Veteranii revin în atenție cu proiecte epopeice. Iată ce au în pregătire Scorsese, Coppola, Spielberg, Ridley Scott și Clint Eastwood

de Gloria Sauciuc în 18 Apr 2024
Scorsese va lucra cu Leonardo DiCaprio și Jennifer Lawrence pentru un biopic despre Frank Sinatra, iar - la 86 de ani - Ridley Scott rămâne literalmente în arenă cu The Gladiator 2

După ce a obținut - anul acesta - 10 nominalizări la Oscar pentru Killers of the Flower Moon, regizorul Martin Scorsese, în vârstă de 81 de ani, și-a făcut planul pentru următoarele proiecte: plănuiește să filmeze două producții, una după alta: prima despre Iisus, iar a doua - un film biografic despre Frank Sinatra, scrie Variety.

Regizorul premiat cu Oscar pentru regia filmului The Departed, care a contribuit la apariția Noului Val de la Hollywood din anii 1970, vrea să ocolească sistemul studiourilor și să finanțeze independent Life of Jesus, bazat pe cartea lui Shūsaku Endō din 1973. El a avut aceeași abordare cu drama Silence din 2016 (care a fost, de asemenea, adaptată după un roman al lui Endō). De fapt, Scorsese ar dori să se reîntâlnească cu Andrew Garfield, starul din Silence, pentru proiectul Jesus, deși nu este clar dacă actorul în vârstă de 40 de ani este luat în vizor pentru rolul titular sau pentru a interpreta pe unul dintre discipoli, scrie Variety. Miles Teller a fost, de asemenea, luat în considerare pentru acest film. Producția se preconizează că o să înceapă mai târziu în acest an și că o să se filmeze în Israel, Italia și Egipt. Filmările în Israel s-ar putea dovedi o provocare logistică prea mare, având în vedere că țara este în război cu Hamas în Gaza, comentează Variety, iar un reprezentant al lui Scorsese a refuzat să confirme sau infirme zvonul.   

Proiectul Sinatra ar putea întâmpina, de asemenea, unele piedici: fiica legendarului cântăreț, Tina Sinatra (ea însăși producătoare de film), controlează averea tatălui ei și nu și-a dat încă acordul pentru film. Dar acest lucru nu l-a împiedicat pe Scorsese să alcătuiască o distribuție de excepție - Leonardo DiCaprio, colaborator frecvent, în rolul cântărețului, și pe Jennifer Lawrence în rolul celei de-a doua soții a acestuia, actrița Ava Gardner, potrivit unor surse. Gardner a fost cea care a destrămat căsnicia lui Sinatra cu Nancy Barbato, mama Tinei.

Cu două dintre cele mai mari vedete de cinema de pe planetă în rolurile principale, filmul stârnește interesul marilor studiouri și al marilor distribuitori. Apple, care a finanțat cu 215 milioane de dolari „Flower Moon”, și-ar dori să rămână în afaceri cu Scorsese, dar se spune că Sony ar fi în fruntea listei pentru a pune mâna pe proiect. 

De asemenea, în viitorul apropiat se află o colaborare a lui Scorsese cu Steven Spielberg pentru un serial TV, Cape Fear, pentru Apple TV+. Cele două legende ale cinematografiei vor fi producători executivi ai proiectului, bazat pe filmele Universal din 1991 și 1962. (Scorsese a regizat thrillerul noir din 1991, pe care Amblin Entertainment, compania lui Spielberg, l-a produs).  

Veteranii fac producții epopeice 

Scorsese nu este singurul regizor din rândul celor peste 75 de ani care face unele dintre cele mai ambițioase producții, amintește Variety. În competiția de la Cannes, anunțată recent, trei dintre compatrioții lui Scorsese luptă pentru Palme d'Or: Francis Ford Coppola, în vârstă de 85 de ani (cu Megalopolis), David Cronenberg, în vârstă de 81 de ani (The Shrouds) și Paul Schrader, în vârstă de 77 de ani (Oh, Canada). Recenții lor ani sunt remarcabili, având în vedere că Hollywood-ul nu a fost întotdeauna amabil cu autorii în vârstă - Billy Wilder, de exemplu, și-a petrecut ultimele două decenii luptându-se să mai producă un singur film.   „Sunt sigur că majoritatea artiștilor vor să continue să lucreze, dar uneori nu ești suficient de norocos pentru a rămâne în arenă”, spune Schrader, care a scris scenariul pentru filmul de referință al lui Scorsese, Taxi Driver, din 1976. „Și dacă nu ai acea motivație creativă, vei fi numit doar o emblemă a ceva ce a fost odată. Dar a trebuit să continui să lucrez. Am avut câteva probleme de sănătate ca urmare a COVID și, de fiecare dată când mă gândeam că aș putea muri, îmi venea o idee nouă”... 

La 86 de ani, Ridley Scott rămâne literalmente în arenă. Teaser-ul The Gladiator 2, mult așteptata sa întoarcere la Colosseum pentru o continuare a filmului Gladiatorul, a fost unul dintre marii câștigători la CinemaCon, unde Paramount a prezentat scene epice directorilor de cinematografe, monopolizând interesul celor prezenți la evenimentul din Las Vegas.  

„Ridley Scott este maestrul în crearea genului de spectacole cinematografice pentru care a fost gândit ecranul mare și experiența cinematografică, numărându-se printre cei mai tenace și mai vibranți autori care lucrează în prezent”, a declarat Brian Robbins, CEO al Paramount, care va lucra cu Scott și la următorul său film, un biopic despre formația rock Bee Gees.   

La rândul său, Spielberg, în vârstă de 77 de ani, se menține și el ocupat. Probabil că următorul său proiect va fi un film despre OZN-uri, bazat pe o idee originală proprie. David Koepp va scrie scenariul, spun sursele publicației Variety.  

Dar poate că nicio carieră nu este la fel de impresionantă prin longevitate și consistență ca cea a lui Clint Eastwood. Regizorul în vârstă de 93 de ani tocmai a încheiat postproducția la Juror No. 2. Surse din interior spun că Warner Bros. este încântat de ceea ce a văzut la thrillerul cu Nicholas Hoult despre un jurat dintr-un proces pentru crimă, care își dă seama că ar putea fi vinovat de moartea victimei.

Exploreaza subiecte similare:

Martin Scorsese, Andrew Garfield, Miles Teller, Gladiator 2, ridley scott, Jennifer Lawrence, leonardo dicaprio, Francis Ford Coppola, Megalopolis, Steven Spielberg, Taxi Driver, Clint Eastwood, Nicholas Hoult, David Cronenberg, The Shrouds, Paul Schrader, Billy Wilder, Frank Sinatra

Alte știri din cinema

Munch: Dragoste, fantome și vampiri nobili - Un portret autentic al unui artist complex

O privire detaliată asupra vieții și operei artistului norvegian Edvard Munch.

Meryl Streep, rendez-vous la Cannes: ”Cele mai mari staruri din lume sunt femei acum. Deși, probabil, Tom Cruise le întrece”

Legendara actriță Meryl Streep a participat miercuri la o discuție de o oră în cadrul festivalului de film de la Cannes, la o zi după ce a primit Palme d'Or-ul onorific pentru întreaga sa carieră.

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells