Thelma

(2017)

Thelma

Poster Thelma Postere Thelma

Sinopsis Thelma

Mai mult
Thelma

Thelma e o tânără studentă care și-a părăsit de curând familia religioasă pentru a studia în cadrul unei universități din Oslo. Aflată într-o zi la librărie, Thelma are parte de un atac spontan foarte periculos. La puțin timp după aceea își dă seama că e puternic atrasă de Anja, o altă studentă, fapt care pare reciproc. Pe parcursul semestrului sentimentele pe care fata nu vrea să le recunoască nici măcar propriei persoane devin și mai puternice, în timp ce crizele devin mai violente. În momentul în…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.0

Caseta tehnică

AKA

  • La maldición de Thelma

Produs de

Eurimages

Distribuitorul international

Koch Films

Distribuit in Romania de

Asociatia Culturala Macondo

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
woodstar pe 11 Decembrie 2017 16:16
Alegerea Norvegiei pentru Oscarurile de anul viitor prezinta un aspect tulburator asupra religiei si sexualitatii.
Scena de deschidere a noului film regizat de Joachim Trier, Thelma, fiind si alegerea Norvegiei pentru Oscarurile din 2018 este linistitoare dar bizara. Chiar daca filmul nu reprezinta un tur de forta inca de la inceput, atmosfera misterioasa m-a facut sa-mi pastrez interesul pentru ce va urma.

Actiunea din "Thelma" se petrece atat in salbaticia mediului rural al Norvegiei, dar in mare parte in Oslo, filmul fiind o poveste "coming-of-age" a protagonistei,Thelma (Eili Harboe). Aceasta are parte de un nou capitol in viata sa, mutandu-se departe de parintii prea religiosi si protectivi pentru a studia la facultate. Aici, ea traieste o poveste de prima iubire cu Anja (Kaya Wilkins). Conexiunea dintre acestea trezeste ceva profund si periculos in Thelma, care incepe sa experimenteze puteri ce i-au fost necunoscute pana in momentul respectiv.

Pelicula studiaza teme… citeşte

7 7
into_the_labyrinth pe 06 Ianuarie 2019 02:44
Paranormal, pasiune şi existenţa (sau nu) a autocenzurii
Un film foarte bun. La început am crezut că e doar o altă poveste despre coruperea unei adolescente educate creştin prin apariţia brutală a ispitei, dar acest aspect s-a dovedit a fi doar premisa pentru o poveste mult mai complexă.
Tânăra Thelma se află la vârsta dificilă, a descoperirii şi a experimentării, inclusiv a primilor fiori ai iubirii, dar şi a propriei sexualităţi, ceea ce o face vulnerabilă. Ţinta dorinţelor sale nemărturisite devine nu un băiat, ci o colegă, Anja.
Atracţia pentru aceasta dă naştere unor sentimente contradictorii, mai ales că Thelma avea o anumită educaţie potrivit căreia era, de fapt, atrasă în păcat.
Crizele aparent epileptice de care suferea se dovedesc a fi o boală rară, iar totul se transformă în thriller când se dovedeşte că Thelma (care avusese un episod asemănător în copilărie, la 6 ani),… citeşte

5 2
makomomo pe 24 Ianuarie 2018 00:24
Genial
Un film greu, nu pentru oricine si nu foarte usor de inteles...genial prin abordarea misterioasa si prin interpretare.Filmul este interesant si lasa loc de multe intelesuri la sfarsit.Religios?Mda,ne apropiem.Super-puteri la un simplu om?X-men?Aberatii...Mesajul este unul mult mai puternic si mult mai religios decat pare.

Recomand pt cei care iubesc filmele mindblowing...si nu numai.

5 3
xerses pe 13 Decembrie 2017 16:36
Cred ca imi aminteste putin de afirmatia:daca iti doresti cu adevarat ceva, universul conspira ca acel lucru sa se intample.
4 1
ana_maria_daniela_zafiu pe 03 Iunie 2019 16:05
In aceasta perioada citesc "Lumea si demonii ei: stiinta ca lumina in intuneric" de Carl Sagan, pe care o recomand. In aceasta carte am gasit teorii pe care le trateaza si Joachim Trier in acest film si cumva cred ca m-a ajutat sa inteleg mai bine subiectul acestui film.
3 1
AdriAdrianna98 pe 11 Iunie 2019 13:19
E un film tare interesant, ciudat, de la care nu stii la ce sa te astepti. Are niste plot twisturi destul de interesante. Povestea simpluta in aparenta e imbunatatita cu elemente de paranormal si scene simbolice. Poate parea plictisitor la inceput, avand o actiune oarecum lenta, spre final devine de-a dreptul ciudat si iti atrage cu adevarat atentia, trebuie doar rabdare si atentie.
2 1
andyy pe 06 Ianuarie 2018 01:57
Interesant subiectul, misterios, care reuseste sa te tina interesat pana la final.
2 2
margochirila24_69 pe 18 Decembrie 2017 20:54
Tulburator! O fata religioasa confuza cu un trecut misterios, atrasa de alta fata!
1 2
flooyo pe 09 Iunie 2018 23:48
Cel mai prost film!
1 5
Aishor pe 17 Aprilie 2019 21:31
Foarte bun film, neaşteptat de bun! Urmăriți-l, chiar dacă începutul e puțin static! Totul se leagă până la final. Şi te ține prins.
0 0
lili22 pe 15 Decembrie 2018 11:49
Un film usor de inteles pentru cei ce cunosc efectele devastatoare ale indoctrinarii religioase.
0 2
AdriAdrianna98 pe 11 iunie 2019 13:21
Nu e indoctrinarea religioasa tema principala, e una dintre teme dar nu e tot accentul pus pe asta.

Spune-ţi părerea despre Thelma

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Thelma
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells