Povestea celei mai scumpe picturi din istorie devine serial

de Ştefan Dobroiu în 19 Iun 2024
Julianne Moore produce şi joacă rolul principal în serialul despre pictura cumpărată cu 1000 de dolari şi vândută cu 450 de milioane

După rolul titular din incendiarul Mary & George (cronica noastră aici), Julianne Moore are în pregătire un nou proiect cu şanse să devină hit: un serial inspirat de documentarul The Lost Leonardo. Acesta explorează povestea unei picturi atribuite celebrului Leonardo (pictorul renascentist, nu ţestoasa ninja) şi deţinătoarea recordului pentru cea mai scumpă pictură vândută vreodată: în 2017 "Salvador Mundi", înfăţişându-l pe Hristos făcând semnul crucii, a fost cumpărat cu 450 de milioane de dolari de un prinţ saudit.

Julianne Moore o va interpreta pe Dianne Modestini, o specialistă în restaurare fascinată de pictura descoperită într-o stare deplorabilă. Eforturile lui Modestini au transformat pânza atribuită lui Da Vinci dintr-un gunoi într-un tablou care a provocat o adevărată isterie în lumea artistică, sfârşind prin a deveni cea mai scumpă pictură din istorie.

Conform Deadline, parcursul picturii este atât de sinuos, încât are un mare potenţial să se transforme într-un un serial captivant. "Salvador Mundi" a devenit cel mai mare "a fost sau n-a fost" din istoria artei, o jumătate din specialişti spunând că îi aparţine lui Leonardo şi cealaltă jumătate că e un fals ordinar (şi unii s-au şi luat la bătaie când au rămas fără argumente). Încă e neclar dacă tabloul reprezintă cea mai importantă descoperire sau cea mai mare escrocherie din istoria celei de-a treia arte.

Foto: Julianne Moore în May December şi mai jos pictura "Salvador Mundi".

Exploreaza subiecte similare:

Julianne Moore, Mary & George, May December

Alte știri din cinema

Unde se va opri Inside Out 2? Noi recorduri pentru animaţia Pixar

Continuarea a încasat 1,44 miliarde de dolari, dar totalul s-ar putea să fie considerabil mai mare

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells