« Înapoi la pagina festivalului

Zece momente la Cannes, în 10 imagini

de Gloria Sauciuc in 14 Mai 2010
Zece momente la Cannes, în 10 imagini

Gala deschiderii Festivalului de Film de la Cannes a adus-o pe Cate Blanchett pe covorul roşu, ca protagonistă în filmul ce a inaugurat cea de-a 63-e ediţie: Robin Hood. Rochia actriţei are un imprimeu cu un vultur şi ghirlande de flori. Mă tot gândeam cu ce are oare legătură acest desen, că în Robin Hood nu apar decât porumbei mesageri şi o bufniţă de vânătoare. Mi-am dat seama, apoi, uşurată, că pot să las pe seama comentatorilor de vestimentaţii din revistele glossy această grijă.

Revenind la rolul din film, Blanchett a fost o Lady Marian puternică, dură, sigură pe ea, mânuitoare excelentă a arcului. Personajul ei a contrastat cu apariţia serafică de la conferinţa de presă, dar şi cu uşurinţa cu care pasa răspunsurile la întrebări -colegului de platou Russell Crowe.

Robin Hood, un prequel la producţiile care s-au mai realizat cu acest legendar personaj, ne-o prezintă pe Lady Marian aşa cum trăieşte în comitatul de Nottingham, în aşteptarea lui Robert Loxley, plecat la cruciade cu Richard Inimă de Leu. Iar povestea lui Marian, rămasă fără soţ şi în pericol de a-şi pierde pământul, luptând cu jefuitorii puţinelor rezerve de grâu pe care le mai are ar putea în sine să fie un film.

Russell Crowe, în rolul lui Robin Hood, a fost un haiduc cu aspect de gladiator. La conferinţa de presă a fost foarte spontan, isteţ, glumeţ, şi cu gesturi de o nonşalanţă uimitoare (şi tras pantalonii, pare-se pentru că nu-i mai ţineau bine cureaua).


1 2 3 >>
cu sprijinul

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 15 mai 2010 10:32
as vrea sa fiu si eu acolo
Psychoprincess pe 22 mai 2010 20:55
superbe rochii........................

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells