2021: cele mai aşteptate seriale

de Ştefan Dobroiu în 4 Ian 2021
Ce vedem anul acesta pe platformele de streaming

Una din marile întrebări ale lui 2020 (cel puţin în ce priveşte oferta de seriale) a fost: oare câte titluri mai au platformele de streaming în ofertă, atâta vreme cât în pandemie s-au produs atât de puţine seriale? Ei bine, răspunsul este "destule", avem mai jos dovada. Şi, până când ni se răspunde la două din marile întrebări ale lui 2021 (când se vor redeschide cinematografele şi câţi spectatori sunt dispuşi să se întoarcă la cinema?), cel mai probabil ne vom mulţumi cu titluri precum cele din acest articol.

Ca rezumat al ofertei, gigantul Netflix pare hotărât să accelereze ritmul marilor lansări pe platformă, iar Disney+ ţine isonul, pregătind premiere cu serialele sale din Universul Cinematografic Marvel.

Să începem cu Disney, pentru că oferă prima mare premieră a anului, WandaVision, disponibil (nu şi în România) din 15 ianuarie. Vor urma, de-a lungul anului, The Falcon and the Winter Soldier (19 martie), Loki (în mai) şi Hawkeye (a doua jumătate a anului). Dintre acestea, probabil că cele mai mari aşteptări le avem de la WandaVision, nu doar pentru abordarea inedită (trimiteri la sitcom-urile de acum câteva decenii), ci şi datorită unui anunţ al Marvel Studios, anunţ conform căruia WandaVision va conţine elemente ce stau la baza lungmetrajelor Doctor Strange: Multiverse of Madness şi Spider-Man 3...

Dincolo de acest aspect, cel mai mare succes îl va avea probabil Loki, cu Tom Hiddleston revenind la interpretarea cu aplomb a unuia dintre cei mai populari şi complecşi supereroi Marvel. Daniel Brühl îl va interpreta din nou pe baronul Zemo în Falcon and The Winter Soldier, iar în Hawkeye eroul jucat de Jeremy Renner îşi găseşte un ajutor în persoana lui Kate Bishop (Hailee Steinfeld), pe care o va antrena să devină un nou Hawkeye.

Katherine Heigl, Julia Garner (dacă nu ştii cine e, ar trebui să te uiţi urgent la Ozark), Kristen Bell, Ewan McGregor, Wanda Sykes, Jamie Foxx şi Andie MacDowell sunt doar câteva din starurile ce interpretează roluri principale în serialele Netflix de anul acesta, dar asta nu înseamnă că titlurile cu ei în centrul atenţiei vor fi cele mai vizionate: să ne gândim doar la The Queen's Gambit (cronica noastră aici), serialul apărut ca de nicăieri toamna trecută şi aflat timp de mai bine de două luni în topul 10 al celor mai vizionate seriale Netflix în România.

Având în vedere popularitatea Bridgerton (cronica noastră aici, probabil că unul din cele mai aşteptate titluri pe Netflix este Inventing Anna, un serial scris şi produs de Shonda Rhimes şi inspirat din realitate. Julia Garner este Anna Delvey, o escroacă ce s-a dat drept o bogată moştenitoare din Germania pentru a păcăli bărbaţi din lumea bună a New York-ului să-i finanţeze stilul de viaţă costisitor. Din realitate se inspiră şi Halston, serialul lui Ryan Murphy despre Roy Halston Frowick, creatorul de modă a cărui ascensiune a început în 1961, când Jacqueline Kennedy a purtat o pălărie Halston la inaugurarea soţului ei, preşedintele John F. Kennedy. Ewan McGregor îl va juca pe designer.

Katherine Heigl interpretează rolul principal în Firefly Lane (premiera pe 3 februarie), o dramă despre două bune prietene care îşi sunt alături indiferent ce le oferă viaţa, iar Kristen Bell va fi pe afişul thriller-ului The Woman in the House, despre o tânără convinsă că a văzut, din casa ei, cum o femeie a fost ucisă. Pentru amatorii de sitcom-uri, amuzanta Wanda Sykes revine în atenţie cu The Upshaws, un serial despre o familie afroamericană din clasa muncitoare ai cărei membri au parte de o mulţime de provocări în orăşelul lor din statul Indiana.

Dar probabil că cea mai aşteptată revenire a anului este cea a lui Andie MacDowell, pe care în ultimul deceniu am văzut-o doar în reclamele L'Oréal. Actriţa apare în Maid, un serial inspirat de autobiografia "Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive" scrisă de Stephanie Land, despre care s-a spus că descrie o altă faţă a sărăciei în America. Rolurile principale, tânăra Alex şi mama ei Paula, sunt interpretate de Margaret Qualley şi Andie MacDowell, fiică şi mamă în realitate.

O altă mare întrebare a lui 2021 este dacă Amazon va lansa anul acesta aşteptatul serial inspirat de cărţile lui Tolkien, The Lord of the Rings. Ştim că filmările s-au terminat, dar post-producţia mai mult decât elaborată ar putea amâna premiera pentru 2022. Până atunci, Amazon va lansa cu siguranţă The Underground Railroad, serial regizat de Barry Jenkins (Moonlight) despre o sclavă pe nume Cora care fuge din Sudul american sclavagist printr-o reţea secretă de pasaje subterane.

Showtime ne atrage cu resuscitarea lui Dexter, cu acelaşi Michael C. Hall în rolul principal. Miniseria de zece episoade se va lansa în a doua jumătate a anului. Un alt titlu aşteptat de la Showtime este Ripley, cu britanicul Andrew Scott interpretând celebrul personaj al autoarei Patricia Highsmith pe care s-a bazat şi Talentatul domn Ripley.

De la HBO avem The Nevers, un serial despre femei cu puteri supranaturale din Londra victoriană, Scenes from a Marriage, revizitare a clasicului lui Ingmar Bergman cu Oscar Isaac şi Jessica Chastain, şi Mare of Easttown, un thriller cu multipremiata Kate Winslet în rolul unei poliţiste de provincie care trebuie să rezolve o misterioasă omucidere.

Cel mai notoriu titlu de la Apple TV+ va fi cu siguranţă Fundaţia, serialul inspirat de celebra serie a lui Isaac Asimov. Nu ştim deocamdată când se va lansa. De atenţie se va bucura şi serialul CBS Clarice, ce imaginează noi aventuri pentru tânăra agentă FBI Clarice Sterling (Rebecca Breeds), la un an după ce aceasta l-a confruntat pe Hannibal Lecter.

Exploreaza subiecte similare:

WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier, Loki, Jeremy Renner, Hailee Steinfeld, Daniel Brühl, Tom Hiddleston, Hawkeye, Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Katherine Heigl, Julia Garner, Ozark , Kristen Bell, Shonda Rhimes, Ewan McGregor, Ryan Murphy, Andie MacDowell, Wanda Sykes, Jamie Foxx, The Queen's Gambit, Bridgerton, Firefly Lane, Margaret Qualley, Moonlight, Dexter, Michael C. Hall, Andrew Scott, The Talented Mr. Ripley, The Nevers, Oscar Isaac, Jessica Chastain, Mare of Easttown, Kate Winslet, Rebecca Breeds

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Qube86 pe 4 ianuarie 2021 16:16
Din toata panoplia asta de seriale enumerate mai sus...numa' ''Dexter'' si ''Ripley'' mi-au atras atentia! Daca or sa mearga pe aceeasi reteta din trecut cu ''Dexter'', consider ca Showtime or sa dea lovitura anul asta!
kukubau53 pe 6 februarie 2021 23:05
Oare se va turna VREODATA serialul dupa "Fundatia" lui I.Asimov ?.......

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells