Gala Gopo 2012 - momente tari, surprize, parodii

de Gloria Sauciuc în 27 Mar 2012

Monica Bârlădeanu a parodiat-o pe Angelina Jolie, dezvelindu-şi provocator piciorul drept, atunci când a urcat pe scenă să prezinte - alături de Andi Vasluianu - Premiul Gopo pentru scenariu, Iurie Darie şi-a făcut cruce după ce a luat Premiul pentru întreaga carieră, şi după ce soţia l-a sărutat pasional, rugându-l să cânte ceva publicului, Eugen Şerbănescu a spus - parafrazându-l pe unul dintre premiaţii serii - că el, dacă ar ajunge în Rai, l-ar ruga pe Sfântul Petru să câştige toţi aplicanţii la concursul organizat de CNC, iar Piersic Jr. - care a prezentat Premiul pentru interpretare feminină - le-a numit amante ale omuleţului Gopo pe actriţele Ada Condeescu, Ana Ularu şi Nataşa Raab.

Cele mai bune momente ale serii Gopo 2012 au fost clipurile care au parodiat filmele nominalizate anul acesta la Premiul Gopo, realizate de comedianţii invitaţi ai acestei ediţii - Mihai Bobonete (Bobo), Cosmin Nedelcu (Micutzu), Mihai Rait şi Cosmin Natanticu, dar şi discursul Tamarei Buciuceanu Botez, care a exclamat "Slavă Domnului că exist!", după care - pe un ton apăsat, şi în ovaţiile unei săli alcătuite din 800 de persoane din industria filmului - "Vă mulţumesc! Vă mulţumesc! Vă mulţumesc!"

Cristian Tudor Popescu a instituit un nou premiu, "pentru cei nedreptăţiţi la Gopo", acordându-l Ioanei Flora, care a fost şi câştigătoarea categoriei Rol secundar feminin. Anca Damian a menţionat că nedreptăţiţii premiilor Gopo sunt şi "cei care au făcut animaţie în România după 20 de ani", referindu-se la animatorii filmului Crulic - drumul spre dincolo, nominalizat, printre altele, şi la categoria principală a premiilor - Cel mai bun film de lungmetraj. Crulic a obţinut statuetele Gopo pentru Cea mai bună muzică originală (Piotr Dziubek), precum şi pentru Cel mai bun sunet (Piotr Witkowski, Sebastian Wlodarczyk). Anca Damian a mai spus că regretă că "partea vizuală a filmului Crulic nu a fost premiată. Cei care au făcut animaţia sunt prea buni pentru un premiu Gopo", a concluzionat regizoarea.

Prima surpiză a Galei Gopo 2012 fost la categoria Rol secundar masculin, unde Adrian Titieni a obţinut premiul pentru rolul foarte restrâns al doctorului Crişan din filmul Din dragoste cu cele mai bune intenţii, în detrimentul lui Mimi Brănescu, pentru jocul din Periferic. Titieni a mulţumit mamei sale.

Cristi Puiu, câştigătorul cu filmul Aurora al celor mai importante trei premii (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor şi Cel mai bun scenariu) - a fost marele absent al serii...

Vezi întregul palmares aici, mai jos o galerie foto de la eveniment.

Afișează:
1 din 10
Tamara Buciuceanu Botez

copyright foto: Adi Marineci

Părerea ta

Spune-ţi părerea
zi.senina pe 27 martie 2012 12:52
Ha ha super faza.
xerses pe 27 martie 2012 15:57
Frumos!....
alex_il_fenomeno pe 25 aprilie 2012 15:12
mi-a placut aparitia lui Cornel Ilie , care merita sa fie prezent de mai demult !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells