5 detalii captivante despre Rebel Moon Partea 2: Cea care lasă cicatrici

18 Apr 2024
Epopeea SF a lui Zack Snyder continuă. Rebel Moon Partea 2: Cea care lasă cicatrici este disponibil de astăzi pe Netflix

Rebel Moon Partea 2: Cea care lasă cicatrici continuă epopeea SF a lui Zack Snyder, aducând noi dimensiuni personajelor și dezvoltând povestea începută în prima parte, când o colonie pașnică de pe o lună aflată la marginea universului este amenințată de armatele tiranului regent Balisarius, iar o străină misterioasă care locuiește printre săteni devine singura speranță de supraviețuire. În Rebel Moon Partea 1: Copilul Focului o cunoaștem pe Kora, interpretată de Sofia Boutella, și suntem martorii ei în căutarea de luptători antrenați, care să o ajute în bătălia cu această forță copleșitoare. 

În Rebel Moon Partea 2: Cea care lasă cicatrici, Zack Snyder, cineastul din spatele filmelor 300 - Eroii de la Termopile, Man of Steel: Eroul și Armata celor morți continuă saga epică a Korei și a războinicilor supraviețuitori. Pregătiți să sacrifice totul în lupta pentru apărarea acestui sat (cândva) liniștit, războinicii trebuie să se confrunte cu adevăratul lor trecut, fiecare dezvăluind ce îi mână cu adevărat în luptă. Pe măsură ce întreaga forță a regatului se abate asupra rebelilor, se creează legături de nezdruncinat, apar eroi și se nasc legende.

Iată 5 detalii captivante despre Rebel Moon Partea 2: Cea care lasă cicatrici


Oportunitatea de a extinde franciza și motivațiile personajelor

Rebel Moon 1 este un film de sine stătător, dar Snyder s-a bucurat că a avut ocazia să extindă povestea din primul lungmetraj și să petreacă mai mult timp cu personajele pe care le-a introdus. ”Sper că, pentru că am reușit să facem două filme, am putut investi cu adevărat în personajele din primul film, astfel încât publicul să înțeleagă cu adevărat de ce luptă pentru sătenii din Veldt”, a declarat el pentru Netflix. În partea a doua, este timpul ca această luptă să înceapă.

Kora devine de neoprit

În această continuare, Kora, interpretată de Sofia Boutella, trece printr-o transformare profundă. Dacă în prima parte era în negare și își ascundea trecutul, în Rebel Moon Partea 2: Cea care lasă cicatrici secretul ei este dezvăluit, iar ea își acceptă complet identitatea de soldat și își folosește abilitățile pentru a apăra Veldt. Își recapătă încrederea și își pune acum toate forțele și puterile antrenate anterior în slujba apărării acelora care au dreptatea de partea lor. Astfel, îi crește și convingerea de a distruge Planeta Mamă. 

Sofia Boutella, cea mai bună alegere a lui Zack Snyder 

Într-un interviu pentru TUDUM by Netflix, Zack Snyder mărturisea că Sofia Boutella este mai mult decât ar fi putut spera el vreodată. Când a văzut-o la casting, s-a gândit la următorul lucru: ”O să o pun într-un film. O să găsesc o modalitate.”

Despre Sofia Boutella, Zack Snyder spune că ”are o calitate misterioasă. Este foarte expresivă fizic.” și a povestit despre cadoul pe care Sofia i l-a dat: ”Mi-a dat un hanorac pe care scria Cinci, șase, șapte, opt pentru că uneori, când lucram, eram pe o scenă imensă și ea se pierdea puțin. Și eu ziceam: Cinci, șase, șapte, opt, și o vedeam cum se concentra imediat. E ca și cum nu ar putea să nu o facă. O poți debloca cu asta. Performanța ei este uimitoare. Și este o bucurie să lucrezi cu ea. Îi plac și aspectele mitologice ale personajului, și în rulota ei și-a pus toate lucrările de artă. S-a implicat complet și nu a ezitat să-și schimbe coafura!”

Skrein revine ca maleficul Atticus Noble

Antagonistul Atticus Noble se întoarce în Rebel Moon Partea 2: Cea care lasă cicatrici, readus la viață și mai feroce ca niciodată. Despre el, actorul Ed Skrein remarcă faptul că ”în procesul de readucere la viață a lui Noble de la finalul primului film vedem cum, în noua versiune, acesta este aproape demonizat. Noua sa variantă este bazată doar pe cele mai rele caracteristici ale personalității sale anterioare, o versiune distorsionată și degradată a fostului său sine. În Partea 1, părea că doar îi făcea plăcere intensificarea violenței, dar acum această violență este în prim-plan, răzbate în tot ceea ce face.”

Pentru a interpreta personajul Atticus Noble, Skrein a folosit ca inspirație un adevărat șir de răufăcători notabili din cinematografie. ”Spasmele pe care le are Noble au fost inspirate de personajul interpretat de Gary Oldman în filmul Leon. Comportamentul lui Amon Goeth, personajul bazat pe realitate interpretat de Ralph Fiennes în Lista lui Schindler, mi s-a părut potrivit pentru modul în care Noble s-a purtat în Partea 1. În Rebel Moon Partea 2: Cea care lasă cicatrici, Noble trece de la conduita lui Amon Goeth la cea a colonelului Kurtz din Apocalypse Now, fiind acaparat de iluzia sa justițiară că se află pe o cale divină clară de răzbunare și izbăvire.”

Fanii se pot cufunda și mai adânc în universul Rebel Moon cu un album însoțitor

Pe 5 aprilie, franciza Rebel Moon s-a extins și în lumea muzicii cu un album EP complet nou, denumit Rebel Moon: Songs of the Rebellion (Melodii ale rebeliunii). Acesta conține cinci melodii de la artiști precum Jessie Reyez, Tokischa, Tainy, aespa, TOKiMONSTA, Black Coffee, și Kordhell, iar Songs of the Rebellion este coloana sonoră pe care o așteptai, numai potrivită pentru atmosfera din Veldt.

Fiecare melodie corespunde câte unui personaj al filmului și a luptei lor pentru libertate, inspirându-se din culturi diferite din toată lumea. Este o călătorie muzicală creată pentru a reflecta cele două filme ale lui Snyder, de la artiști care sunt toți războinici în felul lor.

Rebel Moon Partea 2: Cea care lasă cicatrici este disponibil de astăzi pe Netflix. Puteți afla mai multe despre sfârșitul primului film și despre universul Rebel Moon în ghidul însoțitor creat de Netflix pentru Rebel Moon - Partea 1: Copilul Focului.

 

 

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells