Sieranevada

(2016)

Sieranevada

Poster Sieranevada Postere Sieranevada

Sinopsis Sieranevada

Sieranevada teaser

Acțiunea din „Sieranevada” are loc la trei zile de la atentatul din redacția hebdomadarului parizian, Charlie Hebdo și la patruzeci de zile de la moartea tatălui său, când Lary, un medic trecut de 40 de ani, urmează să își petreacă ziua de sâmbătă însoțit de tânăra lui soție, în sânul familiei, reunite cu ocazia comemorării celui dispărut. Evenimentul, însă, nu se derulează conform așteptărilor.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3
Vezi pe Netflix
O nominalizare Cannes, 6 premii şi 8 nominalizări Gopo, o nominalizare TIFF
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Mandragora

Distribuitorul international

Wild Bunch

Distribuit in Romania de

Mandragora

Box office Sieranevada

Weekend premieră (05.09.2016)
  • Loc 9
  • Spectatori 11.626
  • Încasări (RON) 88.028,92
Total
  • Spectatori 35.153
  • Încasări (RON) 325.187,25
  • Încasări (USD) 81.250,44

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cris26 pe 13 Septembrie 2016 10:06
Inca un film romanesc...
Filmul asta imi dovedeste inca o data ca romanii nu au imaginatie sa scrie un scenariu cu o poveste originala. Este acelasi film romanesc, pe care l-am mai vazut de nenumarate ori si care are acelasi mesaj obosit: "Romania e de cacat".
26 18
ZeulSuprem pe 11 Septembrie 2016 11:09
Sa'mi bag ceva! am crezut c'am trecut peste filme intunecate filmate intr'o camera cu subiect pe diverse traume! hai ca nu se poate! :|
E duminica! vreau sa ma duc la un film sa ma relaxez! nu la parastas! neeeext!

23 27
andrei_valcu pe 11 septembrie 2016 13:13
Zeule tu mergi la cinema ca sa te relaxezi. Filmul nu inseamna relaxare. Daca vrei sa te relaxezi cumpara seminte si mananca-le la meci. Si trebuie sa fii mai atent la trailer... Nu e de mirare ca astfel de filme nu au succes. Sunt prea multi tampiti ca tine.
alfonso1 pe 18 septembrie 2016 23:26
Ha ha ha ,rusine dom-le,m-ai intrecut la voturi negative
raluk_ral pe 15 Septembrie 2016 14:16
Un film care dureaza 3 ore, fara intriga sau vreun subiect deosebit, 90% din "actiune" are loc intr-un apartament cu 3 camere din Bucuresti, unde se organizeaza un parastas. Nu te captiveaza in mod special, dar totusi continui sa te uiti. Are unele momente trase de par, pe care se insita inutil, dar si altele care surprind foarte bine realitatea romaneasca.
Per total, sunt evidentiate diferite tipologii: medicul blazat, nevasta isterica, sora certareata, matusa batrana, cu idei comuniste, femeia batuta de sot si inselata, adolescenta rebela, vaduva suferinda, mosul libidinos, profesorul filosof, baiatul obsedat de gadget-uri si clipulete pe you tube. E un cocktail de personaje care se perinda intr-un apartament.
Cu siguranta, nu e genul de film pe care sa-l vezi a doua oara.

18 8
azrail pe 17 Septembrie 2016 01:33
Cel mai prost film din toate timpurile
Poate ca nu am un " ochi format " pentru o asemnea "capodopera " dar din punctul de vederea al unui consumator de filme pot sa declar ca acesta este cel mai prost film pe care l-am vazut vre-o data ..si credeti-ma am vazut ceva filme la viata mea .
16 14
Crynick pe 19 septembrie 2016 01:08
am vazut filmele din lista ta.ai mai mult de 12 ani consumatorule ?
christiansen1 pe 4 aprilie 2018 01:14
Da' la ce sa ne uitam, maestre? La filme gruzine?
cinemuck pe 06 Iunie 2016 13:40
O desfasurare greu suportabila de 3 ore a dictonului „Hai, recunoaste ca la chefuri cu totii ascultam manele!!”. Nu, domnule Puiu, nu o facem; nu e nevoie sa fiti condescendent…
15 22
mihai_chihaia pe 21 august 2016 21:07
CONDESCENDÉNT, -Ă, condescendenți, -te, adj. Care are o atitudine plină de respect sau de bunăvoință față de cineva; respectuos, amabil. – Din fr. condescendant.
veta_chiuveta pe 28 ianuarie 2018 17:12
Bine punctat !
Tudor-Cristian pe 01 Octombrie 2016 19:34
Un film necesar
Atunci când mergi la un film, în cele mai multe din cazuri ştii cam la ce să te aştepţi. Dacă vrei să te relaxezi, dacă vrei ceva comercial, alegi ca atare. Se presupune că citeşti câteva păreri despre film, că urmăreşti traillerul. Ca atare, dezamăgirea vine dacă nu ţi se îndeplinesc aşteptările.

Despre „Sieranevada” ştiam că durează 3 ore, că este un film apăsător, că nu e chiar un film comercial, că este filmat într-o atmosferă de semi-obscuritate, dar care vrea să spună ceva. Ca atare, am mers la cinema să văd. Şi nu am fost dezamăgit! Dar nu înţeleg de ce apar comentarii care critică durata filmului, atmosfera sau mesajul filmului, în felul în care le-am văzut… Cei ce critică în felul acesta nu ştiau la ce film merg? Dacă nu le plăcea genul acesta de film, nu trebuia să meargă… Nu trebuie să negi ceea ce nu… citeşte

14 11
dincolodenume pe 09 Octombrie 2016 10:02
Da-o dracu' de viata autentica!
Suntem plagiatorii existentei! Fiecare roman (pentru ca vorbim de "autenticul" romanesc) ce traieste in "fagurii comunisti" repeta aceeasi partitura trista, maligna, ce acopera cu cenusiul ei orizonturile fiecarei fiinte ce bananaie incolo si incoace, mimand credinciosia, originalitatea, mimand insasi viata in final.

Marea realizare a comunismului a fost sa stoarca, sa scurga orice originalitate din individ. Insa a nascut un om fad, anost, dar cu mari orgolii nesfarsite, imposibil de saturat. Noi, cei nascuti din acesti oameni, traim traumatizati de aceasta infaptuire comunista, purtand inca in adn-ul nostru social nimicnicia idealurilor socialisto-cumuniste.

Acest popor nu este pregatit pentru o viata autentica. Tranzitia de la furt si plagiat catre originalitate naste frustrari, naste o lume si mai mizera, in care, disperati, alergam dupa originalitate, dupa… citeşte

13 3
rotkkas_stefana pe 24 martie 2017 10:57
bine zis!!!
christiansen1 pe 4 aprilie 2018 01:19
Tinere, jos cu palaria!
borisvultur pe 26 Septembrie 2016 12:36
Am ratat a treia venire...?
Într-un apartament e sinteza unei lumi. Oamenii mișună prin camere printre mizerii cotidiene, reproșuri, internet, televizor. Afară e zăpadă, iar între oameni e îngheț, ca pe lanțurile înzăpezite de pe Sieranevada. În exterior se văd clădiri mâzgălite cu grafitti. Peisaj apocalitic. Ceilalți (...Sartre !) te înjură, nu contează cine ești, ce statut social ai. Iar preotul ne mai sperie și cu supoziția că Isus o fi venit, dar nu l-am recunoscut. Cum nu mai există a treia venire, înseamnă că suntem damnați fără speranță.
13 6
Ruxandraaa pe 18 Septembrie 2016 20:50
Un realism pozitiv
Mi-a plăcut foarte tare filmul pentru tipurile de personaje pe care le surprinde, deși acțiunea (în sensul dat de filmele americane) este limitată. Aproape toate replicile sunt luate din viața de zi cu zi. Pe alocuri am avut impresia că urmăresc o conversație, nu un film. Mă bucur pentru succesul filmuli în străinătate și încurajez să meargă și românii noștri să-l vadă. :)
11 11
mihnea_aspru95 pe 20 septembrie 2016 00:08
Mda, bine spus Ruxandra !!!
kakamo pe 12 ianuarie 2021 01:59
Dezastru! Traim in alta lume...
HG67 pe 18 Septembrie 2016 04:25
O piatră de hotar în istoria cinematografului românesc, prefigurată de Trois exercices d'interprétation. Cred că e cel mai bun film al lui Cristi Puiu de pînă acum.
11 13
Sylvester77 pe 7 februarie 2017 16:10
Mizerii romanesti pe banda rulanta de cativa ani buni incoace. Personaje mereu stresate, cu nervi, cu draci... probabil dupa cerintele celor de la Cannes. In nonconformitate cu realitatea.
kakamo pe 12 ianuarie 2021 01:58
Aoleo ..domnu' .. .Pe ce lume ''you are living'' Asta e nota 10.. pe unde ''Cinema Paradiso'' , pe unde blockbusterele si cinema del'arte!? Nu se poate sa dati nota 10 pentru corijenta asta! Frumusetea este in ochii privitorului, dar mergeti peste limita cu ineptia asta! CEL MAI PROST FILM dupa SHARKNADO!
alfonso1 pe 10 Septembrie 2016 05:44
Parere TRAILER
Parere TRAILER (nesubtitrat): filmat prost,in spaţiu înghesuit şi întunecat, o cacofonie de sunete amestecate într-un talmeș-balmeș greu recognoscibil atât vizual cât şi sonor(sec),agasant si enervant. Ca de obicei va plăcea publicului extranaţional pentru că ,ca la orice film românesc,volens nolens, prin traducere SCRISĂ se elimina dezordinea specifică filmelor româneşti,iar filmul este mult mai uşor de urmărit de catre EI(străinii) decât de către noi. Recomand domnule Puiu o traducere(scrisă) si pentru publicul şi naţiunea din care se presupune ca faceţi parte.

Nota 1(unu) pentru trailer.
P.S. Eu unul m-am săturat de filme posttraumatice,cu idei postcomuniste si care ne prezintă naţia obosită,gri,ternă,ştearsă şi mereu decalată intelectual faţă de timpurile actuale.

9 11
Kul pe 20 Septembrie 2016 23:53
Sieranevada (2016)

– film de autor, si deja are o amprenta a imaginii – cum se misca camera pe detalii, sau cum spune ceva o transalatie “fina” – ca aia de final din Kent
– da, primele 3 minute sunt un bun rezumat – si fac o ‘apologie’ a vietii de Buc: aglomeratia, zapada mizera, trotoarele necuratate, graffiti, placuta stradala, detaliu de firma de echipamente medicale, claxoane-claxoane, troleibuzele, Supermaket, taxiul, nexam locuri de parcare, “Lucram pentru siguranta dvs.”, ocolit blocul ca sa parchezi in poarta unuia “pt 5 min”, copilul, bunica, carutul – dialogul secundar in tot ansamblu asta.
– pe imagine (si camera) tot Barbu Bălăşoiu
– faza cu explicatul consumului mare de apa in scara de bloc mi s-a parut exagerata, nu la locul sau.
– misto Mimi – face bun duet cu rolul din Marți. astept al 3-lea rol… citeşte

8 3
kakamo pe 12 ianuarie 2021 02:01
Alo .. domnu' Tarkovsky ! Rog nu confundati ... Da-ti-i ratatului ce e al ratatului! Filmul nu are treaba cu lumea filmului! Daca era numai o poza, poate eram de acord, dar din pacate nu este cazul
marius_grigorescu pe 26 Octombrie 2016 19:36
O mare porcarie! Nu-mi vine sa cred ca un astfel de film a luat si premii! Actorii nu au dictie, susotesc mai tot filmul, se cearta si folosesc un limbaj suburban. Nu se poate sa ne prezentam in afara tarii cu asa o pelicula, si sa ne creem o asemenea imagine.
Marius

8 6
user-5a071f823e5e3 pe 31 Ianuarie 2018 18:26
Porcarie maxima. Ca si altele ale marelui scenarist-regizor. Ba fratilor, faceti ceva cu sunetul la kkturile astea de filme romanesti!
7 2
gh_music pe 12 Septembrie 2016 15:03
Pentru mine premiera s-a produs intr-o sala de 500 de locuri in care s-au inghesuit mai bine de 600 persoane. Cel putin patru factori au facut ca la finalul filmului, in sala, sa fi ramas cam 150 spectatori -- pe bune: pacla formata din combinatia de fum de tigara amestecat cu fum de popcorn..; aburii de transpiratie, inevitabil intr-o sala fara sistem de ventilatie..; zgomotele venind de la un santier din apropiere; si, poate, filmul in sine, cu cele aproape trei ore runtime de film neamerican.
P.S. Am ras aproape tot filmul.

6 1
mihnea_aspru95 pe 14 septembrie 2016 15:19
MĂCAR, te-ai distrat, omule! Dar unde l-ai urmărit, în ce sală de cinema?

Spune-ţi părerea despre Sieranevada

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Sieranevada
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells