Moonlight

(2016)

În lumina lunii

Poster Moonlight Postere Moonlight

Sinopsis Moonlight

Moonlight

În lumina lunii / Moonlight urmărește un tânăr american de culoare, din copilărie și până la maturitate, în timp ce se străduiește să-și găsească sensul în lume. Povestea atemporală despre legături umane și descoperirea de sine conturează un portret dinamic al vieții contemporane afro-americane și o intensă meditație personală și poetică asupra identității, familiei, prieteniei și dragostei.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.4
Vezi pe Sky Showtime
3 premii şi 5 nominalizări Oscar, un premiu şi 5 nominalizări Globul de Aur, 4 nominalizări BAFTA
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Luz de luna

Produs de

A24, Plan B Entertainment

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

A24

Distribuit in Romania de

Transilvania Film

Țara

SUA

Site oficial

Moonlight

Box office Moonlight

Weekend premieră (06.03.2017)
  • Loc 7
  • Spectatori 6.335
  • Încasări (RON) 114.353,20
Total
  • Spectatori 12.662
  • Încasări (RON) 217.676,47
  • Încasări (USD) 51.075,28

Părerea criticului

Gloria pe 09 Ianuarie 2017 11:05
Filmul extrem de dramatic e scăpat de câteva ori pe panta melodramatismului
Am urmărit la Festivalul de Film de la Roma drama Moonlight (regia Barrry Jenkins), film despre care citisem că a fost ovaționat și premiat în circuitul festivalier de la premiera sa mondială din luna septembrie.

Citisem și că e un candidat serios la Oscar. Urma să mă conving singură de această informație. Recunosc că Moonlight mi-a atras atenție de când am văzut afișul psihedelic al filmului. Cele trei etape ale maturizării lui Chiron sunt redate prin colajul cu tăieturi din pozele celor trei actori care îl joacă pe protagonist, în etape diferite ale vieții lui.

Fiu al unei mame dependente de heroină (Naomie Harris, nominalizată și ea pentru interpretare la Globuri), viața lui Chiron e marcată de abuzuri din partea celor din jur. Chiron găsește în copilărie un susținător în persoana lui Juan (Mahershala Ali). Adolescența… citeşte

10 16
wildinthecountry pe 9 ianuarie 2017 12:32
Pe cand il vom vedea la noi in cinematografe?
loonycushion pe 4 august 2017 06:19
mai mare e mizeria ignorantei pe care o inhalati voi majoritatea de zombi gri "adaptati"

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
serban_ionescu pe 27 Februarie 2017 18:12
Un film pe care-l consider ca sub nicio forma nu merita premiul Oscar pentru cel mai bun film al anului 2016 !
Dupa marea dezamagire a mea si sunt convins ca si a multor altora pentru acordarea anul trecut a premiului Oscar pentru cel mai bun film al anului 2015 filmului "Spotlight", iata ca nici anul acesta, juriul de asa-zisa "specialitate" a premiilor Oscar, nu se dezminte, provocand o noua mare dezamagire cred eu ca marii majoritati a publicului amator de filme, prin acordarea cel putin total surprinzatoare (ca sa nu folosesc un alt termen mai dur) a aceluiasi gen de premiu Oscar ("suprem") pentru anul 2016, acestui film "Moonlight" !
"Moonlight" este un film cu un continut strict social de o foarte trista factura, care aluneca insa pe panta unei asa-zise si binecunoscute rutini a majoritatii acestui gen de filme, care reliefeaza o inalta promiscuitate in special morala atat sociala, dar si inclusiv la… citeşte

25 16
amigos74 pe 28 februarie 2017 01:33
Sully intre 6-7,nu stiu daca era peste Moonlight.Tocmai ce am vazut Moonlight acum si am intrat sa vad ce comenteaza romanii pe CineMagia.Ce sa spun,La la land>Moonlight,parerea mea.Prea monoton Moonlight,nu m-a atras cu nimic special,ceva care sa ma tina acolo in film.Nu inteleg de ce toti abordeaza tema asta cu gay sau lesbiene.
bovoro pe 22 ianuarie 2020 00:47
"Elemant ajuvant" zici? Niste karate, niste kung fu? Cam ce ti-ar dori pipota?
makomomo pe 03 Martie 2017 00:59
Fara numar....
O fi o poveste dramatica, cu suferinta si decizii grele, vieti pierdute si traite in amar si frica si durere dar...nu-mi pui 2 homo negri sa castige Oscarul, frate! Las-o-n treaba ei de globalizare a LGBT! E treaba lor ce fac astia dar terminati cu homosexualitatea asta promovata pana la nesimtire in media! Ce facem oameni buni? Am avut acel Brokeback Mountain in 2005, catalogat un film fantastic de bun.Si-o trageau masculii aia in cort, wow, ce film, ce poveste! A fost si eurovisionul si carnatul castigator si nu pomenesc de filmul desen animat Sausage Party .
Avem acum acest Moonlight cu 2 negrii homo care castiga oscarul...Pe bune acum, cand sunt in market si vreau sa-mi cumpar 2 crenvursti ma uit atent sa nu ma vada nimeni si ii arunc repede in cos, ma simt rusinat de ceea ce s-ar putea subintelege...

Usor OFF TOPIC, foarte usor....Noua ecranizare a poveștii… citeşte

24 22
carmenas pe 3 martie 2017 07:54
Excelent comentariu!!! Felicitari, nici ca puteai spune mai bine, iar comparatia cu Trump....ce sa mai dezamagire sau nu, realiattea este ca anul asta s-a deschis oficial Circul Oscar!!!
GeluR pe 2 decembrie 2018 12:36
@tite_sykes. Descuiatule... Ca sa fii descuiat la minte te-ai descuiat intai la cur? Nu v-ati saturat de ciunga asta pe care o plimbati din gura in gura?
alali pe 05 Martie 2017 08:34
Maturizare? Nicidecum! Acutizarea sentimentului de singuratate? Cu siguranta!
Moonlight este filmul unei dureroase boli ce contamineaza tot mai multi oameni ai zilele noastre: singuratatea. Structurat exact ca si un spectacol de opera, pelicula e compusa din 3 acte. Totul insa incepe asa cum ii sta bine unei compozitii de autor, cu o uvertura de scurta durata in care doar avem timp sa-l intalnim pe tacutul pusti ce va fi sub diferite forme, ghidul nostru in aceasta lume a strazii. Incepe actul I.
Little (Alex Hibbert), Chiron (Ashton Sanders)si Black (Trevante Rhodes) sunt cele trei chipuri care personifica acest caracter principal al povestii noastre. Daca pe pusti nu poti decat sa-l lauzi, el interpretand magistral un rol greu, expresiv si cu mare expunere, Black mi s-a parut foarte bine ales. Are acest Trevante Rhodes ceva al lui in priviri si in comportament incat m-a fascinat aparitia sa din acest film. Despre adolescentul Chiron, nu prea mi-am format o… citeşte

15 8
Cosmin13 pe 9 martie 2017 13:01
Singurul atu, politically correct si maladia lgbtzyz. Apologia anusului neexplorat chiar nu intereseaza pe nimeni sanatos la cap!
ilsergio pe 9 martie 2017 23:50
Decat pe tine, ca esti singurul care se gandeste la anus neexplorat.
dincolodenume pe 26 Februarie 2017 10:35
Supraapreciat
Un film "Take me to Church" care vrea sa transmita ceva, dar uita sa faca acest lucru. Nu naratiunea peliculei reuseste sa-ti puna intrebari esentiale, adanci, intrebari care sa-ti rascoleasca sufletul, ci doar subiectul, nonconformist prin definitie, prin natura si nu prin povestea personajelor.
Inainte de toate vei urmari un film plictisitor, cu o actiune anosta, avand caractere prost cladite, fata de care nu te poti atasa in niciun fel.
Poate si asta este ideea, sa vezi viata unor ratati, unor inadaptabili, unor oameni altfel (si cam atat).

Nu ma intelegeti gresit. Nu sunt homofob, nu sunt rasist, doar ca urasc miorita, fie ea si a altora. Fatalismul nu m-a impresionat niciodata si nici acest film nu a reusit sa-mi spuna o poveste care sa ma convinga ca exista ceva frumos in ordinarul uman, fie el chiar si o drama.

Moonlight este un film care… citeşte

14 13
ionutcatalin11 pe 2 martie 2017 20:50
Sunt de acord cu tine,mai ales la faptul că este un film plictisitor 100%
dincolodenume pe 7 august 2017 19:26
De acord, dar filmul nu prezinta o astfel de situatie. Stiu homosexuali fericiti. Homosexualitatea nu te face depresiv.
Vorador pe 27 Februarie 2017 20:55
Dintre toate filmele nominalizate anul acesta au dat premiul celui mai prost dintre ele, oricare dintre ele e mai bun decat asta, nu stiu de unde am avut taria sa rezist pana la final.
12 12
menandy pe 03 Martie 2017 20:42
Vaaaaiiii...citesc comentariile si ma gandesc daca nu cumva, in viata mea, am vazut sute de filme de pomana....Daca aceasta....chestiune...a luat Oscarul, am trait degeaba pana acum!!! Dar, asta e, degustibus non discutandum...parca asa se spune, nu?
11 15
xa_ndru pe 3 martie 2017 21:46
Big like! Credeam ca sunt eu nebun...Cred ca degeaba ne-am uitat pana acum la filme, asa e :D Asta e capodopera dar nu stim noi...omg
Cretzulynne pe 17 Ianuarie 2017 18:50
Cu sensibilitate si maturitate despre cresterea si dezvoltarea unui baiat de culoare sarac.
Da! Da! Da! Doamnelor si domnilor, acesta este cel mai bun film gay al tuturor timpurilor! Nu gasesti niciun fel de stereotip ca in majoritatea filmelor de gen! (cunoscatorii stiu despre ce vorbesc)

Pur si simplu, simteai tensiunea dintre cei doi, pana a ajuns la punctul de fierbere in ultima jumatate a filmului. Cat de putin mai aveau pana la a sari unul pe celalalt!
Nu m-am mai simtit asa de prinsa de la Whiplash incoace!
Dar finalul nu a fost deloc suculent... (recunosc ca as fi vrut sa vad mai mult la final, cand pac, s-a terminat!)

CA-PO-DO-PE-RA !

P.S.: Toate felicitarile mele pentru castigarea marelui premiu.
Un pas mic pentru dubla minoritate americana, un pas urias pentru omenire!

P.P.S : Cred ca nu mai trebuie mentionat acest lucru, dar exista aceasta majoritate umana care nu va putea vedea intr-un mod onest,… citeşte

10 42
Cosmin13 pe 9 martie 2017 12:51
Cu ce ocazie pe Terra ?
woodstar pe 11 ianuarie 2018 18:09
Nu stiu de ce mi-a venit tema asta LGBT in minte si am zis sa ma uit incaodata prin recenziile de la Moonlight. Esti printre singurele persoane care privesc un film cu mintea deschisa si apreciez acest review. "cel mai bun film gay al tuturor timpurilor" as zice ca acum e Call Me by Your Name, care cu siguranta la noi in tara o sa fie privit doar ca un film LGBT, si nimic mai mult, din pacate.
Turi pe 02 Martie 2017 19:17
Nu stiu unde este problema: ori nu inteleg ce ar trebui sa insemne un film de Oscar, ori s-au schimbat criteriile! L-am urmarit pana la sfarsit sperand ca voi afla de ce a meritat laurii dar...dezamagire completa! Nu ca La La Land ar fi o capodopera dar era mult peste acesta. Cred ca se mai merita asteptate decernarea premiilor doar pentru a urmari tinutele actorilor!
9 7
radu_eusebian pe 3 martie 2017 12:12
Este film de propaganda LGBT avand ca scop "victimizarea" homosexualilor si legalizarea "casatoriilor" unisex.
ilsergio pe 9 martie 2017 23:42
@radu_eusebian Delirious much?
carmenas pe 02 Martie 2017 17:57
Agenda politica a Hollywoodului
Plin de clisee apropo de viata oamenilor de culoare in America, filmat obositor, cu un personaj secundar care preia rolul tatalui (jucat intr-adevar bine) si care dispare la un moment dat in ceata, cu o mama drogata ce ii cere bani copilului ei pt droguri, descoperind minunea identitatii sexuale a personajului principal „O vaaai sunt homosexual, acum imi dau seama, nimeni nu m-a mai atins!!?”, Moonlight este intr-adevar un film surprinzator de PROST!!
Dar intr-adevar respecta agenda politica a Hollywoodului: film cu negrii, din care actorul Mahershala Ali de origine musulmana, cu personajul principal devenind dealer de droguri desi mama lui a avut probleme cu drogurile si cu un final in care cei doi se regasesc ca fiind homosexuali. Care dintre filmele nominalizate se incadra mai bine in agenda pentru a lua un Oscar??!

9 10
radu_eusebian pe 3 martie 2017 12:14
Hollywood face filme cu homosexuali pentru legalizarea "casatoriilor" intre persone de acelasi sex. De aceea se dau Oscaruri filmelor LGBT, pentru a devein in centrul atentiei.
carmenas pe 15 aprilie 2020 15:42
Sorry nu am verificat comentariul dupa ce l-am scris... Am vrut sa spun de religie musulmana.
xa_ndru pe 03 Martie 2017 21:49
Nope
Invazie de homosexualitate in mai toate filmele si urmeaza un film Disney, stati pe-aproape...Cum sa dai Oscarul pt acest film? Slaba si politicoasa treaba...
8 10
mihnea_aspru95 pe 3 martie 2017 22:54
Băi, nu m-ai scăpăm de aştia cu LGBT-ul... OMFG
ilsergio pe 9 martie 2017 23:43
Aoleu, ne invadeaza unii care nu sunt ca noi. Sariti.
andystarx pe 18 Februarie 2017 21:05
Nota 6/10
Hmm,un film clar supraapreciat,jocul actoricesc este bunicel,si nu ma mira faptul ca la aceasta data cand scriu aici,nu a avut premiera in ROmania,la fel ca Manchester by the sea ! Urmariti l si o sa va convigeti singuri,este chiar unul din cele mai slabe filme cu gay,mirama s ,daca va castiga vreun oscar !
7 8
radu_eusebian pe 3 martie 2017 12:23
A castigat Oscarul, toate filmele de la Hollywood in care se vorbeste de homosexuali castiga premii pentru a fi cat mai intens promovat in spatiul public.
andystarx pe 3 martie 2017 13:33
AM vazut si eu,multumesc de informatii,sunt la curent :)
Theodor2011 pe 20 Aprilie 2017 10:39
Poza de la avatarul acestui film (Moonlight) de pe Cinemagia, arata cele 3 fete ale lui Chiron, mai exact cele 3 etape ale vietii lui prezentate in film: copilaria, adolescenta si maturizarea personajului Chiron.
Povestea se derulează într-un ritm calm ceea ce da acea senzatie de plictisire a spectatorului, lucru care tre' sa recunosc mi s-a intamplat si mie.

In prima etapa filmul se concentreaza pe baietelul Chiron in varsta de doar 8-9 ani (interpretat de Alex Hibbert) care isi duce traiul intr-un cartier marginas din Miami, locuit in mare parte de oameni de culoare (afroamericani)
Chiron, un copil crescut fara tata ci doar de o mama dependenta de droguri care il neglijeaza de cele mai multe ori.
Chiron, un copil: tacut, timid, fricos, este marginalizat de colegii de scoala care tot incearca sa il bata. fugarindu-l mereu dupa ore. Cand toata lumea… citeşte

6 2
dubluclick pe 07 Martie 2017 11:36
Doi homosexuali fac o laba. Mama ce film.....de oscar.
6 8
Tyybi1 pe 07 Februarie 2017 18:09
Ecranizarea are în cadru povestea Micului Chiron Negru arătând treptat etapele vieții, cu bune și cu rele. Homosexualitatea apare sub o formă mai delicată față de cum suntem obișnuiți, ea fiind mai mult simțită prin prestația actorului. Filmul are momente bune, actorii sunt bine conturați de acțiune, acțiune care nu arată foarte mult, ea simțindu-se.
5 4
Crynick pe 04 Ianuarie 2017 13:33
deci cel mai premiat film al anului 2016 nu are premiera in Romania ?
5 8
Wonka pe 4 ianuarie 2017 19:09
poi nu pentru ca mancatorii de popcorn cu un neuron vor doar explozii, supereroi si comedii lamentabile, iar daca publicul asta cere asta i se va da.Noi restul stam acasuca si asteptam o varianta buna a filmului, incetul cu incetul se duce dracului si cinematografia multumita marilor "cinefili"
ionutcatalin11 pe 2 martie 2017 20:55
Este deja pe net,îl poți și descărca. Dar mai mult pierzi timpul pestru filmul ăsta.

Spune-ţi părerea despre Moonlight

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Moonlight
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells