Un remake anime la hitul live-action One Piece, în lucru la Netflix

de Gloria Sauciuc în 19 Dec 2023
În serialul anime imaginat de Netflix Luffy va pleaca din pe mare să trăiască primele aventuri, recrutându-i pe primii membri ai „Piraților Pălăriei de paie”

Netflix a anunțat luni, în cadrul evenimentului „Jump Festa” din Japonia, că lucrează cu Wit Studio - studioul de animație din spatele primelor sezoane ale Attack on Titan și Vinland Saga - pentru o nouă adaptare anime a serialului live action One Piece. Aceasta va fi separată de seria anime difuzată la TV de peste 25 de ani și va utiliza tehnologie vizuală de ultimă generație pentru a reimagina aventurile lui Luffy, se vede în comunicatul oficial.

Streamer-ul a anunțat că, pe lângă un al doilea sezon al adaptării live-action de succes, va face un remake al seriei anime, versiunea lor fiind intitulată The One Piece. Aceasta va porni de la saga East Blue, începutul poveștii lui Monkey D. Luffy. Scrisă de Eiichiro Oda, manga „One Piece” și-a sărbătorit cea de-a 25-a aniversare în iulie 2022, după ce a vândut peste 510 milioane de copii ale benzii desenate în toată lumea. Serialul live-action omonim, difuzat exclusiv pe Netflix, a adunat recenzii foarte bune, în timp ce seria anime TV produsă de Toei Animation a fost difuzată fără întrerupere, din 1999 încoace.

Monkey D. Luffy îi întâlnește pe Pirații cu Părul Roșu pe când era un băiat tânăr care trăia în East Blue, jurând să devină următorul Rege al Piraților. 10 ani mai târziu, Luffy pleacă pe mare și trăiește primele aventuri, recrutând primii membri ai „Piraților Pălăriei de paie”.

Atât în manga, cât și în anime, această saga nu are un antagonist principal, urmând formatul „personajul negativ al săptămânii”, fiecare arc având antagoniști independenți.

Netflix a mai anunțatat că o altă manga a lui Eiichiro Oda, creată pe când acesta avea doar 19 ani, va fi adaptată de streamer pentru prima dată în anime. Având premiera în ianuarie 2024, serialul anime plin de acțiune „Monsters 103 Mercies Dragon Damnation” îl urmărește pe Ryuma, un samurai încurcat într-o lume bulversată de o forță sinistră - un dragon capabil să dezlănțuie distrugeri catastrofale pe pământ. Această adaptare anime oferă fanilor o ocazie unică de a descoperi geniul creativ timpuriu al lui Oda, oferind o perspectivă nouă asupra măiestriei sale de povestitor și o fereastră în lumea sa imaginativă, comunică Netflix.

Manga și anime sunt două forme înrudite, dar distincte, în cultura japoneză. Manga sunt benzi desenate sau romane grafice desenate în alb și negru. Anime sunt emisiuni TV sau filme care sunt versiuni animate ale manga sau povești originale. Anime tinde să fie mai dinamic, mai colorat și mai axat pe acțiune, în timp ce manga are mai mult spațiu pentru introspecție și emoție. Multe anime-uri se bazează pe manga, dar nu toate manga sunt adaptate în anime.

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AdrianSe pe 20 decembrie 2023 13:02
Serios, voi pe ce planetă trăiți?
Această adaptare a fost deja lansată în urmă cu vreo câteva luni pe Netflix.
Asta era probabil o știre anul trecut în decembrie....

TheJesus pe 31 decembrie 2023 03:45
n-ai inteles...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells