Camera în care te întorci cu 20 de ani în urmă, de vizitat

de Gloria Sauciuc în 6 Sep 2012
Camera în care te întorci cu 20 de ani în urmă, de vizitat

O întoarcere în timp - mai exact în urmă cu 20 de ani, cu toată nostalgia aferentă, fiorul, sentimentul de déjà vu şi emoţiile contrare - e promisiunea pe care o cameră amenajată în holul mare al cinematografului Grand Cinema Digiplex (Baneasa Shopping City) v-o face.

Nu este orice fel de cameră. Ci una aparţinând unui apartament din România anilor '90, probabil dintr-un oraş micuţ de provincie. Poate chiar Muscel. Mai mult, e posibil să aparţină unuia dintre cei care lucrează la vestita fabrică ARO...

Prezenţa acestui decor, cu care vizitatorii pot interacţiona, e o invitaţie la retrăirea fiorului acelor ani, o perioadă confuză, a lipsei reperelor şi, în consecinţă, a ideilor insolite. Este, totodată, o avanpremieră neconvenţională pentru comedia românească Despre oameni şi melci, cu premiera la noi pe 14 septembrie. Acţiunea filmului e plasată în anul 1992, premisa fiind privatizarea uzinei ARO şi transformarea ei într-o crescătorie de melci...

Un afis cu Michael Jackson, un pick-up, un video şi casete VHS, mileuri, reviste şi ziare ale vremii, o vitrină în care au fost înghesuite bibelouri, discuri de vinil, bomboniere de cristal, telefon cu disc, şi multe altele sunt obiectele care i-au făcut pe actori ca Monica Bârlădeanu, Andi Vasluianu, Andreea Bibiri, Dorel Vişan, Alina Berzunţeanu, protagoniştii filmului Despre oameni şi melci, să reintre în atmosfera anilor '90.

"Biblioteca e şi ea 'interactivă'. Dacă vizitatorii sunt curioşi să deschidă uşile şi sertarele vor găsi cu siguranţă nenumărate surprize autentice: cubul rubic sau un walkmen cu casete audio sunt doar câteva dintre ele", spune Ileana Cecanu de la Transilvania Film (distribuitor, alături de RoImage, al filmului), pentru cititorii Cinemagia. Alături de această expoziţie, este amplasată o maşină ARO şi o piramidă de conserve de melci pe eticheta cărora protagoniştii filmului (Monica Bîrlădeanu, Andi Vasluianu şi Dorel Visan) recomandă filmul vizitatorilor. Expoziţia va putea fi vizitată până pe 21 septembrie inclusiv.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Arlequinade pe 6 septembrie 2012 19:35
Chiar ca "the 90s". Pacat ca ati pus aceleasi 3-4 poze de 7 ori.
dp75 pe 6 septembrie 2012 20:27
super! mai lipsesc masinutele de fier si pestele de sticla de pe mobila,dar alea poate-s in alta camera,unde pe usa exista si un poster cu o femeie goala :)
alex_il_fenomeno pe 18 septembrie 2012 10:53
doamne, ce idee interesanta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells