Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă

(2018)

Câteva conversații despre o fată foarte înaltă

Poster Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă Postere Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă
 • Regia

  Bogdan Theodor Olteanu
 • Cu

  Silvana Mihai, Florentina Năstase
 • Gen film


 • Durata

  70 minute
 • Rating

 • Premiera in Romania

  22.06.2018

Sinopsis Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă

Mai mult
Câteva conversații despre o fată foarte înaltă

O fostă în comun, un album de fotografii, câteva conversații online, o cafea și o vizită. Două fete contruiesc din bucăți începutul unei povești de dragoste. Dar pe măsură ce se apropie trebuie să înfrunte lucrurile care le despart.

„Filmul este o incursiune sumară în lumea queer, dar și o privire asupra unei generații puțin reprezentate în filmul românesc: tinerii din marile orașe, prinși între valori și opțiuni contradictorii, între modelele propuse de vestul Europei și o societate…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.4

Caseta tehnică

Produs de

Popski Film, Venetic

Distribuitorul international

Transilvania Film

Distribuit in Romania de

Transilvania Film

Țara

Romania

Box office Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă

Weekend premieră (18.06.2018)
 • Loc 16
 • Spectatori 1.165
 • Încasări (RON) 9.799,00
Total
 • Spectatori 2.116
 • Încasări (RON) 20.187,55
 • Încasări (USD) 5.046,81

Părerea criticului

StefanDo pe 26 Iunie 2018 13:24
La mai bine de un deceniu de la Legături bolnăvicioase, în care regizorul Tudor Giurgiu explora foarte timid o poveste de dragoste lesbiană, L-ul din LGBT are parte de o "reparaţie" cinematografică în Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă, un film cu buget mic despre relaţia dintre două personaje feminine. Recomandat de noutatea sa tematică şi de interpretările foarte bune, Câteva conversaţii suferă din cauza unui final neconvingător, dar este cât se poate de vizionabil la cinema.

Într-un cinema în care personajele principale feminine sunt supărător de rare, Câteva conversaţii înclină abrupt balanţa în cealaltă direcţie, surghiunind masculinul în doar câteva scene şi la periferia cadrului. Acesta se umple cu cele două eroine interpretate de Silvana Mihai, în rolul unei studente din provincie, şi Florentina Năstase, în cel al… citeşte

0 0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
lavvw pe 28 Iunie 2018 09:26
Omg, iar........alta mizerie romaneasca. Porblemele medicale devin din ce in ce mai des subiect de film, iar cand e o productie facuta cu 1.000lei si doua camere, nu stiu cine plateste bilet pentru asa ceva. Sonor foarte slab, calitate imeagine zero, subiect plictisitor si neinteresant.
4 0
borisvultur pe 23 Iunie 2018 09:54
Plat
Nu voi discuta tema, ci realizarea artistică. O poveste plată, de interior, cu cafele și țigări, cu sonor defectuos, cu limbaj vulgar, fără vreo metaforă vizuală. Pozitiv: două actrițe excepționale, cu prestații valoroase în teatru - Florentina Năstase și Silvana Mihai.
4 1
MrHolmes pe 22 Iunie 2018 10:25
Asta nu se mai realizase in romania. Adevarul e ca filmul romanesc, nefiind prea creativ, trebuie sa iasa in evidenta cu ceva...si noii regizori au iesit in evidenta cu prostii, bineinteles.
Nu contest realitatea asta "noua" LGBTQ, e ceva real, dar e o TRISTETE si o PROBLEMA GRAVA a societatii, si ultimul lucru de facut este a o promova...

4 6
user-5baa2769e1634 pe 25 Septembrie 2018 15:30
Mr Holmes, da, este o problema, dar problema este a societatii, care trebuie neaparat sa se bage in viata oamenilor. Este o problema, pentru ca oamenii dumneavoastra vor sa o considere o problema. Chiar credeti ca este o alegere sa faci parte din societate LGBTQ? Atunci cand oamenii ajung sa te trateze asa cum te trateaza? Filmul acesta pune problema foarte bine, e de actualitate, e original. Problema lui e ca trebuie sa te poti pune macar putin in pielea personajelor ca sa-l apreciezi cu adevarat.
1 1
simonik72 pe 09 Iulie 2018 22:55
Sal..
Stiti cumva daca este pe vre-un site ? Nu am avut posibilitatea sa merg la cinema :(

Multumesc

1 1
bogdantholteanu pe 13 iulie 2018 17:10
O să fie săptămâna viitoare la MNAC - https://eventbook.ro/film/bilete-fata-inalta-mnac

Spune-ţi părerea despre Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells