Medalia de onoare - trei premii la Torino

21 Nov 2009
Medalia de onoare -  trei premii la Torino

Filmul românesc Medalia de onoare, în regia lui Peter Calin Netzer, a primit premiul publicului - cu o mențiune specială pentru interpretul rolului principal, Victor Rebengiuc - și un premiu special pentru scenariu la Festivalul Internațional de Film de la Torino, care s-a încheiat sâmbătă, 21 noiembrie.

Medalia de onoare este o coproducție Scharf Advertising, Pandora Film și Abis Studio, realizată cu sprijinul CNC România, Arte/ZDF, Eurimages, TVR, BV Mc Cann Erickson Romania, Odyssey Comunication, Teleclub și cu participarea HBO România.

Cel de-al doilea lungmetraj al lui Călin Netzer, după multi-premiatul Maria (2003), este o comedie neagră despre un pensionar din România anilor ’90 (Victor Rebengiuc) care primește într-o bună zi o distincție pentru faptele de vitejie din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Scenariul e semnat de Tudor Voican, imaginea îi aparține lui Liviu Mărghidan, montajul - lui Cătălin F. Cristuțiu, iar din distribuție mai fac parte Camelia Zorlescu, Mircea Andreescu, Ion Lucian, Radu Beligan, Costică Drăgănescu, Gabriel Spahiu. Producătorul filmului Medalia de onoare este Liviu Mărghidan, iar producător delegat - Ada Solomon.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
SANDA45 pe 29 noiembrie 2012 19:35
bineee
alex_il_fenomeno pe 29 august 2013 17:16
Wow, nu credeam ca acest film a reusit sa se impuna la atatea Festivaluri de Film.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells