« Înapoi la pagina festivalului

O lună în Thailanda, selecţionat la Veneţia

23 Iul 2012
O lună în Thailanda, selecţionat la Veneţia

Debut în lungmetraj al tânărului regizor Paul Negoescu, filmul O lună în Thailanda a fost selecţionat în secţiunea Settimana Internazionale Della Critica Di Venezia din cadrul celei de-a 69-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia. Evenimentul se va desfăşura în perioada 29 august - 8 septembrie.

Filmul spune povestea lui Radu (Andrei Mateiu), care în noaptea de Revelion realizează că nu e mulţumit cu viaţa lui şi decide să se despartă de prietena sa. Va porni într-o călătorie prin mai multe cluburi bucureştene în căutarea fostei iubite. Dar este ea oare marea lui dragoste, femeia alături de care vrea să îşi petreacă toată viaţa?

Din distribuţie fac parte actorii Andrei Mateiu, Ioana Anastasia Anton, Sînziana Nicola, Tudor Aaron Istodor, Raluca Aprodu, Victoria Răileanu, Ionuţ Grama, Sabina Posea, Bogdan Cotleţ, Ştefan Munteanu şi Simona Ghiţă.

Scenariul filmului este scris de Vlad Trandafir şi Paul Negoescu, directorul de imagine este Andrei Butică, sunetul este realizat de Filip Mureşan şi Vlad Voinescu, iar montajul este semnat de Alexandru Radu.

Paul Negoescu a participat anul acesta la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, în secţiunea Semaine de la Critique cu scurtmetrajul Orizont. Regizorul a realizat şi scurtmetrajele Târziu, Renovare şi Derby, care au fost selecţionate la Festivalul Internaţional de la Berlin în 2008, 2009 şi respectiv 2010, iar ultimele două au fost nominalizate pentru Premiile Academiei Europene de Film. Paul Negoescu este asistent universitar la UNATC - catedra Regie film, director artistic al Festivalului Timishort şi câştigător a numeroase premii internaţionale.

Filmul O noapte în Thailanda, o producţie Hi Film în co-producţie cu Abis Studio, este realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi cu participarea HBO România. O noapte în Thailanda a fost dezvoltat în cadrul CineLink la Festivalul de Film de la Sarajevo şi în cadrul atelierului Premiers Plans coordonat de actriţa Jeanne Moreau, iar scenariul filmului a fost finalist al concursului HBO.

Cu sprijinul

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 9 august 2012 21:09
un film romanesc ce se anunta promitator . sa vad cand am ocazia sa il urmaresc si eu .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells