Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

de Gloria Sauciuc în 16 Apr 2024
Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Armurierul westernului Rust a fost condamnat la 18 luni de închisoare în cazul împușcării Galinei Hutchins de către Alec Baldwin, scrie Variety.

Armurierul filmului Rust, care a încărcat un glonț real în arma lui Alec Baldwin pe platoul de filmare al peliculei Rust - ceea ce a dus la moartea unui operator de film - a fost condamnat luni la pedeapsa maximă, 18 luni de închisoare, scrie Variety.

Hannah Gutierrez Reed, în vârstă de 26 de ani, a fost condamnată în martie pentru omor involuntar, după ce un juriu a constatat că neglijența ei a provocat moartea Galinei Hutchins. Judecătoarea Mary Marlowe Sommer a declarat că Gutierrez Reed nu a arătat nicio remușcare. „Dumneavoastră singură ați transformat o armă sigură într-o armă letală”, a spus judecătoarea. „Dacă nu erați dumneavoastră, doamna Hutchins ar fi fost în viață, un soț și-ar fi avut partenera, iar un băiețel și-ar fi avut mama”...

Înainte de a pronunța sentința, judecătorul a ascultat depozițiie rudelor și prietenilor lui Hutchins, pe agentul ei și pe regizorul Rust, Joel Souza, care a fost lovit în umăr de glonțul ce a ucis-o. Mama lui Hutchins, Olga Solovey, și sora sa, Svetlana Zemko, s-au adresat instanței prin intermediul unor înregistrări video din Ucraina, unde locuiesc. „Ziua morții ei mi-a distrus întreaga viață”, a spus Solovey, vorbind în ucraineană. „Este sfâșietor să îi vezi copilul crescând fără mama lui”. Souza a vorbit, de asemenea, despre pierderea profundă provocată de tragedie. „Ceea ce îmi doresc eu pur și simplu nu este posibil. Vreau ca nimic din toate acestea să nu se fi întâmplat vreodată, ca toată lumea să fie bine, ca viețile să nu fi fost distruse”, a spus el. „La un moment dat, lumea a avut sens. În următorul moment nu a mai avut, și încă nu are și nu știu dacă va mai avea vreodată”.

Gutierrez Reed a fost reținută din 6 martie la Centrul de detenție pentru adulți din Santa Fe County și a fost adusă în sala de judecată în cătușe și într-o salopetă verde deschis, relatează Variety. Într-o declarație pregătită, ea a spus că „o doare inima” pentru familia Hutchins și s-a declarat „întristată de modul în care mass-media a senzaționalizat tragedia noastră traumatizantă și m-a prezentat ca pe un monstru”. Ea a cerut instanței să îi acorde eliberarea condiționată.

„Când am preluat Rust, eram tânără și naivă, dar mi-am luat slujba cât de serios am știut să o fac”, a spus ea. „În ciuda faptului că nu am avut timp, resurse și personal adecvat, atunci când lucrurile au devenit dificile, am făcut tot ce am putut pentru a face față situației... Vă implor, vă rog, nu-mi dați mai mult timp [după gratii]. Juriul m-a găsit în parte vinovată pentru această tragedie îngrozitoare. Dar asta nu înseamnă că sunt un monstru. Asta mă face om”.

Tatăl lui Gutierrez Reed, armurierul de film veteran Thell Reed, a cerut - de asemenea - milă. „Este o tragedie oribilă că minunata doamnă Galina și-a pierdut viața”, a spus el. „De asemenea, ar fi o tragedie să o băgăm pe fiica mea, Hannah, în penitenciar pentru asta”.

Într-un memoriu de săptămâna trecută, procurorul Kari Morrissey a scris că apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedicii care au îngrijit-o pe Hutchins după ce a fost împușcată.

Potrivit procurorului, Gutierrez Reed i-a numit, de asemenea, pe jurați „idioți” și a făcut remarci denigratoare la adresa judecătorului și a procurorului.

Marlowe Sommer a luat notă de aceste apeluri înainte de a pronunța sentința, spunând că acestea au arătat că nu merită eliberarea condiționată. De asemenea, ea a remarcat că, în niciun moment din declarația sa, Gutierrez Reed nu a spus că îi pare rău pentru ceea ce a făcut. „Nu te-am auzit asumându-ți responsabilitatea”, a spus Marlowe Sommer.

De asemenea, judecătorul a calificat fapta drept „infracțiune violentă gravă”.

Exploreaza subiecte similare:

Alec Baldwin

Alte știri din cinema

Meryl Streep, rendez-vous la Cannes: ”Cele mai mari staruri din lume sunt femei acum. Deși, probabil, Tom Cruise le întrece”

Legendara actriță Meryl Streep a participat miercuri la o discuție de o oră în cadrul festivalului de film de la Cannes, la o zi după ce a primit Palme d'Or-ul onorific pentru întreaga sa carieră.

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells