Luftslottet som sprängdes

(2009)

Castelul din nori s-a sfărâmat

Poster Luftslottet som sprängdes Postere Luftslottet som sprängdes

Sinopsis Luftslottet som sprängdes

Mai mult
The Girl Who Kicked the Hornet's Nest HD

Bazat pe ultimul volum al trilogiei "Millennium" a jurnalistului suedez Stieg Larsson, filmul "Luftslottet som sprängdes" urmărește tentativa lui Lisbeth Salander de a-și demonstra nevinovăția în sala de judecată și de a demasca oficialii corupți din instituțiile guvernamentale din Stockholm, care nu îi protejează pe inocenți de abuzuri și violențe.

Lisbeth este internată în spital în stare gravă după ce tatăl ei, Alaxander Zalachenko (un fost agent KGB a cărui afacere cu trafic de carne vie este…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: IchiroHideaki
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3

Caseta tehnică

AKA

  • Millénium 3
  • The Girl Who Kicked the Hornets' Nest

Produs de

Nordisk Film

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Nordisk Film

Distribuit in Romania de

Independența Film

Box office Luftslottet som sprängdes

Weekend premieră (01.11.2010)
  • Loc 17
  • Spectatori 246
  • Încasări (RON) 5.614,00
Total
  • Spectatori 1.031
  • Încasări (RON) 17.548,00
  • Încasări (USD) 5.568,55

Părerea criticului

Pitbull pe 04 Noiembrie 2010 04:14
Pe locul doi ca valoare
"Millenium: The Girl Who Kicked the Hornet's Nest" - Revenire parţială
Pe locul doi ca valoare

*** ATENŢIE! Conţine spoilere! ***

În condiţiile în care "Bărbaţi care urăsc femeile" fusese o reuşită incontestabilă, iar "Fata care s-a jucat cu focul" un eşec de râsul lumii, redresarea cu "Castelul din nori s-a dărâmat" apare cu atât mai surprinzătoare, cu cât aparţine aceluiaşi Daniel Alfredson care compromisese partea secundă a trilogiei. Ce-i drept, acolo o mare parte din vină o purtase şi Jonas Frykberg, transpunând romanul lui Stieg Larsson într-un scenariu incoerent, pueril şi ilogic - spre deosebire de scriptul mult mai închegat al primului film, semnat de Nikolaj Arcel şi Rasmus Heisterberg. De data asta, ecranizarea e scrisă de Ulf Ryberg, care se vădeşte capabil să stăpânească bine materialul dramaturgic extras… citeşte

1 8
catalin_duta pe 6 noiembrie 2010 15:47
Nu fi aşa de sigur că seria s-a încheiat! Dacă are succes s-a putea trezi un scenarist deştept care să mai înseileze ceva în continuare. Şi nu neapărat în Europa. Am putea avea chiar şi nişte remake-uri cu Angelina sau Milla, cu continuările de rigoare.
cristian.mireea pe 13 aprilie 2011 16:58
Normal ca nu este ca in carte, de aceea e recomandat sa citesti inainte si dupa sa vizionezi trilogia.Oricum, aceasta serie e mult mai buna decat multe filme americane la gramda.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
sebybog pe 10 Martie 2010 15:56
parere
E al treile film din seria Millenium , ecranizarea trlogiei suedeze. In Romania volumul trei are titlul Castelul din cer s-a sfaramat. Am citit cartile, mi-au placut foarte mult. De asemenea am vazut primele doua filme si am apreciat acuratetea ecranizarilor. Actorii joaca foarte bine si sunt sigur ca si partea a treia va fi la fel de buna. Dar ma uit la data aducerii filmului la noi si ma intreb ce minte au distribuitorii. Isi imagineaza ca vom fierbe in suc prorpiu pana catadicsesc ei sa prezinte filmele? Si se mai plang de piraterie...
6 1
Ammelie pe 13 Decembrie 2010 14:15
The Girl Who Kicked the Hornet's Nest (2009)
Faina si ultima parte a trilogiei, mi-a placut mai mult decat a doua si aproape la fel de mult ca prima. Au sustinut destul de bine relatia intre Lisbeth si Micke, si finalul a fost exact pe gustul meu. 7/10
P.S. Am ramas placut impresionata de Noomi Rapace, o sa o urmaresc si in continuare.

5 3
Vorador pe 01 Februarie 2012 00:05
End of trilogy
Au modificat cateva lucruri din carte dar intr-un mod acceptabil de bun,mi-a placut mai mult decat partea a doua.
2 1
dido pe 07 Octombrie 2010 17:24
Film grozav!
Partea a treia a seriei Millenium este la fel de reusita ca si primele parti,firul narativ continua povestea exact de unde a fost lasata de partea a doua,cu Lisbeth ranita,dusa cu elicopterul la acelasi spital in care se afla si tatal sau...In acest episod primeaza ancheta politiei,incercarea ,,sectiei" sa o elimine si mai ales procesul.Am vizionat filmul cu aceeasi placere maxima ca si primele parti,singura chichita care m-a facut sa exclam:asta-i buna! a fost machiajul Lisbeth-ei pentru proces - cine sa-i fi dat in inchisoare fixativ,mult dermatograf negru,cercei si lanturi???Sa-l vedeti!
1 1
MaiGandeste-te... pe 2 noiembrie 2010 19:40
Am vazut toata seria Millenium si asta pentru ca un comentariu, al unei fete din "familia" Cinemagia, pur si simplu m-a facut curios. Astfel pot spune ca filmele din aceasta trilogie mi-au placut foarte mult. E adevarat, filmele nu fac exces de scene de actiune, efectele speciale lipsesc, de asemenea actorii sunt necunoscuti pentru noi, in schimb suspansul, tensiunea, subiectul filmelor, desfasurarea evenimentelor, te fac sa fii constant nerabdator sa vizionezi filmul pana la final. Asa mi s-a intamplat mie. Cu timpul incepi sa simpatizezi actorii principali, iar limba suedeza incepe sa fie placuta chiar daca la inceput e putin ciudata. Pe scurt, recomand trilogia Milenium.
xerses pe 10 Mai 2011 10:53
Mi s-a parut cel mai plictistor film vazut pana acum.A trebuit sa-l termin de vizionat in vreo 3 reprize, atat de mult m-a plictisit.
1 2
MaiGandeste-te... pe 02 Noiembrie 2010 19:43
Recomand trilogia Milenium
Am vazut toata seria Millenium si asta pentru ca un comentariu, al unei fete din "familia" Cinemagia, pur si simplu m-a facut curios. Astfel pot spune ca filmele din aceasta trilogie mi-au placut foarte mult. E adevarat, filmele nu fac exces de scene de actiune, efectele speciale lipsesc, de asemenea actorii sunt necunoscuti pentru noi, in schimb suspansul, tensiunea, subiectul filmelor, desfasurarea evenimentelor, te fac sa fii constant nerabdator sa vizionezi filmul pana la final. Asa mi s-a intamplat mie. Cu timpul incepi sa simpatizezi actorii principali, iar limba suedeza incepe sa fie placuta chiar daca la inceput e putin ciudata. Pe scurt, recomand trilogia Milenium.
1 3
vaduva129 pe 11 Noiembrie 2010 18:49
nu ne place frate ....e frumos pe tvr 1.....:))........teleinciclopedia...
1 5
MeAgain pe 22 noiembrie 2010 19:22
da de ce vorbesti la plural? Spune-ti parerea ta si atat, daca vrei neaparat , nu hotarasti tu pentru altii.
vaduva129 pe 22 noiembrie 2010 19:24
scuzele de rigoare tinere .
lili22 pe 21 Martie 2021 17:04
Primul film din aceasta serie a fost cel mai bun, celelalte au fost sub asteptari.
0 0
lavara_laiarna pe 19 Martie 2021 20:19
Clubul geriatricilor optimiști c-am intră în fibrilație ,speriați de o posibilă pensionare . .colectivă.
0 0
radu3455 pe 06 Noiembrie 2014 11:43
la fel de captivant si de interesant ca precedentele mai bun decat al doilea si mai slab decat primul,o serie ce n-ar trebuie ratata de cinefili nota 8
0 1
diablo85 pe 30 Iulie 2014 23:49
Scoala de film nordica !
Ma gandesc cu groaza cate zeci de persoane ca Zalachenko sunt in Romania, protejate de administratie si instituiile adiacente. Daca in Suedia (monarhie) coruptia pleaca de la puterea informatiei, e interesant cum intr-o republica democrata (pffffff...democratie ???) coruptia pleaca de la puterea banului. Memorabila replica din alt film, care releva firea umana si ne arata de ce majoritatea se zbat, : "Hazing with someone gives u the power of a god or something". Anyway, trilogia Millenium ramane o capodopera a cinematografiei suedeze
0 1
JojoB pe 22 Aprilie 2011 17:30
bravo!
Millenium-un MUST HAVE! Recomand cititul cartilor inainte de vizionat filme :D
La fel ca si primele doua filme nu a dezamagit in niciun aspect si pentru faptul ca isi va face dreptate, merita vizionat. Pentru mine, Lisabeth Salander reprezinta femeia puternica care isi foloseste creierul, nefiind ,peste noapte, cea mai tare in confruntari fizice, precum regasim in mod absurd la alte eroine si in plus, nu se pune accent pe aspectul fizic, lucru ce il ador la ea. Are un stil si un mod de viata aparte, nefiind confundata cu marea masa de eroine care stiu doar sa incante publicul folosindu-se de frumusetea lor trecatoare, dar nu sa il si provoace la un nivel mai avansat.
Pentru mine filmele au fost un fel de breath of fresh air,cred ca si pentru faptul ca am auzit altceva decat engleza :D dar si pt idea total noua si care provoaca gandirea persoanei care se uita.

0 1
andrei_oarga pe 23 Martie 2018 23:39
O încheiere buna pentru o trilogie excelenta,Noomi Rapace a jucat din nou deosebit de bine iar desfășurarea acțiunii e una reușită,recomand cu incredere!
0 2
MNarcis pe 16 Ianuarie 2014 18:53
Mai slab ca prima parte insa mai buna ca partea a doua, toate conturile sunt reglate, toate detaliile\amanuntele ies la iveala si adevarul iese la lumina (si castiga bineinteles), per total o trilogie frumos regizata, frumos interpretata, frumos amanuntita si detaliata, plina de surprize................merita vizionat!
0 2
cosmin742000 pe 20 Iunie 2013 23:19
Partea a doua a trilogiei la fel de buna ca si prima.
0 2

Spune-ţi părerea despre Luftslottet som sprängdes

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Luftslottet som sprängdes
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells