Cei mai ne-super supereroi

de Ştefan Dobroiu în 26 Apr 2010
Cei mai ne-super supereroi

Kick-Ass (cronică aici) şi Iron-Man, pe care Cinemagia o să-l vadă chiar mâine, ne-au făcut să trecem în revistă câţiva dintre cei mai populari supereroi fără superputeri de pe marele ecran. Aici poţi citi un articol despre justiţiarii marelui ecran, adică acei oameni ca mine şi ca tine care decid să facă ceva ordine în societate, iar mai jos poţi să afli mai multe despre supereroi în toată puterea cuvântului, dar care sunt, la fel, oameni ca tine şi ca mine.

Iron Man este primul exemplu care ne vine în minte, mai ales că Iron Man 2, sequelul la mega-succesul din 2008, se va lansa vineri pe ecrane. Robert Downey Jr. se întoarce în rolul genialului (şi afemeiatului) inventator Tony Stark. Oricât de genial ar fi, şi pe el îl doare dacă-şi dă cu ciocanul peste deget, din simplul motiv că Stark nu are nicio superputere. El este unul dintre cei mai populari supereroi Marvel doar datorită armurii sale roş-aurii, care-l transformă într-un justiţiar de top. Poate să zboare ca Superman, iar mini-gadget-urile ascunse în mai toate încheieturile îţi vor da mult de furcă dacă eşti un super-villain şi n-ai altă treabă decât să provoci prăpăd prin lume. Un alt aspect ne-super al lui Iron Man sunt oponenţii săi, foarte ne-super şi ei. Dacă în primul film a luptat cu teroriştii şi răul Jeff Bridges în costum de Iron Monger, acum Tony Stark are ceva de împărţit cu Mickey Rourke/Ivan Vanko, şi el purtător de armură, a lui putând genera fulgere electrice în stare să taie o maşină de curse în două. Ca în trailer!

2008 a fost, categoric, anul supereroilor ne-super, pentru că tot atunci a răbufnit pe ecrane şi Batman, în excelentul The Dark Knight al lui Christopher Nolan. Lipsit de orice putere supraumană, Bruce Wayne compensează cu un buget nelimitat în ceea ce priveşte investiţiile în armament şi convingerea că lucrurile pot merge bine în încercatul Gotham City. Şi el are de-a face cu un villain ne-super: criminalul Joker, interpretat magistral de Heath Ledger. În comparaţie cu alţi supereroi precum Spider-Man, ale căror filme nu se vor decât un fel de "salon de prezentare" a celor mai elaborate efecte speciale, Cavalerul negru bifează şi el capitolul FX, dar plusează cu unele dintre cele mai interesante întrebări despre umanitate, motivaţie şi justiţie. Dacă nu l-ai văzut încă, nu mai aştepta, mai ales că un final al trilogiei lui Christopher Nolan cu omul-liliac tot va intra la un moment dat în producţie şi e bine să te duci la cinema cu temele făcute...

Este adevărat că nu ai auzit niciodată de Green Arrow? Normal că n-ai auzit, pentru că încă nu s-a făcut filmul despre acest Robin Hood extrem de modern. În 2008 David Goyer (The Dark Knight) a scris un scenariu despre Green Arrow intitulat Green Arrow: Escape from Super Max. Se pare că eroul, care compensează lipsa puterilor cu un foarte meseriaş arc şi săgeţi ultra-hi-tech, era băgat la zdup nevinovat. Interesant este că închisoarea cu pricina, Super Max, e plină de supereroi (numele îi vine de la superhero maximum security, probabil), printre care şi maleficul Joker, iar o mare parte din frumuseţea ideii vine din aspectul extrem de special pe care îl vor avea "reşedinţele" deţinuţilor. Pentru a evada din această super-închisoare, Green Arrow şi noii lui prieteni trebuie să dea dovadă de o extraordinară inventivitate. Lex Luthor şi The Riddler apar şi ei în scenariu, dar în acest moment nu se ştie dacă proiectul va intra vreodată în producţie.

În universul DC Comics nici Catwoman nu avea cine ştie ce puteri, iar din supereroii care vor vedea în curând lumina ecranului ar mai putea fi amintiţi Green Lantern şi Jonah Hex. Primul nu are superputeri, ci le dobândeşte purtând Inelul Puterii, dat lui de extraterestrul Abin Sur, a cărui navă se prăbuşeşte pe Terra. În filmul regizat de Martin Campbell, Green Lantern şi alteregoul său uman Hal Jordan sunt interpretaţi de Ryan Reynolds. Jonah Hex a apărut tot sub pălăria DC Comics şi ne poartă în Vestul Sălbatic unde justiţiarul cu faţa oribil mutilată (Josh Brolin) trebuie să lupte, ajutat de frumoasa Megan Fox, cu un fel de terorist al vremurilor respective, interpretat de John Malkovich.

Până îi vezi pe marile ecrane pe aceşti supereroi, nu uita că deloc super-ii Kick-Ass şi Hit-Girl se află încă în cinematografele din România.

Care dintre supereroii de mai sus e preferatul tău? Ce supereroi ne-super mai ştii?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bogdan0125 pe 26 aprilie 2010 09:15
Abia astept sa vad Kick-Ass. Cred ca o sa fie un film bun.
andrei pe 26 aprilie 2010 10:04
Nu exista "Arrow Man"
StefanDo pe 26 aprilie 2010 10:36
asa e, multumesc, am corectat
Radu1711 pe 26 aprilie 2010 10:41
foarte tare si Kick-Ass si Iron Man
Alexandruprime pe 26 aprilie 2010 11:05
Am vazut Kick-Ass si e destul da bun. Si abia astept sa vad Iron -Man 2, am vazut trainerul si e ok(dar nu imi place ca l-au tradus iar Omul de Otel)!!!!!!
claudiu-daniel-lugoj pe 26 aprilie 2010 11:50
Cei mai ne-super eroi mi se pare in filmul Kick-Ass,asta este parerea mea.
alexand pe 26 aprilie 2010 12:17
alexandruprime se numeste "trailer" :)
Teddy-T pe 26 aprilie 2010 12:32
:D:D:D am vazut kick-ass si e prea tare filmu :->
acum ast sa vad si iron man 2 :P:)

Kalrak pe 26 aprilie 2010 12:57
Cum de nu apare Molia din The Tick
VeNoM2009 pe 26 aprilie 2010 13:01
Curios sa vad cum este Kick-ass
crysty_doom pe 26 aprilie 2010 14:28
doua filme care sunt foarte asteptate de multa lume...
marius_em pe 26 aprilie 2010 14:49
DEFENDOR!
marllenn pe 26 aprilie 2010 19:09
Mi se pare ca kick ass este ne-super erou, dar pentru alti poate este
mr . morbius pe 26 aprilie 2010 20:13
misto
Lord pe 26 aprilie 2010 21:44
Kick ass e cel mai tare
iBack pe 26 aprilie 2010 22:01
Visez la ziua cand IRON MAN il va intrece la incasari pe SPIDER MAN. Ori cum dupa parerea mea este o Productie mult mai reusita referinduma la IRON MAN 1.
Eustake pe 27 aprilie 2010 09:18
Ce parere aveti despre The Punisher din Marvel?
Singura lui super-putere e setea de razbunare:))

Ammelie pe 28 aprilie 2010 00:33
Cred ca o data cu Dark Knight a inceput o moda cu 'umanizarea' super-eroilor. Batman din Dark Knight a fost super, nici Iron Man nu e cu mult mai prejos din acest punct de vedere.
heathaddict79 pe 29 aprilie 2010 08:44
Eu sunt curioasa sa vad Green Lantern, am inteles ca se va apropia mai mult de Iron Man din punct de vedere al personajului si avand in vedere ca joaca Ryan Reynolds, o sa ne amuzam garantat. Very excited!
MARVEL pe 11 iulie 2010 18:46
voi chiar nu atzi auzit de Green Arrow? Poate ca nu a aparut un film cu el dar este foarte celebru in justice league.
alex_il_fenomeno pe 17 iulie 2010 11:46
degeaba sunt aceste afirmatii , avand in vedere ca filmele se bucura de un real succes!
shogwon pe 1 septembrie 2010 18:35
batman
arnoldroland pe 8 septembrie 2010 18:40
dar ce eroi!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells