Acum la cinema: patru premiere memorabile

de Cinemagia în 4 Mai 2012

Supereroii îşi împart ecranele cinematografelor cu două comedii spumoase şi cu un film premiat la Cannes weekendul acesta. The Avengers se dezlănţuie în 17 oraşe ale ţării din data de 4 mai, Emily Blunt e o indecisă de profesie în comedia romantică Te mai măriţi cu mine?, Visul lui Adalbert trezeşte monştrii de dinaintea lui '89, într-o cheie amuzant-spumoasă, iar Le Havre este cel mai titrat film al săptămânii.

Afișează:
1 din 5

În oraşul-port Le Havre, acest loc al blues-ului, soul-ului şi al rock and roll-ului, Marcel Marx (Andre Wilms) - un fost scriitor, boem - se retrage într-un exil voluntar, unde meseria de lustragiu îi dă sentimentul că este mai aproape de oameni. Marcel a renunţat la ambiţiile sale literare şi duce o viaţă fericită, în triunghiul format de barul din colţ, munca lui şi soţia sa, Arletty, până când soarta îi scoate brusc în cale un copil imigrant din Africa.

"Soarta rezervată extracomunitarilor care încearcă să intre în Uniunea Europeană este schimbătoare şi de multe ori scandaloasă. Nu am nici un răspuns la această problemă, dar mi s-a părut important să abordez subiectul într-un film care, în toate privinţele, este irealist", declară regizorul Aki Kaurismäki.

Când Arletty se îmbolnăveşte grav şi este ţintuită la pat, Marcel trebuie să lupte din nou cu zidul rece al indiferenţei umane, înarmat doar cu optimismul său înnăscut şi solidaritatea încăpăţânată a locuitorilor din cartier. Înfruntă mecanica oarbă a unui stat de drept occidental, în care menghina poliţiei îl strange din ce în ce mai tare pe tânărul refugiat african. Este timpul ca Marcel să-şi lustruiască pantofii şi să facă ceva pentru copil.

Filmul a primit premiul FIPRESCI la Cannes în 2011.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
GeorgeGeo2011 pe 4 mai 2012 13:57
Doar the avengers si the five year engagement suna bine
Crynick pe 4 mai 2012 14:13
Pentru cocalarii de mall,da. Pentru ceilalti,doar Le Havre si Visul lui Adalbert sunt filme
Crynick pe 6 mai 2012 13:40
@ottomanu vezi ca se scrie corect "du-te".multumesc ca ai demonstrat ce am zis
catasmile17 pe 4 mai 2012 14:37
THe avengers :)
chrismechris pe 4 mai 2012 14:55
'The Avengers' ma tendeaza cel mai tare, dar si restul par OK.
xerses pe 4 mai 2012 15:08
Merge foarte bine oricare dintre ele.Dar mi-as dori sa vad comedia Five years....
aavramescu23 pe 4 mai 2012 16:35
Din ce am citit critica The avengers e cel mai tare film cu super eroi. Avand in vedere ca si critii l-au laudat ma astept la ceva super mega beton. Mai ales ca din pct de vedere al criticilor toate filmele cu super eroi sunt o apa si un pamant. Numai cronici negative. Apropo sa nu ieisti din sala de cienma cand incepe genericul de final. Sunt 2 faze post credit. Stati pana la final daca vreti sa vedeti tot filmul.
Chelbos pe 5 mai 2012 10:05
eu nu am putut sa mai vad ultimile faze. MARLANII de la Cinema City Bacau au aprins luminile inainte sa se termine
ada90 pe 5 mai 2012 13:57
La fel si la Piersic, in Cluj Napoca. Lumea se ridicase de pe scaune, unii chiar apucase sa iasa din sala, comentam fazele comice si la un moment dat toti ne-am intors cu mirare cand am vazut ca nu era chiar terminat filmul..Oricum, eu zic ca e un film ce merita vazut.
Chelbos pe 5 mai 2012 10:03
mergeti la The avengers recomand
viorellll pe 5 mai 2012 10:41
merita vazut the avengers in cinema ?????? astept si eu raspunsuri ......
spanac2015 pe 7 mai 2012 11:44
a fost chiar tare filmul , multe explozii , multa actiune si multe faze comice ... hulk si iron man fac tot filmul
radu3455 pe 5 mai 2012 13:07
The avengers.
CelDeSus pe 5 mai 2012 21:53
Deci...am astepptat cu nerabdare filmul Avengers inca de anul trecut cand am aflat ca o sa apara la noi in primavara!sunt o persoana destul de greu de impresionat,mai ales de un film la care te astepti sa fie bun si cu destule efecte speciale sa ii faca gelosi pe "A Team"...in fine filmul est o caodopera de sci-fi-actiune-comedie.merita toti banii,am fost la IMAX,am cazut pe jos de ras si de emotii de la chestiile de pe alte planete care pareau sa-mi cada in cap.Una peste alta filmul nu merita sa il vezi altcumva decat la cinema de prefereat IMAX pt. Bucuresteni sau 3D restul tarii...VIZIONARE PLACUTA, merita!!!!
darayawaus pe 6 mai 2012 14:25
Chiar atat de slab zici ca e? Sincer, ma gandeam sa-l vad, nu la cinema, dar in mod sigur online sau, mai degraba, cand va aparea pe HBO. Am fost sa vad Avatar la cinema, si apoi l-am vazut la TV, dar nu mi s-a parut mai bun (sau mai prost, cum vrei). Sper ca si in acest caz va fi la fel. Nu de alta, dar fac vreo 10 minute pe jos pana la cel mai apropiat mall, si am si doua carciumi in drum...
alex_il_fenomeno pe 24 mai 2012 15:17
cred ca toate merita urmarite .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells