Le Havre

(2011)

Le Havre

Poster Le Havre Postere Le Havre

Sinopsis Le Havre

Le Havre ro

Scriitorul Marcel Marx se mută împreună cu soția lui într-un oraș mic, unde se bucură de o relație mai apropiată cu oamenii printr-o nouă slujbă, onorabilă, dar nu prea profitabilă: lustruiește pantofi. Soarta face ca un băiat african să îi iasă în cale și Marcel luptă cu birocrația pentru a putea să aibă grijă de copil, dar și de soția lui, internată în spital. O comedie de o sensibilitate aparte.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.2
Un premiu şi o nominalizare Cannes, 4 nominalizări Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Pandora Filmproduktion

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Sandrew Metronome Distribution

Distribuit in Romania de

Independența Film

Box office Le Havre

Weekend premieră (30.04.2012)
  • Loc 18
  • Spectatori 164
  • Încasări (RON) 3.386,00
Total
  • Spectatori 1.401
  • Încasări (RON) 15.352,00
  • Încasări (USD) 4.461,82

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
tomystar pe 03 Aprilie 2012 14:39
Un film extraordinar care dupa parerea mea nu trebuie ratat. O poveste despre viata, iubire, dragoste, pasiune si nu in ultimul rand milostenie sufleteasca, un film ce rar am vazut
8 6
AdrianPopescu pe 09 Iunie 2012 07:13
Viata simpla
Pelicula ne prezinta povestea unor oameni simpli care reusesc sa infaptuiasca lucruri grandioase fara a avea nevoie de altceva decat de simpla omenie - o insusire care risca sa apara numai in dictionare.
Un film care inspira bunatate prin toti porii, cu un final fericit care parca e menit sa redea speranta intr-o lume simpla si definit mai fericita.
Concluzia filmului - simplitatea si saracia par a fi singurii factori in masura sa creeze mediul propice pentru perpetuarea compasiunii si a bunavointei.

4 0
Vegetarian pe 04 Mai 2012 13:21
Este un film potrivit si pt lista : Afaceri profitabile pt locuitorii oraselor din Europa , America de nord etc - munca usoara in apart etc ... ? Moise Guran a zis la Ora de busines 3apr12 , ca filmu asta prezinta cum poate fi vandut un tablou mai mult sau mai putin abstract .

.. . O versiune a tabloului "Ţipătul" realizată de pictorul norvegian Edvard Munch a fost adjudecată, in 3mai 12 , la New York , cu 119,92 milioane de dolari , stabilind cu această ocazie un nou record absolut de preţ şi devenind opera de artă cel mai scump vândută vreodată la licitaţie, informează AFP.
. . Licitaţia, organizată la sediul casei Sotheby's din New York, a durat doar 12 minute, iar sumele puse în joc creşteau cu peste 10 milioane de dolari într-un singur minut. În această ambianţă electrică, şapte cumpărători şi-au disputat cu multă încrâncenare… citeşte

3 6
Vegetarian pe 4 mai 2012 16:32
Daca batranetea ar putea si tineretea ar sti !?
Stephen2D pe 14 Aprilie 2016 15:30
                  beau chapeau      
Nu știu de alții, dar personal îl prefer pe Kaurismäki când e mai absurd (ca o măslină), nu neapărat tratând un subiect uleios de la o distanță confortabilă (ca și cum ai savura un cotlet cu un sos de scoici).
2 0
cosmin742000 pe 02 August 2013 10:38
Un film excelent , de o sensibilitate aparte , cu un subiect foarte sensibil in Franta ultimilor ani. Trebuie retinut insa ca emigrantii sunt si ei oameni , care nu pleaca din tara lor fiindca acolo li s-a urat cu binele.Mi-a mai placut la acest film si faptul ca a fost jucat de actori , nu de niste chipuri angelice cu aere de vedeta.
2 1
lili22 pe 08 Decembrie 2013 09:40
bun, dar nu o capodopera
Nu inteleg de ce a fost numit comedie, filmul e interesant, eu am o slabiciune pentru filmele frantuzesti, asa ca s-ar putea sa nu fiu obiectiva.
2 3
RudeDud pe 08 Mai 2012 23:06
Bine faci,bine gasesti!...........................................
2 4
narcisson pe 20 Mai 2012 01:55
Le Havre
Nu inteleg de ce in sinopsis se spune ca este o comedie de o sensibilitate aparte. Am schitat un SINGUR zambet vazand acest film. Colegul fphvac01 are dreptate, este un film facut si destinat unor anumite categorii de oameni (de preferat cei cu multi ani la activ). Filmul se vrea a fi o drama, insa in afara de boala mortala a sotiei si de saracia in care traiesc, nu vad nimic dramatic. Este mai mult o lectie de compasiune si pietate. Regizorul Kaurismäki a avut o poveste frumoasa de viata, dar parerea mea e ca mai avea de lucrat la acest film. In schimb, actorul principal mi se pare absolut ideal pentru interpretarea rolului. Nota mea este 6-Bunicel.
2 6
xerses pe 09 Aprilie 2012 10:44
Un film care "merge" mai greu pentru cei pasionati de actiune.
2 6
iulian94 pe 11 Decembrie 2013 12:58
Filmul este foarte bun si simplu , m-a impresionat povestea, nota 8.
1 2
monetta3 pe 20 Martie 2013 02:37
Simplu si frumos , merita vazut intr-o duminica . fphvac01 amuzant comentariul tau , dar francezii fac cele mai bune filme . parerea mea .
1 2
cosmin_kedii pe 09 Februarie 2013 18:44
Este o poveste frumoasa, care este uneori foarte amuzanta și poate chiar dureroasă. Kaurismaki a conceput un film minunat
1 2
Le Havre – Pe valurile minimalismului | Raluk.ro - Filme, restaurante, cafenele, ceainarii, baruri din Bucuresti
[...] este de mirare ca Festivalul Filmului European a avut deschiderea cu filmul Le Havre. De fapt, era de asteptat. Inca de cand am vazut afisul festivalului, care reprezinta un geamantan [...] citeşte
0 4
Postmodern pe 26 Aprilie 2012 15:54
Le Havre - Jim Jarmusch varianta finlandeza | Postmodern
[...] fara sentimentalisme si care a extaziat mare parte din public, performanta lui Kaurismaki din Le Havre va trece neobservata, tocmai probabil din cauza delicatetei demonstratiei. Va ramane placerea [...] citeşte
0 5
fphvac01 pe 10 Mai 2012 02:41
rateu francez
pare realizat de si facut pt oameni loviti de multi ani de senilitate. actori mai anchilozati (la propriu), dop mai astenic, regizor mai somnolent la montaj... si lista poate continua in aceiasi termeni... mai rar monser. astept cu interes continuarea filmului, ceva sa se desfasoare intre doi loviti de alzeimer si care sorb cu paiul ceiutz in scene de 30 minute fiecare, cu lumina pusa totdeauna din stanga sus, asa, usor dramatic a la renastere italiana pt copilarie neuronala la vremea senectutii. si, daca se poate, cu niste babe care fac schimb de placi dentare inante sa mearga la imbalsamare. avea un haz foarte negru filmul, cand toata babalimea care e prezenta in film are peste 80 de ani, inclusiv (ha!) doctorul (care pare mai pe moarte decat pacienta)... haz negru zic pt ca, din pacate, sunt zone din franta fix asa, pur si simplu sufocate doar de batranete, fara picior de tinerel de… citeşte
0 9
MrJuVe pe 16 mai 2012 19:22
Interesant comentariu, insa nu sunt de acord cu el. Chiar de asta filmul este bun, datorita ritmului lent si a decorurilor minimaliste.
phipholino pe 16 mai 2012 21:59
in primul rand, Kaurismäki nu e francez . iar daca ai fi cat de cat familiarizat cu opera sa ai fi stiut ce asteptari sa ai de la acest film. in al doilea rand, sa fim seriosi: in ultimii ani cred ca toti ne-am saturat de decorul si atmosfera din bucatariile romanesti cu care facem parada pe la festivaluri. dar fiecare cu parerea lui...

Spune-ţi părerea despre Le Havre

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Le Havre
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells