Exercițiu fără precedent de contracarare a unui eventual atac terorist la Festivalul de film de la Cannes

de Gloria Sauciuc în 21 Apr 2016
Festivalul de Film de la Cannes se va derula între 11 și 22 mai

Forțele antitero franceze au exersat un răspuns de urgență în eventualitatea unui atac terorist la Palatul Festivalului din Cannes și pe Croazetă, scrie Screen Daily citând presa franceză; se anticipează anularea unui număr de ore de proiecție din cadrul Quinzaine de Realisateurs datorită protocoalelor de securitate.

Forțele antitero vor face această simulare joi, la Cannes, parte a pregătirilor pentru Festivalul de la Cannes ce se va derula între 11 și 22 mai. Operațiunea va avea loc în interiorul și în împrejurimile Palatului Festivalului, pe Croazetă dar și în alte câteva amplasamente din stațiunea mediteraneană, se vede pe site-ul orașului.

„De-a lungul întregului exercițiu, cei aflați în apropiere este posibil să audă explozii și să observe derulări de trupe”, continuă declarația. Exercițiul este o operațiune comună între administrația locală din Cannes și prefectura Alpes-Maritimes, una care implică forțe de poliție, civile, pompieri, echipe medicale. Ca și restul Franței, Cannes-ul a fost obligat să își regândească strategia de securitate în acest an, ca urmare a unei serii de atentate la Paris și, cel mai recent, la Bruxelles. Deși orașul este, de obicei, gazda a numeroase conferințe și expoziții pe parcursul întregului an, măsurile de siguranță vor fi în mod special accentuate în timpul festivalului.

La conferința de presă care prezintă secțiunea La Quinzaine des Réalisateurs joi, s-a comunicat că secțiunea paralelă a fost restrânsă ca program de proiecții datorită unor noi măsuri de securitate, pierzându-se 17 ore de proiecții. Președintele Festivalului, Pierre Lescure, a declarat că 500 de membri ai serviciilor de securitate vor fi desfășurați la Palat pe parcursul Festivalului.

După știrile din presa franceză, primarul David Lisnard a comandat un audit de securitate la Nitzan Nuriel, un fost general israelian și expert antitero. Lisnard și Ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve au dat ieri o declarație comună spunând că „toate mijloacele necesare au fost puse în practică pentru a asigura cel mai înalt nivel de securitate” la Festival.

Exploreaza subiecte similare:

festival:cannes 2016

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells