A Dangerous Method

(2011)

Metodă periculoasă

Poster A Dangerous Method Postere A Dangerous Method

Sinopsis A Dangerous Method

Mai mult
A Dangerous Method HD

În pragul primului război mondial, Zurich și Viena sunt locațiile unei povești sumbre despre descoperiri sexuale și intelectuale. Inspirat după evenimente reale, METODĂ PERICULOASĂ aruncă o privire asupra relației turbulente dintre psihanalistul fără experiență, Carl Jung, mentorul său, Sigmund Freud și Sabina Spielrein, tulburata, dar frumoasa tânără care a intervenit între cei doi. Printre ei, mai apare Otto Gross, un pacient desfrânat hotărât să forțeze limitele.

Pe…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.4

Caseta tehnică

Produs de

Recorded Picture Company (RPC)

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Entertainment One

Distribuit in Romania de

Odeon Cineplex

Țara

SUA

Site oficial

A Dangerous Method

Box office A Dangerous Method

Weekend premieră (21.11.2011)
  • Loc 6
  • Spectatori 6.892
  • Încasări (RON) 133.217,00
Total
  • Spectatori 28.260
  • Încasări (RON) 514.735,00
  • Încasări (USD) 157.146,75

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
ChrisJo pe 24 Septembrie 2011 23:21
nu inteleg.. acest film a fost la Festivalul de la Venetia, Toronto, urmeaza Telluride.. de ce nu il distribuim si noi? doamne.. ar putea fi nominalizat la Oscar.... doar este David Croneberg si un cast impecabil: Keira Knightley ( o nom la Oscar,2006), Viggo Mortensen (nom la Oscar, 2008) si Michael Fassbander( Volpe Coppa anul, 2011)....n-am sa inteleg niciodata de ce dam filme precum acela cu Justin Timberlake si Mila Kunis..este un re-make dupa No Strings Attached... deci? concluzie: Pe zi ce trece, distribuim filme din avem gusturi din ce in ce mai proaste...
28 4
sabinalin pe 28 Noiembrie 2011 06:43
Oameni exceptionali intr-un film serios
Un bilet la Movieplex Plaza, la un film care nu este 3 D, a ajuns sa coste sambata seara 26 de lei, imens tinand cont de perioada de criza financiara pe care o traverseaza Europa. Chiar si in aceste conditii in sala de cinema au fost vreo 30 de insi ceea ce e bine la un film cu pretentii care nu face parte din categoria celor pe care le uiti imediat ce ai parasit locul vizionarii. Nu mi-a parut rau pentru banii dati pe bilet, pelicula a fost mai buna decat ma asteptam mai ales ca lecturasem si cateva cronici nu prea favorabile. E practic un film in cinci personaje, mai mult sau mai putin importante in economia unei povesti inspirate din fapte reale. Carl Gustav Jung a fost primul psihiatru care a privit omul si din punct de vedere religios, descoperind ca instinctul sexual nu-i singurul care-l mana din spate. Discreta si placuta prestatia lui Michael Fassebender, poate se lipeste de… citeşte
18 4
elena.roteanu pe 10 februarie 2012 16:56
Corect, biletele la film sunt mult prea scumpe. Mai iei, popcorn, naschos, sucuri pentru doua persoane si ai ajuns sa dai un milion intr-o seara la film!
Dragosh02 pe 07 Septembrie 2011 21:00
Dilema
Dar noi in Romania...nu servim ? date release, ceva? avem mazga pe noi si branza intre dinti de s-au gandit unii ca noi nu am fi interesati ? as fi vesnic recunoscator cuiva care detine informatii despre data lansarii si isi alocat 1 minut si 38 secunde sa imi dea un private msg.
11 3
bloggermarin pe 8 noiembrie 2011 13:01
In data de 21 noiembrie in deschiderea festivalului Dakino se va prezenta acest film.
mvpsebi pe 31 Ianuarie 2012 09:13
Si asa Keira Knighley isi mai adauga un rol amuzant in palmares, m'am convins inca o data ca e mult mai potrivita pt niste comedii si filme gen Piratii din Caraibe. E drept c'a avut un rol destul de dificil de data asta, insa vine un moment in viata fiecarui om cand acesta trebuie sa'si cunoasca propriile limite, ea din pacate continua sa'si forteze norocul. Iar filmul mi s'a parut la fel de incoerent precum prestatia ei, chiar daca ceilalti actori s'au miscat binisor. "Jung, Freud şi Sabina se găsesc şi se despart, schimbând pentru totdeauna chipul gândirii moderne." Am ratat io ceva, am adormit chiar in miezul actiunii?! Am vazut multe si mai nimic aici, dar gandire, putintel de tot. Nu era rau daca se insista mai mult pe framantarile personajelor, prea grabit filmul, prea fara de pasiune, prea multe lipsuri!
9 11
cotzofica pe 19 februarie 2012 14:41
În opinia mea, Keira a făcut un rol memorabil. Mult mai bun decât altele (vezi "Piraţii..."). Nu e uşor deloc să interpretezi rolul unui bolnav psihic, care ulterior se vindecă, iar apoi devine ea însăşi medic. Dar.... e doar opinia mea.
Octaz pe 08 Decembrie 2011 00:01
Un film care are la baza in totalitate, teoriile si cercetarile celebrului Sigmund Freud si ale lui Carl Jung despre sexualitate si nu numai. Filmul nu e de actiune, asa cum am vazut pe alte siteuri, ci mai degraba un film biografic, din care fara doar si poate ai ce invata. Raman destul de multumit de ceea ce am invatat, inteles si vazut si de faptul ca am aflat aceste lucruri absolut filosofice destul de complicate. De asemenea ma bucur ca am vizionat o mica perioada din viata lui Sigmund Freud. Dupa cum am zis si mai sus, biografic fiind, sa nu te astepti de la acest film la un subiect anume, la o desfasurare a actiunii ample sau de un punct culminant. Filmul se termina brusc, cam prea brusc dupa parerea mea, desi daca ar fi mai prelungit putin, ar fi riscat sa il faca plictisitor. De remarcat si rolul jucat de Keira Knightley, mai ales in inceputul fimului.
8 3
White.Lily pe 24 februarie 2012 12:49
Tocmai asta e "problema" acestui film: ".....biografic fiind, sa nu te astepti de la acest film la un subiect anume, la o desfasurare a actiunii ample sau de un punct culminant." Subiectul este unul extrem de ofertant. Insa....producatorul din punctul meu de vedere n-a stiut deloc sa exploateze acest aspect. Pe mine una m-a tinut in fata televizorului numai subiectul, interesata fiind profesional. Ca altfel... as fi inchis demult televizorul. Tot asteptam sa apare o intriga ceva, un moment al filmului in care sa spun: a, deci despre asta e vorba. Insa nimic.... SIncera sa fiu chiar am fost dezamagita. De cate ori aparea in scena Sigmund Freud era imposibil sa nu-l vezi cu un trabuc in mana.... si asa intr-o euforie de parca tocmai plutea pe un norulet. Dr. Yung pe de alta parte.... tot ce-l auzi pe parcursul filmului este: "trebuie sa fie ceva mai mult decat sex. Insa cum se face ca Freud a avut dreptate in mai toate cazurile lui?" Si cat o priveste pe dra. Spielreain, de ea chiar mi-a placut. DIn punctul meu de vedere, Keyra Knightley a facut o treaba foarte buna. Si nu pot sa nu le dau dreptate tuturor care s-au plans de limbajul de specialitate. Replicile sunt atat de lungi si de rapide si ca la carte, incat pana si eu care am terminat psihologia mi-a fost greu sa le urmaresc. Prin urmare, A dangerous method este un film greoi, care nu ofera prea mult. Cred ca daca ar fi ales un alt moment din istoria psihanalizei ar fi iesit ceva mult mai bun. Sau ma gandesc ca poate intentia producatorului a fost relatia triunghiulara: Freud-Sabina-Yung....insa nici de aici nu ramai cu mare lucru datorita modului foarte rece filmare.
Sergiu.Lobont pe 23 mai 2012 01:26
Sakura, buna observatia
madia pe 16 Septembrie 2011 14:40
Pare interesant... o distributie foarte buna. Vreau sa il vad pe Micheal Fassbender in rolul lui Carl Jung.
6 3
into_the_labyrinth pe 15 Ianuarie 2012 00:04
Psihanaliză şi atmosferă de epocă, o dramă sentimentală puternică şi mai multe abordări ale unor teme extrem de sensibile ale psihicului uman... M-am temut initial ca filmul sa nu alunece in vulgar, dar nu, este foarte subtil si exceptional interpretat. Keira Knightley face un rol MARE - de la The Hours si The Village n-am mai vazut o actrita reusind sa duca cu brio la capat un rol extrem de complex si de dificil. Pentru toti amatorii de drame psihologice (in cazul de fata, si cu tenta biografica), obligatoriu de vazut!
5 0
shirley_gl pe 27 Ianuarie 2012 20:27
Oscar 2012?
Ma asteptam sa regasesc acest film printre cele nominalizate la Oscar dar spre surprinderea mea nu este nominalizat la nici o categorie. De ce oare...
5 1
Rechinu123 pe 26 Noiembrie 2011 04:19
Mi s-a parut destul de greu de inteles din prima vizionare ascest film.....se foloseste um limbaj care necesita ceva cunostere a unor termeni lingvistici....destul de greu pentru mine:))
5 7
joydownson pe 30 ianuarie 2012 12:11
filmul asta e o porcarie
Rechinu123 pe 21 februarie 2012 04:12
Noi te intelegem ca tu ai probleme in familie,nu poti riposta acolo si fiind foarte frustrat incerci cu tarie sa faci si tu ceva in acesta privinata:)....deci akafreak te intelegem:)te compatimim,dar nu putem face nimic mai mult:)bft
cezarika21 pe 18 Iunie 2017 19:10
Relația sinuoasă între doi savanți străluciți
Probabil că subiectul extras din istoria medicinii nu-i va atrage pe mulți spectatori, dar pentru un om educat va fi întotdeauna o plăcere să cunoască relația sinuoasă între două genii ale psihiatriei mondiale: austriacul Sigmund Freud și elvețianul Carl Jung, ce s-au influențat atât de mult unul pe celălalt încât au contribuit la evoluția psihanalizei ca disciplină separată, cu un impact major asupra înțelegerii comportamentului uman și a tratării dereglărilor mentale în societatea modernă.

Ce ciocnire de orgolii între doi oameni, cu merite imense în medicina psihiatrică, care au cercetat manifestări anormale, au identificat simptome și cauze și au definit concepte, abordând însă moduri diferite de tratare a pacienților! Statura științifică a celor doi străluciți savanți capătă relief ca urmare a interpretărilor magnifice ale… citeşte

4 0
solovivi pe 29 Aprilie 2012 20:13
Daaa!Keira Knightley este DIVINA! O mare actrita ce are de interpretat un rol impecabil pe care il joaca asa cum stie ea. Este absolut fabuloasa!
3 0
wildinthecountry pe 26 Noiembrie 2011 00:08
x
Un film foarte bun.
Michael Fassbender a fost foarte in rol ,la fel si Keira Knightley.
Cadre lente,mult dialog dar interesant.
De vizonat doar pt fanii genului.

3 1
Milla pe 28 Noiembrie 2011 12:40
Îmi place mult Keira Knightley ca actriţă, plus că şi perioada istorică şi personajele care apar în film păreau ofertante şi mai mult de atât am aşteptat cu nerăbdare acest film, dar din păcate nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor mele, adică nu este un film rău, însă în opinia mea ceva îi lipseşte, parcă nu ar avea o linie concretă subiectul, sau ceva de genul... Mi-aş fi dorit din tot sufletul să-i dau măcar un 9, dar aşa... doar 7.
3 2
Sayko pe 02 Noiembrie 2011 14:30
Abia il astept,ma pasioneaza enorm de mult psihanaliza si va recoman(de parca ar mai fi nevoi) cartile lui C.G Yung si S.Freud ,doi intelectuali de marca din ultimul mileniu (incuzandul si pe M.Webber si Le Bon care sunt sociologi).
2 2
ionutt- pe 03 Februarie 2012 00:11
Nu e prost, dar destul de greoi si construit intr-un mod care va trage pe dreapta multa lume pe parcursul filmului, iar subiectul…foarte putin spre deloc interesant.
Keira Knightley...cred c-au imbatat-o astia inainte s-o puna sa joace, ce-a prestat ea acolo aduce mai mult a prosteala, a comedie…joaca extrem de prost un rol destul de ofertant. Cred ca orice alta actrita cu pretentii ar fi avut rolul asta se lipea lejer de oscar sau alte premii de gen.

2 5

Spune-ţi părerea despre A Dangerous Method

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu A Dangerous Method
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells