După dealuri, propunerea României la Oscar

de Cinemagia în 6 Sep 2012
După dealuri, propunerea României la Oscar

După dealuri, în regia lui Cristian Mungiu, este propunerea României la premiile Oscar, potrivit unui comunicat remis Mediafax. Filmul nu a fost încă proiectat în România, urmând să aibă premiera în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest, pe 25 octombrie.

Premiat pentru scenariu şi pentru interpretare - un dublu trofeu, acordat ex aequo actriţelor Cosmina Stratan şi Cristina Flutur la Cannes, filmul este inspirat de romanele non-ficţionale ale Tatianei Niculescu Bran, Spovedanie la Tanacu şi Cartea Judecătorilor.

Juriul care a decis ca acest film să ne reprezinte este alcătuit din Eugenia Vodă, critic de film şi realizator TV, Magda Mihăilescu, critic de film, Cristina Corciovescu, critic şi istoric de film, Mihai Chirilov, critic de film,director artistic al Festivalului Internaţional de Film Transilvania, Dana Duma, critic de film, Dinu Tănase, director de imagine şi regizor, şi Eugen Atanasiu, critic de film.

Povestea lungmetrajului este plasată într-o mănăstire ortodoxă. Alina (Cristina Flutur) şi Voichiţa (Cosmina Stratan) s-au regăsit într-o mănăstire izolată din România după ce Alina se întoarce în ţară de la muncă, din Germania.Cele două fete sunt foarte ataşate una de cealaltă şi s-au sprijinit reciproc de când s-au cunoscut, copii fiind, într-un orfelinat. Alina vrea ca Voichiţa să părăsească mănăstirea şi să se întoarcă împreună cu ea în Germania, dar Voichiţa şi-a găsit refugiul în credinţă şi a găsit o familie în călugăriţele şi preoţii de la mănăstire, aşa că refuză. Alina nu poate înţelege opţiunea prietenei ei. Acest refuz al Voichiţei va declanşa o serie de evenimente cu un final tragic.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
viorellll pe 6 septembrie 2012 19:13
un jaf de film ....
Bayard pe 6 septembrie 2012 22:29
Hai sa fim seriosi, nu are nicio sansa
clyde007 pe 7 septembrie 2012 08:52
Cristian Mungiu si Cristi Puiu ironizati de actorii din "Soptitorul fantomelor 2"
Vezi video aici: https://www.youtube.com/watch?v=G9mB19DgZy4

alex_il_fenomeno pe 18 septembrie 2012 10:54
era de asteptat ca el sa fie propus. sa vedem daca izbuteste ceva.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells