Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă

(2018)

Câteva conversații despre o fată foarte înaltă

Poster Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă Postere Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă

Sinopsis Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă

Mai mult
Câteva conversații despre o fată foarte înaltă

O fostă în comun, un album de fotografii, câteva conversații online, o cafea și o vizită. Două fete contruiesc din bucăți începutul unei povești de dragoste. Dar pe măsură ce se apropie trebuie să înfrunte lucrurile care le despart.

„Filmul este o incursiune sumară în lumea queer, dar și o privire asupra unei generații puțin reprezentate în filmul românesc: tinerii din marile orașe, prinși între valori și opțiuni contradictorii, între modelele propuse de vestul Europei și o societate…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Caseta tehnică

Produs de

Popski Film, Venetic, Atelier de Film

Distribuitorul international

Transilvania Film

Distribuit in Romania de

Transilvania Film

Țara

Romania

Box office Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă

Weekend premieră (18.06.2018)
  • Loc 16
  • Spectatori 1.165
  • Încasări (RON) 9.799,00
Total
  • Spectatori 2.116
  • Încasări (RON) 20.187,55
  • Încasări (USD) 5.046,81

Părerea criticului

StefanDo pe 26 Iunie 2018 13:24
La mai bine de un deceniu de la Legături bolnăvicioase, în care regizorul Tudor Giurgiu explora foarte timid o poveste de dragoste lesbiană, L-ul din LGBT are parte de o "reparaţie" cinematografică în Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă, un film cu buget mic despre relaţia dintre două personaje feminine. Recomandat de noutatea sa tematică şi de interpretările foarte bune, Câteva conversaţii suferă din cauza unui final neconvingător, dar este cât se poate de vizionabil la cinema.

Într-un cinema în care personajele principale feminine sunt supărător de rare, Câteva conversaţii înclină abrupt balanţa în cealaltă direcţie, surghiunind masculinul în doar câteva scene şi la periferia cadrului. Acesta se umple cu cele două eroine interpretate de Silvana Mihai, în rolul unei studente din provincie, şi Florentina Năstase, în cel al… citeşte

1 1

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
lavvw pe 28 Iunie 2018 09:26
Omg, iar........alta mizerie romaneasca. Porblemele medicale devin din ce in ce mai des subiect de film, iar cand e o productie facuta cu 1.000lei si doua camere, nu stiu cine plateste bilet pentru asa ceva. Sonor foarte slab, calitate imeagine zero, subiect plictisitor si neinteresant.
7 4
MrHolmes pe 22 Iunie 2018 10:25
Asta nu se mai realizase in romania. Adevarul e ca filmul romanesc, nefiind prea creativ, trebuie sa iasa in evidenta cu ceva...si noii regizori au iesit in evidenta cu prostii, bineinteles.
Nu contest realitatea asta "noua" LGBTQ, e ceva real, dar e o TRISTETE si o PROBLEMA GRAVA a societatii, si ultimul lucru de facut este a o promova...

6 9
borisvultur pe 23 Iunie 2018 09:54
Plat
Nu voi discuta tema, ci realizarea artistică. O poveste plată, de interior, cu cafele și țigări, cu sonor defectuos, cu limbaj vulgar, fără vreo metaforă vizuală. Pozitiv: două actrițe excepționale, cu prestații valoroase în teatru - Florentina Năstase și Silvana Mihai.
5 1
gbanescu pe 29 Iulie 2019 17:22
Film destul de bun, actori buni, sunet prost. Vulgaritate... un pic mai multa decat era necesara
Subiectul filmului nu il comentez: nu sunt nici de partea puritanilor, nici de partea „radicalilor” din comunitatea LGBT, a caror insistenţă (de multe ori stridentă) de a „baga capul in poza” este deranjanta.
Jocul actriţelor – foarte bun. Reusesc, intr-un mod convingator, sa aduca pe ecran o realitate. Povestea suscita interesul privitorului inclusiv prin juxtapunerea personalitatilor total opuse ale celor doua personaje principale: una dezinvolta, intruziva, chiar agresiva, iar cealalta timida, introvertita. Totusi, mi s-a parut deplasata folosirea execesiva a cuvantului f****, cu atat mai mult cu cat era „pus” in gura unei fete educate. Cred ca se puteau lipsi de acest lucru sau, macar, de repetarea lui.
Sunetul filmului – foarte prost (nu imi aduc aminte de niciun film romanesc cu sunet bun).

3 0
Scythe pe 18 Ianuarie 2020 16:44
Bun. Recomand de vazut.
Nu va luati dupa ce comenteaza homofobii frustrati si bigotii spalati pe creier de biserica.
Filmul este bun. Nu vreo capodopera, dar BUN, merita vazut !

3 2
lili22 pe 08 Iunie 2019 22:41
Un film foarte prost care nu contine decat dialoguri intre doua lesbiene urmate de niste pupaturi.Dictia actritelor fiind ingrozitoare am inteles doua cuvinte din zece.Scenariu scris pe coltul mesei de un regizor incompetent.
3 4
user-5d30140613b48 pe 18 Iulie 2019 09:50
filmul e bun, chiar foarte bun pe alocuri. la montaj se mai putea lucra si mai ales la scenariu. 30% din replici sunt improvizate si se vede.
jocul actoricesc e cireasa de pe un tort, care altfel putea fi coliva.

ah, sa nu uit: atractia fata de indivizi din propria specie de acelasi sex e ceva des intalnit la toate speciile. si nu e ceva nou, in mod sigur nu e o afectiune medicala. abia parerile negative sunt date de o afectiune medicala, mai exact, sinapse inactive...multe.

2 1
kasmyn pe 18 August 2019 10:44
O PORCARIE DE FILM
O PROSTIE DE FILM CU LESBIENE SI PENTRU LESBIENE!!BINE CA CINEMATOGRAFIA ROMANEASCA PROMOVEAZA LESBIANISMUL!! PTIU , MI SE FACE SCARBA CE INEPTIE AM PUTUT SA VAD!!
2 2
user-5baa2769e1634 pe 25 Septembrie 2018 15:30
Mr Holmes, da, este o problema, dar problema este a societatii, care trebuie neaparat sa se bage in viata oamenilor. Este o problema, pentru ca oamenii dumneavoastra vor sa o considere o problema. Chiar credeti ca este o alegere sa faci parte din societate LGBTQ? Atunci cand oamenii ajung sa te trateze asa cum te trateaza? Filmul acesta pune problema foarte bine, e de actualitate, e original. Problema lui e ca trebuie sa te poti pune macar putin in pielea personajelor ca sa-l apreciezi cu adevarat.
2 2
simonik72 pe 09 Iulie 2018 22:55
Sal..
Stiti cumva daca este pe vre-un site ? Nu am avut posibilitatea sa merg la cinema :(

Multumesc

1 1
bogdantholteanu pe 13 iulie 2018 17:10
O să fie săptămâna viitoare la MNAC - https://eventbook.ro/film/bilete-fata-inalta-mnac
lili22 pe 8 iunie 2019 15:43
Ma scuzi, va fi pe Cinemax 2 si azi si maine si miercuri sa nu scapam o asa capodopera.
Edddd pe 04 Octombrie 2020 12:34
o obișnuită cine-mizerie românească
Un alt film din lunga serie de mizerii cinematografice românești post-revoluționare ...
probabil finanțate de aparatul marxist.

1 2
MariusCiprian87 pe 12 Septembrie 2020 18:05
Subiectul de actualitate, încă tabu, deci prinde... dar imaginație regizorală 0!
Un "scurt-metraj" de încurajare a tinerilor actori... și cam atât...

0 0

Spune-ţi părerea despre Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells