Asociația FAMart spectatorii îi vor putea recunoaște pe: Bogdan Dumitrache (Pororoca, Sieranevada, Poziția Copilului), Laura Vasiliu (4 luni, 3 săptămâni și 2 zile), Ciprian Chiujdea (aflat la debut în lungmetraj), Valeriu Andriuță (Miracol, După Dealuri), Adrian Titieni (Familiar, Bacalaureat), Ingrid Micu-Berescu (Aniversarea, Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, Marocco), Richard Bovnoczki (Balaur, Aurora), Alina Berzunțeanu (Metronom, Q.E.D.) și Vlad Brumaru (Marocco).

„Dragostea părintească este o condiție sine-qua-non, dar când ea devine conjuncturală sau supusă ‚echilibrului social’, elementele structurale ale acesteia – grijă, empatie, atenție – tind să balanseze spre egocentrism existențial. Întrebarea care se pune este: `Cum acționezi atunci când tu crezi că faci bine, dar judecata ta poate fi greșită?`”, spune regizorul.

Interesul lui Emanuel Pârvu pentru tema relațiilor de familie, în special cea dintre părinți și copii, este cunoscut, atât din scurtmetrajele, cât și din lungmetrajele sale. După ce a regizat numeroase piese de teatru, fiind nominalizat la Premiile UNITER în 2006 pentru piesa sa de debut, a scris și regizat mai multe scurtmetraje, iar în 2018 scurtmetrajul său, Totul e foarte departe, a intrat pe lista lungă a celor 94 de filme luate în considerare pentru a fi evaluate în vederea intrării în cursa scurtmetrajelor pentru Premiul Oscar, se mai vede în comunicat.

Trei kilometri până la capătul lumii este al treilea proiect de lungmetraj, după Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor (2017) – lungmetrajul său de debut și Marocco - care a avut premiera internațională la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian în 2021.

„Cred că un film poate poate deschide un dialog, chiar dacă nu poate schimba statistica unei țări. Și, în timp, vocile se adună, iar schimbarea se poate produce – de aceea consider că acest film este necesar și implicarea noastră, de asemenea.”, adaugă Miruna Berescu – producătorul filmului.

Trei kilometri până la capătul lumii este scris și regizat de Emanuel Pârvu, imaginea filmului este semnată de Silviu Stavilă (MMXX, Marocco, Marfa și Banii), montajul de Mircea Olteanu (R.M.N., Un pas în urma serafimilor, Ilegitim), scenografia și costumele de Bogdan Ionescu (Metronom) și produs de Miruna Berescu (Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, Marocco).

Filmul este produs de Asociația FAMart cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și este finanțat de Publicis Groupe Media Bucharest, MMS Communications Romania și House of Media.

 

Exploreaza subiecte similare:

Bogdan Dumitrache, Laura Vasiliu, Emanuel Pârvu

Alte știri din cinema

ROG Zephyrus G16 (GU605): laptopul de gaming al anului

ROG Zephyrus G16 (GU605) este un laptop de gaming premium care redefinește tot ce știai despre acest segment

Cum s-a antrenat - timp de două luni - câinele din Anatomia unei prăbușiri, pentru a o face pe-a mortul

Anatomia unei prăbușiri mai poate fi văzut în unele cinematografe din țara noastră

Vertijul și variațiile sale în cinema, tema celei de-a 28-a ediții a Festivalului Filmului Francez

În anul centenarului său, Institutul Francez din România organizează cea de-a 28-a ediție a Festivalului Filmului Francez ce se va desfășura în perioada 21-31 martie la București și în alte 12 orașe din țară: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Brăila, Constanța, Craiova, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș

De râsu'‐plânsu': breșă de securitate la BAFTA. Farsorul a urcat pe scenă la discursul pentru Cel mai bun film

În timp ce actorii se îndreptau spre podium, mulți fani care au urmărit gala de acasă au observat că un bărbat fără nicio legătură cu filmul s-a îndreptat spre scenă și a stat în spatele vorbitorilor...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells