« Înapoi la pagina festivalului

Viggo Mortensen, în debutul regizoral al lui Hossein Amini

de Cristina Grigore în 23 Iun 2011
Viggo Mortensen, în debutul regizoral al lui Hossein Amini

Foarte apreciat la Cannes, filmul cu Ryan Gosling drept protagonist, Drive, l-a avut pe afiş pe unul din scenariştii în ascensiune de la Hollywood, Hossein Amini. El îşi va asuma, în premieră şi rolul de regizor, pentru adaptarea cu titlul The Two Faces of January, scrie The Playlist, iar cel cu care va face echipă va fi Viggo Mortensen.

Nu este prima dată când drumurile celor doi se intersectează. Mortensen şi Amini ar fi trebuit să lucreze împreună şi la Snow White and the Huntsman, la care cineastul iranian a fost autorul scenariului, iar actorul de 52 de ani urma să joace rolul Vânătorului, dar a renunţat.

Pentru The Two Faces of January, Mortensen îşi va asuma unul dintre cele trei roluri majore al adaptării romanului plin de suspans al autoarei Patricia Highsmith cu acelaşi nume, The Two Faces of January, ce are ca protagonişti un escroc american, pe soţia sa şi un turist străin aflat în excursie la Atena.

Strangers in a Train şi seria de romane ce au ca personaj central pe Tom Ripley sunt alte titluri de succes ale lui Highsmith ce au fost adaptate marelui ecran. Mortensen, un actor extrem de selectiv cu rolurile sale, va apărea anul acesta în A Dangerous Method, unde îl va întruchipa pe Sigmund Freud, şi în drama On the Road.



Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 23 iunie 2011 11:46
interesant
alex_il_fenomeno pe 23 iunie 2011 17:01
sper sa faca o echipa buna ce vor realiza un film reusit! cinematografiei chiar ii trebuie filme uimitoare !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells