Aurora

(2010)

Aurora

Poster Aurora Postere Aurora

Sinopsis Aurora

Mai mult
Aurora

Apartamentul de bloc în a cărui bucătărie un bărbat și o femeie discută despre bunica Scufiței Roșii, având grijă să n-o trezească pe fetița care doarme în camera alăturată.
Remorcile abandonate pe terenul viran - aflat între casele de la marginea orașului - din spatele cărora bărbatul pândește ceea ce pare a fi o familie.
Orașul pe care îl traversează același bărbat, după ce a recuperat cele două percutoare artizanale necesare armei de vânătoare pe care o are…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.5
Vezi pe NetflixVezi pe HappyCinema
O nominalizare Cannes, 3 premii şi 6 nominalizări Gopo
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Mandragora

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Mandragora

Box office Aurora

Weekend premieră (07.03.2011)
  • Loc 20
  • Spectatori 1.605
  • Încasări (RON) 8.986,00
Total
  • Spectatori 4.159
  • Încasări (RON) 19.752,89
  • Încasări (USD) 6.616,81

Pe forum despre Aurora

Thread / Thread Starter Last Post Replies Views
"Aurora"
StefanDo
25 mar 2012, 19:02
de Mercutio
144 37734

Părerea criticului

Gloria pe 07 Martie 2011 12:30
Aurora care vesteşte întunericul
Un film ambiţios, care impresionează în egală măsură cu Moartea domnului Lăzărescu (producţie cu care Cristi Puiu obţinea premiul secţiunii Un Certain Regard în 2005), dar mai ales filmul românesc ce construieşte cele mai adânci momente de aşteptare pentru spectator. Şi cele mai sumbre. Iar universul creat se distinge prin expresivitatea crudă şi sordidă a unei lumi surprinse în goliciunea ei inestetică şi morbidă.

Personajul principal, inginer metalurg (jucat de regizorul însuşi, debut), este într-o tăcută şi sumbră căutare a ceva, pe tot parcursul filmului. Bântuie pe drumuri înglodate, printre căi ferate şi remorci abandonate pe terenul viran dintre casele Chitilei - aici bărbatul pândeşte o femeie cu doi copii. Îşi străbate dintr-o cameră în alta apartamentul igrasiat, cu pereţii decopertaţi, cu bucătăria în dezordine,… citeşte

10 10
MrJuVe pe 5 decembrie 2011 16:49
"Un film ambiţios", este mult mai mult de atat, este o capodopera, o lucrare de arta. Ambitios este pentru un necunoscator, care nu stie cum sa-l catalogheze si il pune in aceasta categorie din simplul fapt de a nu parea depasit.
Pitbullfucker pe 7 aprilie 2012 12:20
Userul MESSE a fost sters din baza de date.Tocmai ne-am intors in urma cu 20 de ani deci ar fi mai indicat sa vizualizati"liceeni rock and roll" Cand i s-a spus domnului mihnea columbeanu critic pe acest site ca e stalinist si aplica metoda pumnului in gura a strambat din nasuc. Daca vreti sa vedeti cine este acest domn care scrie si cu numele de Pitbull urmariti "Nesfarsita-i dragostea " un film al genialului mai sus mentionat.Intrebati-va apoi daca este cel mai recomandat sa spuna ce e bun si ce nu in cinematografie. Daca parerea este negativa printati cronicile domniei sale si folositi-le pe post de hartie igienica.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Pitbull pe 14 Martie 2011 13:17
După minimalism, metarealismul
"Aurora" - Metoda nebuniei
După minimalism, metarealismul

Este pentru prima oară când mi-e teamă de propria mea analiză pe care urmează s-o scriu - o teamă care mă ţine încă de acum opt luni, când am văzut pentru prima oară "Aurora". Chiar dacă am mai avut de-a face cu destule filme "grele" la viaţa mea (şi gândul se duce imediat spre Tarkovski, Bergman, Antonioni, Jodorovski sau von Trier), nu ştiu dacă am mai întâlnit vreodată unul care, pe lângă că e greu în sine, să fie şi atât de greu de comentat. Nu mă temeam neapărat de a-l interpreta greşit (n-ar fi prima oară), sau de a supăra pe cineva (nu e cazul), era mai degrabă un fel de angoasă reflectată de pe ecran asupra criticului, cam pe principiul aceleiaşi reciprocităţi care guvernează tot filmul: între protagonist şi lumea din jur... între povestea lui şi aparatul… citeşte

23 9
Kul pe 18 martie 2011 12:56
excelenta cronica. ca si cele de pana acum - un reper. insa aceasta e fix pe filmul acesta solicitant.
MrPinguin pe 27 mai 2012 16:54
Domnule Pitbull,ati scris un eseu mai consistent decat este filmul, va felicit ! Este fascinant cum,plecand de la nimic,reusiti sa dezvoltati atat de mult.
cosmin742000 pe 03 Iunie 2011 13:34
?
O singura intrebare . De ce asa lung? Fiind asa de lung mi s-a parut si al naibii de plictisitor .Sunt zeci de minute in care nimeni nu spune nimic si nu se intampla chiar nimic in film..
14 8
eduard_stratan pe 14 februarie 2024 19:46
Cosmine,ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
iosif96 pe 01 Martie 2011 18:41
un film care nu prea merita vazut..............nota 5
14 18
MrPinguin pe 27 mai 2012 16:42
Esti darnica,daca i-ai dat nota cinci.La mine n-ar trece clasa.
Bebelusha2011 pe 02 Iulie 2011 20:35
Un adevarat test de rezistenta de 3 ore :-<
Daca eram in locul lu’ Nenea Puiu mai bagam vreo 2 ore de priviri in gol, discutii despre zugraveli, plimbari de colo colo, etc. Daca ai vazut ultimele 20 de minute, poti sa spui ca ai vazut tot filmul...
Plus ca, desi s-a vrut sa se puna in scena o drama a romanului din clasa de mijloc, in realitate acesta nu este in niciun caz precum protagonistul. Traim intr-un secol al vitezei, lentoarea faptelor nu face parte nicidecum din vietile noastre, romanul de rand este spontan, iute, temperamental...

13 3
CIPRYX pe 3 aprilie 2012 18:16
Eu nu stiu ce viteza ai tu cand te uiti la filme sau cand gandesti dar secolul vitezei se refera in general la industrie si stiinta si nicidecum la viteza cu care omul modern isi desfasoara activitatile sociale si interumane.Si sa stii ca nici filmul nu s-a vrut o drama a romanului din clasa de mijloc.Daca asta ai inteles, ai inteles prost.Cinematografia romana, dupa parerea mea, avea nevoie de un astfel de film.Da, filmul e lung, nu prea gasesti filme de aproape 3 ore in general dar in orice caz nu e un film prost.Uneori pentru lucrurile bune trebuie sa ai rabdare.Presupun ca nu treci testul de rezistenta nici la Fratii Karamazov si nici la Calauza a lui Tarkovskiy.Oricine poate avea o parere in legatura cu orice dar de obicei tin sa ascult ce spun profesionistii despre acel lucru.
sabinalin pe 12 Iulie 2010 16:43
Caderea libera a domnului Puiu
In momentul in care incepea sa curga genericul de final, o doamna in varsta care statuse pe scaunul din fata mea s-a intors ofuscata spre mine:"Dar ce motiv a avut,ca nu ne-au lamurit?" La iesirea din sala de cinema am auzit o alta doamna in etate exprimandu-se teribil de nervos:"In viata mea n-am mai vazut o asemenea porcarie". Pot sa spun ca le inteleg pe cele doua doamne: pur si simplu au nimerit la filmul gresit pentru dansele. La fel ca la "Marfa si banii" si "Moartea domnului Lazrescu", regizorul si scenaristul Cristi Puiu, acum si actor pe modelul marelui inamic Nicolaescu "eu centrez si tot eu dau cu capul", si-a asumat constient inca un film care nu este destinat publicului larg ci publicului inteligent,dispus sa se gandeasca la ce a vazut si dispus sa-si puna intrebari dupa ce iese din sala de cinematograf. Deviza dupa care pare sa se fi filmat "Aurora" este urmatoarea: atunci… citeşte
13 11
cedrina pe 15 martie 2011 17:26
Autorul sufera cel putin de putere de concentrare. Pt ce i-or fi treduit 3 ore sa spuna o poveste pe care o vezi la tot coltul si de care vrei sa scapi? Recomandarile tale se restrang extrem de strans. O dilema nerezolvata pe calea cea mai lunga. Acelasi picaj in aceiasi tara mereu in picaj. Si comparatia cu Anthony Perkins din "Psycho" e cel putin alintacioasa din partea CTP-ului. Se joaca si el.... Si da, am vazut ceva film. Pe asta nu si nici n-am de gand.
Francesca_lia pe 16 februarie 2024 00:03
Adica daca distrugi o viata si afectezi o persoana care NU poate reactiona dur e ok?
marciano pe 18 Iulie 2011 17:51
Foarte foarte foarte PROST!!!!!!!!!
Cristi Puiu, I demand a refund! Am pierdut 3 ore din viata unitandu-ma la unul din cele mai proaste filme romanesti. Cand va aud pe toti ca-l ridicati in slavi si va tot minunati de cat de bun e filmul, imi vine sa rad. Filmul este plictisitor, lipsit de substanta, arogant si narcisist ( pentru ca Puiu are tupeul sa faca un film de 3 ore in care majoritatea scenelor ori nu spun nimic, ori scarbesc - ca scena din dus) Este o copie lamentabila a ideii din Crima si pedeapsa. O-ri-bil
!

10 3
ubu_rex_kkt pe 30 ianuarie 2012 23:36
o sa ma doara kurul de atata stat pe scaun la cinema :(
cineva007 pe 01 Aprilie 2011 18:57
sa va spun eu
Publicul roman este mult in urma cinematografiei romanesti. O cinematografie evoluata artistic pentru un public in marea lui majoritate redus mintal. Bineinteles ca nu ti-o pui cu gagica dupa Aurora, dar te poti bucura de un cinema de calitate care iti da de gandit. Domnilor carora nu le-a placut acest film le recomand sa vizioneze Buna! Ce faci? Vor avea orgasmul unui film pe masura inteligentei si asteptarilor lor.
10 7
geese1 pe 16 Martie 2011 00:52
Un film diferit
Când am intrat în sala de cinema, mă aşteptam chiar la orice după câte citisem despre film. Mă aşteptam inclusiv să mă plictisească, dar nu a avut nicio şansă. Filmul lui Cristi Puiu e ca un puzzle la care timp de 3 ore se adaugă permanent şi alte piese, o călătorie în total necunoscut, ce are ca punct de plecare un bărbat uşor de confundat cu mulţi bucureşteni , care se încăpăţânează să nu spună mai nimic. Dar el are un plan şi fiindcă ştim atât de puţin despre el, realizarea lui va însemna un boom.
Spre surprinderea mea şi contrar multor opinii descoperite ca şi la alte filme româneşti, la finalul de la Aurora am avut senzaţia că văd chipuri foarte mulţumite de ceea ce văsuseră. Luaţi-l ca un test. Intraţi însă în sală lipsiţi de idei nefolositoare. Aşa aveţi şanse să descoperiţi puterea filmului.

8 4
marcusARCUS pe 09 Iunie 2010 15:59
L-am vazut si e destul de bun.Se desfasoara greu prima o ora si jumatate.
8 8
PinkPanther93 pe 02 Iulie 2011 19:50
Plictisitor si foarte, foarte lung...nu mi-a placut.
7 2
Mr.X pe 05 Aprilie 2012 13:02
Unul dintre cele mai slabe filme românești din ultima vreme. Un film care dureaza 3 ore pentru a spune o poveste ce putea fi rezumata in 20 de minute, un film in care personajul principal enervează la culme și vorbește de 5 ori în tot filmul, un final sec care nu clarifică nimic plus o mulțime de scene plictisitoare, lungi și irelevante. Sincer, nu știu cum așa ceva poate fi considerat de unii o capodoperă
7 4
MrPinguin pe 27 mai 2012 16:38
Poate ca sunt snobi?
distrugator pe 07 Martie 2011 09:40
pros uraT SLAB SCARPOS FIL DE NOTA 1 NU MERITA SA STE IN PREMIERA
7 25
nemotoujours pe 13 martie 2011 18:34
CAND O SA CONTINUI CLASA A 2-A GIMNAZIALA? POATE REUSESTI SA INVETI SA SCRII SI TU.E,SI ATUNCI...VA FI EVENIMENT MAAAARE!POATE SI INTELEGI CE VEZI!
Costirik pe 14 martie 2011 00:44
e doar un copil nu are rost sa te iei de el ca nu intelege;)
bovoro pe 28 Martie 2012 10:53
Aproape trei ore de film... Cu toate ca inainte de a-l vedea am incercat sa-mi elimin din minte orice idee preconceputa, cu toate cronicile favorabile pe care le-am citit inainte de vizionare, cu toate ca mi-au placut filmele anterioare ale lui Puiu, trebuie sa spun ca Aurora nu mi-a placut. Asta e..., poate n-am avut dispozitia necesara ca sa pot urmari cu atentie cadrele luuungi in care practic nu se intampla nimic, sau cel putin pare sa nu se intample nimic. Am fost excedat de plimbarile interminabile ale personajului lui Puiu pe strazile Bucurestilor, de scena dusului din apartamentul sordid al acestuia, in fine, de tot restul de scene complet inutile, sau care puteau fi comprimate in asa fel incat privitorul sa nu se plictiseasca. Astea ar fi partile care nu mi-au placut din filmul asta. De cele care mi-au placut nu mai vorbesc, pentru ca au facut-o altii. Ma enerveaza ca a trebuit… citeşte
5 2
andreisri pe 05 Februarie 2012 23:37
andreisri
De obicei dau note mai mari la filme romanesti mi se pare normal din anumite puncte de vedere dar acest film lasa cu totul, si cu totul de dorit nu folosesc eu termenii pe care ii folositi voi in comentari, dar spun ca filmul e slab rau .....jumatate din film actorul principal abia daca scoate 20 de cuvinte asta inseamna 1 ora si ceva :)) pe de alta parte cred ca l au lungit prea mult ....acest film putea dura 1 ora si 15 minute maxim dupa parerea mea au detaliat nimic. slab NU RECOMAND
4 0
MrJuVe pe 31 Martie 2011 15:23
Prima impresie nu este tot timpul cea corecta!
Capo doperă. . .
4 7

Spune-ţi părerea despre Aurora

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Aurora
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells