Eragon II. Cartea primului nascut din 15 aprilie in Romania, la Editura RAO

29 Mar 2006
Eragon II. Cartea primului nascut din 15 aprilie in Romania, la Editura RAO
Titlul lunii aprilie 2006, la Editura RAO este Eldest / Eragon II. Cartea primului nascut, volumul II din trilogia MOSTENIREA care va fi disponibil din 15 aprilie in librariile din toata tara.
Christopher Paolini: Cum sa devii celebru la numai 20 de ani! Scrisul – hobby de adolescent visator
Christopher Paolini s-a nascut in 1983 in sudul Californiei, ii place sa asculte muzica si sa
citeasca mult; pe cand era pusti, scria povestioare si poezii. Un adolescent visator, fermecat de magia povestilor fantastice, caruia la 15 ani i-a venit ideea de a scrie un roman asa cum i-ar fi placut lui sa citeasca.
Ceea ce la inceput fusese un simplu hobby, fara nici o intentie de publicare, a devenit peste 2 ani prima carte din trilogia intitulata MostenireaEragon, un roman in cea mai buna traditie a trilogiei Stapanul Inelelor.
Manuscrisul ar fi ramas fara indoiala intr-un sertar, daca parintii lui Christopher nu ar fi avut curajul de a publica in regie proprie romanul fiului lor pe care l-au sustinut si l-au promovat in scoli, librarii si biblioteci, in lungul si in latul Statelor Unite. Imbracat intr-un costum medieval, Christopher a avut in 2002 peste 135 de intilniri cu cititorii.
 
Magia aventurii...
Carl Hiaasen este cel care l-a descoperit si l-a recomandat prestigioasei edituri Alfred A. Knopf, care a achizitionat drepturile de editare a intregii trilogii.
Ceea ce urmeaza este o poveste ca in filme: Eragon este publicat de Knopf in 2003, vandut in peste 2,5 milioane de exemplare, tradus in 40 de limbi, iar in decembrie 2006 va fi premiera filmului cu acelasi nume.
In 2006, cea mai asteptata carte pentru adolescenti este Eldest / Eragon II. Cartea primului nascut, care, de la aparitie si pana acum, s-a vandut in peste 1,5 milioane de exemplare, fiind tradusa in peste 40 de limbi.
Editia romaneasca a lui Eragon a aparut la Editura RAO in 2005, iar Eragon II. Cartea primului nascut  va fi publicata in 15 aprilie 2006. Pentru toti iubitorii genului, Eragon revine cu noi aventuri petrecute in Alagaësia si Ellesméra, salasul elfilor, in care personaje eroice si fantastice, dragoni, elfi, urgali sint prinse intr-o intriga care ii tine cu sufletul la gura nu numai pe adolescenti, ci si pe adulti.
Eragon este povestea unui erou arhetipal care isi urmeaza destinul, mistuit de un secret
teribil. Alagaësia este o imparatie imaginara condusa de tiranul Galbatorix care domneste peste oameni simpli, eroi mitici, elfi si urgali monstruosi – o lume plina de mister si de primejdii.
Actiunea este trepidanta, iar scenele de lupta amintesc de Tolkien. Dar nu lipseste insa nici frumoasa fata care, de asta data, nu este atit de neajutorata pe cat pare.
Sper ca Eragon sa inspire cititorilor mei aceeasi stare mirifica pe care am resimtit-o si eu scriind romanul. Cred in magie – magia povestilor care te uimesc asemenea unui miracol, asemenea unei revelatii. Aceasta traire poate veni de la lucrurile mici: la vederea unei scinteieri in raza lunii sau la sfirsitul unui roman cind emotia te ridica pentru o clipa deasupra lumii cotidiene. Sper ca fiecare sa gaseasca in lectura romanului Eragon ceva special, ceva care exista numai de dincolo de ochean.“ – declara Christopher Paolini pe site-ul sau.
Avertisment: Dragonul rosu va putea fi vazut si pe strazile Bucurestiului!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Selenyy pe 18 iunie 2009 00:37
Superba cartea :X o ador!
alde pe 19 martie 2010 19:29
si mie imi place stie cineva cand apare cea de-a patra carte??
maya pe 12 aprilie 2010 19:39
e prea tare si cred ca 4 va sii mai super . o recomand tuturor
aisha pe 12 aprilie 2010 19:43
baii, fantasy, dragoni, elfi, lupte este cartea pe care o cautam de mult. de fapt am cautat intro zi pe net o carte fantasy era multe gen cap de mort, portile destinului dar asta ma fascinat doar prin descriere . Tre s-o cumparati neaparat dak nu citesti asta esti varza si felicitari cui a citi-o: alde, maya si selenyy
melania pe 12 aprilie 2010 19:46
asa e doar intrati pe www.eragon.ro sau scrieti pe google la eragon si uitativa la imagini. apropo cititori a lui eragon va mai dau cateva sugestii de carti foarte tari dar sa stiti ca a aparut si joc eragon unde tre sa va folositi cunostintele din carte ca sa puteti sa jucati . oricum cartile sunt: cronicile lumii pamantene, cap de mort si multe aletele. bravo ca ati citito!!! :) :)
seba pe 24 mai 2010 23:33
o carte foarte interesanta care te face sa plutesti cand iti imaginezi luptele neincetate a elfilor care isi incredinteaza toat speranta intr-un baiat care pana atunci credea in povesti si care deodata se maturizeaza tinand in mainile sale soarta intregii lumi.Aceasta carte ma marcat ,datorita aventurilor personajelor foarte complexe care fac din carte o lume de basm in care ai posibilitate sa te adapostesti de realitate si sa visezi la o noua viata in care ai putea fi chiar tu acel personaj fantastic, oricum nu ma mai lungesc si o spun din toata inima cititorilor cartea este superba si merita citita, sper sa imi ascultati sfatul si s-o cititi...bafta!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells