Interviu cu Oana Iancu, producător selectat în Semaine de la Critique 2016 cu filmul Albüm

de Gloria Sauciuc în 20 Apr 2016
„Producătorii turci doreau să aibă un co-producător din România pentru că l-au ales pe Marius Panduru ca DOP și pentru că regizorul este pasionat și inspirat de cinematografia românească”

Albüm, în regia lui Mehmet Can Mertoglu, o coproducție Turcia-Franța-România, a fost selecționat la cea de-a 55-a ediție a Săptămânii Criticii (Semaine de la Critique) a Festivalului de Film de la Cannes. Parada Film, prin producătoarea Oana Iancu, e implicată în acest proiect, câștigător al unei finanțări din partea CNC-ului românesc, iar Marius Panduru semnează imaginea lungmetrajului.

Albüm urmărește povestea unui cuplu de aproape 40 de ani care confecționează un album fotografic cu imagini ale unei false sarcini, totul pentru a-i demonstra copilului pe care urmează să-l adopte că între ei există o legătură de sânge. Filmul îi are în distribuție pe actorii Şebnem Bozoklu și Murat Kılıç. Iată, mai jos, un scurt interviu cu producătoarea Oana Iancu.

1. Cu ce participație e implicată casa de producție Parada Film în proiect (cu ce sumă, sau cu  logistică, locații etc.? E proiect finantat de CNC?)?
Oana Iancu, Producător: E proiect finanțat de CNC cu aproximativ 122.000 euro.

 2. Cum ati reusit sa fiți implicați în proiect și în ce etapă?
Oana Iancu, Producător: Am fost implicați când deja exista finanțare din Turcia și Franța și când scenariul era finalizat. Producătorii turci doreau să aibă un co-producător din România pentru că l-au ales pe Marius Panduru ca DOP și pentru că regizorul este pasionat și inspirat de cinematografia românească.

3.  Ce te-a convins sa participi in proiect (scenariul? echipa?)
Oana Iancu, Producător: Am ales acest proiect datorită scenariului și a viziunii foarte particulare pe care o avea Mehmet Can asupra subiectului.

 4. Unde s-a filmat?
Oana Iancu, Producător: S-a filmat integral în Turcia.

 5. În afară de producători, au mai fost implicați români la alte departamente?
Oana Iancu, Producător: români implicați - Marius Panduru, DOP, Costel Nica și Cătălin Nica - asistenți de cameră, Mircea Crivoi: colorist. Partea de laborator s-a făcut la Digital Cube și Cinelabs.

Exploreaza subiecte similare:

festival:cannes 2016, Oana Iancu, album

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells