The Fisher King

(1991)

Regele pescar

Poster The Fisher King Postere The Fisher King

Sinopsis The Fisher King

The Fisher King

Un fost DJ, împovărat de ani de zile de o teribilă greşeală comisă în timpul unei emisiuni, găseşte izbăvirea când oferă ajutor unui vagabond care a fost una dintre multele victime nevinovate ale greşelii celui dintâi.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.5
Un premiu şi 4 nominalizări Oscar, un premiu şi 2 nominalizări Globul de Aur, o nominalizare BAFTA, o nominalizare Venetia
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Columbia Pictures

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

TriStar Pictures

Țara

SUA

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
serghei_romanu pe 06 Decembrie 2009 23:03
Bun spre foarte bun
Ramai cu un gust amar; este unul din putinele filme la care am ramas perplex - poate si pentru ca Robin Williams a fost fenomenal - insa consider ca principala cauza este scenariul impecabil realizat care ofera peliculei o autenticitate iesita din comun.Practic am avut senzatia ca ma uit la un reportaj de stiri sau la un articol dintr-un ziar nicidecum la o "realitate alternativa" daca imi permiteti exprimarea.
Mi-a placut mult.8/10
Recomandare, un film la fel de marcant: Boys don't cry.

6 4
MESSE pe 2 aprilie 2012 18:32
MAI TACI .FILMUL E GENIAL!
Stephen2D pe 07 Aprilie 2016 11:11
Fish my ass from this fantasy!
             
2 2
MNarcis pe 15 Ianuarie 2013 15:31
L-am vazut de 2-3 ori la tv cand eram copil, iar aseara l-am revazut (din nou), filmul este foarte bun, Robin Williams senzational, insa fiecare actor din film are partitura sa in care demonstreaza ce poate (atat Jeff Bridges cat si Mercedes Ruehl sau Amanda Plummer au jucat excelent), filmul este amuzant cap-coada, umorul este de calitate (atat prin actiuni fizice cat si prin dialoguri), tragedia\drama filmului ne este prezentata treptat in asa fel incat filmul nu plictiseste o secunda, iar finalul foarte bun si foarte haios\amuzant...........il recomand cu incredere!
2 2
Ilila pe 15 Ianuarie 2004 11:11
Un film care merita sa fie plasat in videoteca personala!
2 3
Ilila pe 15 ianuarie 2004 11:11
Pentru Florin... legenda Regelui Pescar. Incepe cu regele când era copil ºi trebuia sã petreacã o noapte singur în pãdure pentru a-ºi dovedi curajul, ca sã poatã deveni rege. In timp ce-ºi petrecea singur noaptea, este vizitat de o viziune sacrã. Din foc apare Sfântul Graal, simbolul graþiei divine. ªi o voce îi spune copilului: "Vei fi pãstrãtorul Graal-ului pentru ca acesta sã vindece sufletele oamenilor." Dar bãiatul a fost orbit de visuri mai mãreþe ale unei vieþi pline de putere ºi glorie ºi frumuseþe. În aceastã stare de uimire radicalã, pentru o clipã nu s-a mai simþit un copil ci invincibil ca Dumnezeu. A întins mâna în foc sã ia Graal-ul, dar Graal-ul a dispãrut, lãsând mâna sã ardã în foc provocându-i o ranã teribilã. Pe mãsurã ce bãiatul creºtea, rana devenea mai adânca, pânã într-o zi, când viaþa lui ºi-a pierdut sensul. Nu avea încredere în nimeni, nici în el însuºi. Nu putea iubi, nu putea simþi cã este iubit. Era sãtul de experienþe. A început sã moarã. Într-o zi, un nebun s-a rãtãcit la castelul lui ºi l-a gãsit singur pe rege. Fiind un nebun, avea o minte limitatã. Nu a vãzut în el regele. A vãzut doar un om singur în suferinþã. L-a întrebat pe rege: "Ce te supãrã, prietene?" Regele a rãspuns: "Mi-e sete. Am nevoie de apã sã-mi rãcoresc gâtul." Aºa cã nebunul a luat o cupã de lângã patul regelui, a umplut-o cu apã ºi i-a dat-o regelui. Când regele a început sã bea ºi-a dat seama cã rana i se vindecase. S-a uitat în mâinile lui ºi a vãzut cã þinea Sfântul Graal pe care îl cãutase toatã viaþa. S-a întors cãtre nebun ºi i-a spus mirat: "Cum ai putut tu gãsi ceea ce nu au putut gãsi cei mai vrednici oameni ai mei?" Nebunul i-a rãspuns: "Nu ºtiu. ªtiu doar cã îþi era sete."
MESSE pe 2 aprilie 2012 18:44
E COPY PASTE DIN FILM ASAI?ORICUM APRECIEZ.....
aayana pe 03 Noiembrie 2011 14:11
7.50
Un film cum nu se mai fac, specific perioadei din care face parte, cu aerul acelor comedii, cu personajele bine conturate, cu umorul natural și neforțat.
Rolul lui Robin Williams este complex, efectiv intri în pielea personajului, îi simți angoasele, temerile și fericirea. Povestea de dragoste este atipică. Câteva faze sunt de-a dreptul rupte din basme: gara plină cu oamenii care dansează, dialogul din fața scării Lydiei, scena în care Parry povestește despre regele pescar.

2 6
sabinalin pe 3 noiembrie 2011 17:14
Da, un rol formifdabil pentru Robin Williams. Daca nu le-ai vazut inca, iti recomand si: "Good Will Hunting", "Good morning,Vietnam" si "Dead poets society". Era sa uit de "Mrs Doubtfire"... In toate Robin joaca roluri de tinut minte!
aayana pe 3 noiembrie 2011 21:28
Deja le-am văzut :)
AlexandruDragosStegaru pe 24 Ianuarie 2016 18:10
The Fisher King
Nu sunt în măsură să îi acord o notă, pentru că nu sunt un critic, ci doar categorisesc filmele și serialele pe care le urmăresc în plăcut/neplăcut. Fiecare film/serial are povestea sa și nu le poți compara, pentru că au diferite teme. Pe acesta îl încadrez la plăcut. Cele 10 stele pe care le acord sunt pentru că îmi place, la cele care nu-mi plac acordând o stea.
1 1
lamationairetia pe 26 Martie 2012 00:02
de vazut si revazut
Doua personaje traiesc intre realitate si vis o poveste emotionanta . Sunt cateva secvente in film de o puritate extraordinara.Superb film, jucat exceptional; pacat ca Robin Williams si Jeff Bridges n-au luat si ei Oscarul, il meritau cu prisosinta- in special Robin Williams-.
1 1
theo pe 07 Mai 2004 09:58
Este intr-adevar unul dintre filmele ce merita pastrate in videoteca personala, in care Robin Williams si Jeff Bridges interpreteza poate cele mai bun e roluri ale lor.
1 4
Dan Gerose pe 15 Ianuarie 2004 12:45
Intr-adevar, si mie mi-a placut mult de tot. Mai ales ca l-am vazut in saptamana premierei, chiar intr-un cinema din Washington. :)
1 6
MESSE pe 2 aprilie 2012 18:33
EI DU-TE!
MESSE pe 02 Aprilie 2012 18:31
Asta e filmul meu! daca zice cineva ceva de rau ..............
1 7
Iulidesprefilme pe 29 Aprilie 2019 14:43
Pentru prestația sa din acest film actrița Mercedes Ruehl a fost apreciată cu Oscar la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar - 1991...
0 0
mladitza pe 16 Ianuarie 2019 23:01
Un film alegoric, comic si trist in acelasi timp
Cele doua personaje principale, Jack si Parry, sunt diferite si complementare, dar in acelasi timp nici nu pot functiona unul fara celalalt. Desigur, Jack are multe de invatat/asimilat de la Parry. Dar si Parry are nevoie de Jack.Parry (Regele pescar) e interpretat de Robin Williams, care nu ilustreaza, ci transmite spectatorului un sentiment intens de compasiune, chiar am simtit o mila uriasa. Am adorat desigur frumoasa nebunie a lui Parry, visele extatice, iubirea lui pura, de o simplitate delicata.
La Jack mi-a placut lupta cu sine insusi, cautarile sale febrile, dorinta de evolutie, pe care de altfel si-o reprima un timp si doar intr-un tarziu se lasa in mod natural condus de lectiile pe care i le da viata, de fapt Parry. Cand ii spune Jack lui Parry ca lui ii este mai usor pentru ca e in mod natural bun, eu deja si gandisem asta, pentru ca da, lupta pe care o duce Jack cu… citeşte

0 1
celestina_cella pe 23 Februarie 2018 02:12
Povestea unui om de radio ce avea o emisiune de succes. Până când într-o zi....un ascultător de al.lui, fan al emisiunii sale radio....comite un atentat... într-un restaurant împușcând mai multe persoane.....
Jack (omul de radio) interpretat de Jeff Bridges se simte într-un fel afectat de acest eveniment tragic...decide sa se retragă din lumea radioului.....și își îneacă amarul in alcool ducând o viața anosta si lipsita de sens....
Jack este salvat de un.....om al străzii inimos și neînfricat.... pe nume Parry (interpretat de regretatul Robin Williams).
In acest abis emoțional... într-o stare depresivă..... este aproape de pragul sinuciderii .... când în acel moment apare un grup de bătăuși.....
Jack afla ulterior că acest om al străzii care îi salvase viața....era unul dintre cei care au supraviețuit evenimentului tragic ....in… citeşte

0 1
angel69 pe 26 Mai 2017 11:32
Obligatoriu de vazut
Remarcabil, emotionant.....doi actori de exceptie .....ar fi bine sa nu-l ratati
0 2
andystarx pe 14 Martie 2018 17:38
Nota 5/10
Un alt film foarte lung si foarte foarte plictisitor,chiar daca a fost cu unul din actorii mei preferati RObin Williams,cu siguranta ca nu este un film pentru oricine,mie unul nu mi-a placut !
0 3

Spune-ţi părerea despre The Fisher King

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi comedie
Liste cu The Fisher King
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells