Furiosa: Saga Mad Max, o nouă aventură epică în cinematografele din România

de George Herescu în 22 Mai 2024
La peste 40 de ani de la debutul francizei și la 9 ani după ce Mad Max: Drumul Furiei a câștigat șase Premii Oscar, ingeniosul regizor George Miller readuce universul postapocaliptic pe marile ecrane într-un nou capitol original – Furiosa: Saga Mad Max. Filmul este disponibil în avanpremieră națională exclusiv la cinema, începând de astăzi.

După ce a cucerit cineaștii prezenți la Festivalul de Film de la Cannes, filmul a avut marți seara avanpremiera națională la IMAX Cinema City Afi Cotroceni. Evenimentul a reunit numeroși cinefili, jurnaliști, critici de film, artiști și creatori de conținut. Cu toții au fost impresionați de efectele speciale, acțiunea accelerată și realismul cutremurător al personajelor aflate într-o continuă cursă pentru supraviețuire. Printre invitați s-au numărat Giulia și Vlad Huidu, Andrei Niculae, Rareș Năstase, Marina și Daniel Nițoiu, Alin Gălătescu, Roxana Ghiorghian, Francezu’, Piticu’ și Omul Negru.

Regizorul George Miller adaugă aventurii o nouă poveste autentică, plină de acțiune, care dezvăluie originile controversatului personaj feminin introdus în Mad Max: Drumul Furiei. Anya Taylor-Joy și Chris Hemsworth sunt protagoniștii acestei povești. În timp ce omenirea este pe cale de dispariție, tânăra Furiosa este răpită din sânul familiei și cade pradă unei bande nemiloase conduse de Warlord Dementus. Gonind în viteză prin deșert, aceștia dau peste o așezare subordonată lui Immortan Joe. În timp ce acești doi tirani își dispută controlul asupra ultimelor resurse vitale existente, Furiosa trebuie să supraviețuiască multor provocări pentru a putea ajunge înapoi acasă.

După o Furiosa interpretată remarcabil de Charlize Theron în Drumul Furiei, Miller a ales-o pe Anya Taylor-Joy pentru a transmite puterea unei eroine în devenire, fără a-și pierde identitatea pe măsură ce acțiunea înaintează. Personajul negativ, tiranul Dementus, este descris de Miller ca „un dictator din tiparul clasicilor Genghis Han sau Hannibal, care își conduce poporul prin deșert distrugând orice iese în cale doar din dorința de a-și păstra supremația”. Chris Hemsworth face o treabă minunată cu personajul și tratează întregul univers cu multă dedicare și realism.

Un proiect Warner Bros. Pictures și Village Roadshow Pictures, distribuit la nivel național de către Vertical Entertainment, filmul Furiosa: Saga Mad Max este de astăzi în avanpremieră pe marile ecrane din țară în format 2D subtitrat, dar și în formatele speciale IMAX, 4DX și Dolby Atmos. Nu ratați șansa de a vedea acest nou capitol epic din saga Mad Max într-o experiență cinematografică de neuitat!

Exploreaza subiecte similare:

Furiosa: A Mad Max Saga, Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth

Alte știri din cinema

Trailer nou: vin' la Nosferatu să te gâdile cu dinţii pe piele

Bill Skarsgård, Nicholas Hoult, Aaron Taylor-Johnson şi Willem Dafoe joacă în remake-ul filmului din 1922

Inside Out 2 întrece Dune 2 în SUA şi devine cea mai populară premieră din 2024

Animaţia Pixar a avut nevoie de doar opt zile ca să-i bage lui Paul Atreides nisip în distrai

A murit Donald Sutherland

Cariera legendarului actor de origine canadiană s-a întins pe şapte decenii

Următorul blockbuster cu Brad Pitt în rolul principal va fi...

Pitt, Jerry Bruckheimer şi echipa lui Top Gun 2 fac un film IMAX care ar trebui să spulbere Jurassic World 4

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells