Liceeni cineasti! - Europa. Filmat in Romania

29 Mar 2006
Liceeni cineasti! - Europa. Filmat in Romania
La jumatatea lunii februarie, a fost lansata a treia editie a concursului Europa la liceu, o noua provocare pe teme legate de viitorul european al Romaniei, pe care Delegatia Comisiei Europene in Romania o adreseaza elevilor de liceu.
In acest an tema concursului este Europa. Filmat in Romania. Liceenii sunt invitati la un exercitiu de comunicare vizuala: ei trebuie sa surprinda pe film Europa de langa ei. Daca realizarea unui film de 3 minute li se pare prea dificila, se pot inscrie in concurs cu o suita de fotografii / imagini digitale. Materialul vizual trebuie sa fie insotit de un sinopsis al filmului sau al actiunii imaginate in suita de fotografii, dar si de o prezentare a modului in care a fost gandit si dezvoltat proiectul. Website-ul concursului este: www.europa-la-liceu.ro. Echipele de liceeni care doresc sa obtina ajutor pentru dezvoltarea proiectelor pot beneficia gratuit de consultanta, accesand lista de consultanti, publicata pe site.
Inscrierea proiectelor in concurs se face prin internet, pe site-ul concursului. Data limita pana la care se pot trimite proiectele este 31 martie 2006.
 
CineMagia ofera un premiu pentru tinerii cineasti: filmele desemnate castigatoare vor putea fi vazute la noi pe site, avand astfel acces la un prim contact cu publicul cinefil.
 
De-a lungul desfasurarii concursului s-au derulat sesiuni de training in liceele din toata tara, pentru a veni in sprijinul participantilor cu informatii despre tema propusa si a le oferi sprijin tehnic. Proiectele vor fi evaluate la nivel national de catre un juriu format din specialisti in arta filmului (unul dintre membrii confirmati fiind regizorul Cristi Puiu) si din reprezentanti ai Delegatiei Comisiei Europene, iar cele mai bune proiecte vor fi premiate in cadrul unei festivitati care va avea loc la Bucuresti, in cursul lunii mai.
 
In cursul editiilor anterioare ale concursului s-au desfasurat 700 de sesiuni de training, la care au participat peste 16 000 de elevi. Mai mult de 4500 dintre ei s-au inscris in concurs, cu 894 de proiecte, interesante si foarte creative.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells