Scenariştii lui Star Trek lucrează la adaptarea romanului Jocul lui Ender

de Cristina Grigore în 30 Ian 2011
Scenariştii lui Star Trek lucrează la adaptarea romanului Jocul lui Ender

Romanul SF al lui Orson Scott Card, Ender’s Game (Jocul lui Ender) este pe cale să fie adaptat marelui ecran, anunţă Collider, preluând afirmaţiile lui Roberto Orci de pe contul său de Twitter. Acesta a anunţat că va lucra la proiect împreună cu Alex Kurtzman (duo-ul de producători şi scenarişti din spatele Star Trek şi Cowboys and Aliens).

Câştigător a două dintre cele mai importante premii SF (Premiul Nebula în 1985 şi Premiul Hugo 1986), romanul îl are în centru pe  Andrew „Ender” Wiggin, un băiat de numai şase ani, care ajunge, în urma durelor şi complicatelor antrenamente de la Academia Spaţială, să fie văzut drept viitorul geniu militar al Terrei. Lovită deja de două invazii ale unei rase extraterestre insectoide, omenirea trăieşte acum sub ameninţarea unui nou atac, ceea ce duce la o solidarizare a marilor puteri, cu scopul de a găsi şi pregăti copii talentați pentru a deveni viitori comandanți ai flotei stelare.

Prima încercare de a ecraniza aventurile lui Ender datează din 2003, când Card a înmânat Warner Bros o variantă de scenariu. În urma unor neînţelegeri, proiectul a fost abandonat, autorul revenind cu un nou scenariu în 2009, pentru Odd Lot Entertainment, împreună cu care a început formarea unei echipe de producţie.

În septembrie 2010, Gavin Hood (Tsotsi, X-Men Origins: Wolverine) a fost desemnat drept regizor al producţiei, iar adăugarea lui Orci şi Kurtzman, care se află acum printre cei mai apreciaţi scenarişti de la Hollywood, nu poate fi decât de bun augur pentru viitorul film. Nu este clar dacă cei doi vor reface scenariul lui Card ori dacă s-au alăturat echipei doar ca producători, cert este însă că, odată cu venirea celor doi, şansele producţiei de a obţine finanţare au crescut considerabil, astfel încât este foarte posibil să vedem cât de curând un film bazat pe povestea din Ender’s Game.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
TycheroS pe 30 ianuarie 2011 12:33
Am mari indoieli ca vor reusi sa reproduca impactul psihologic pe care il are cartea asupra cititorului...
spartacus pe 30 ianuarie 2011 16:49
M-as bucura ca acest film sa vada lumina ecranului si sa respecte macar linia romanului, dak nu chiar sa il depaseasca. Sper sa nu fie un esec cum a fost cazul lui ERAGON.....
Kalrak pe 30 ianuarie 2011 22:19
Cred ca o sa aiba aceeasi soarta, ca multe dinte ecranizarile ce au la baza cartile lui Stephen King samd ... este greu daca nu imposibil sa transmiti aceleasi trairi prin intermediul unui film, la fel cum o face o carte.
legolas05 pe 31 ianuarie 2011 02:14
sper sa fie ceva bun...din ce am citit mai sus pare interesant
Monotone pe 31 ianuarie 2011 11:38
cam greu sa gaseasca un baiat de 6 ani care sa joace atat de bine incat sa intre in pielea lui Ender..
nu cred ca e in stare nici macar unu de 14 ani intinerit cgi

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells