Chappie

(2015)

Chappie

Poster Chappie Postere Chappie

Sinopsis Chappie

Mai mult
Chappie trl 2

În viitorul apropiat, infracțiunile de stradă vor fi reprimate de o forță polițienească robotizată. Acum, oamenii se opun acestui lucru. Când androidul Chappie, a fost furat de la Poliție, el a primit o nouă configurație și noi programe, care l-au transformat în primul robot cu abilitatea de a gândi și de a trăi sentimente proprii. Forțele distructive văd în Chappie un pericol la adresa ordinii actuale, așa încât nu vor precupeți nimic pentru…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Caseta tehnică

AKA

  • Capis

Produs de

Columbia Pictures

Tip Ecran

wide, IMAX 2D

Distribuitorul international

Sony Pictures Entertainment (SPE)

Distribuit in Romania de

InterComFilm Distribution

Țara

SUA

Box office Chappie

Weekend premieră (02.03.2015)
  • Loc 2
  • Spectatori 24.419
  • Încasări (RON) 456.154,00
Total
  • Spectatori 58.325
  • Încasări (RON) 1.049.890,00
  • Încasări (USD) 255.345,83

Părerea criticului

StefanDo pe 08 Martie 2015 15:21
Am fost fanii lui District 9 şi salutam în 2009 debutul în lungmetraj al regizorului sud-african Neill Blomkamp, în stare să aducă pe ecran o combinaţie fericită de SF şi comentariu social. A urmat apoi dezamăgitorul Elysium şi iată că acum vine şi mai dezamăgitorul Chappie, de vineri pe ecrane. Un protagonist robotic neinspirat şi haosul din scenariu ne fac să ne întrebăm dacă nu cumva Blomkamp nu va călca pe urmele lui M. Night Shyamalan, regizorul devenit celebru cu mega-hitul Al şaselea simţ şi apoi unul dintre cei mai huliţi cineaşti de la Hollywood.

Încercăm întotdeauna să le spunem cititorilor de ce să meargă la un film şi nu de ce să nu meargă. Să facem acest lucru şi în cazul lui Chappie, SF-ul pe care l-am numit de multe ori de-a lungul ultimelor luni "unul dintre cele mai promiţătoare SF-uri" ale lui 2015. L-am inclus şi pe… citeşte

4 16
Iulian_Paul pe 9 martie 2015 22:34
Un fel de "Short Circuit - Scurt circuit (1986) - Film - CineMagia.ro"... nu mai vezi nimic original in ziua de azi
mirceathekid pe 23 mai 2015 17:48
Superb o abordare putin mai diferita a filmului sf, recomand nota 9

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Stefanzy pe 05 Februarie 2015 19:26
Am vazut filmul si e chiar fain. Are cateva gafe ici si colo si a parut cam grabit dar este un film de memorat impreuna cu Wall-E si Automata . Spre deosebire de Wall-E care chiar e mai romantic si Automata care e putin mai dramatic... Chappie reuseste sa amestece actiunea cu comedia chiar bine. Cred ca filmul a fost subapreciat. Acum chiar sa il compari pe Neill Blomkamp cu M. Night Shyamalan e o dovada de retardism (exista cuvantul asta?) .
Trailerul si posterul filmului nu au reusit sa ma prea atraga, lucru la care cred ca s-ar mai fi putut muncii. Filmul e mai mult decat pare la prima vedere .

19 6
paul_veleniuc pe 10 Martie 2015 19:41
Putin SF, multă emoție, obligatoriu de văzut!
Probabil multă lume va alege să nu vadă filmul pentru că e ”prea SF”. Da, nu e un gen pentru toata lumea însă vă zic sincer că filmul acesta este mult mai mult decât un SF. Important pentru mine e ca un film să mă facă să simt, să mă pună pe gânduri, să mă atragă în lumea respectivă. Chappie face asta cu brio.
Transmite emoții. Multe.
Dupa cum știți din trailer, Chappie capătă inteligență artificială.. și e ca un copil. Ei bine, filmul a exploatat foarte bine aceasta idee.
Nu am crezut ca o să ma emotioneze asa mult un film despre roboti.
Filmul pune niste probleme foarte interesante, despre umanitate, despre bine si rau si despre viata.
Dar ceea ce face filmul si mai bun e faptul că e și foarte amuzant. Am râs cu poftă la unele momente.
De asemenea, povestea nu e deloc plictisitoare (spre deosebire de… citeşte

17 5
adun_idei pe 18 martie 2015 09:04
bine spus. cei care sunt contra filmului chiar n-au un argument serios :) numai aberează.
ciobi_ciobanu pe 29 iunie 2015 09:48
Serios, cei care sunt contra filmului nu au argumente serioase?! Filmul este bine facut cu buget de blockbuster, dar nu s-au folosit de astea. Povestea in sine este incredibil de exagerata si ridicola. Daca vrei sa vezi un film cu roboti care capata constiinta bun, te poti re-uita la iRobot sau chiar Terminator. Filmul asta este sub orice critica. Singura emotie starnita este cea de rusine fata de mine ca inca ma uitam la el si nu l-am oprit din primele 10 minute. Incearca sa combine prea multe genuri si nu le iese nimic. SF nu prea iese ca nu are nicio legatura cu stiinta (vezi gafele incredibile facute pe parcursul filmului), drama in nici un caz pentru ca este un toaster care le spune la doua scursuri "mami" si "tati", repet Chappie este echivalentul unui toaster, comedie ar putea fi incadrat pentru vreo 5 minute in care filmul chiar a fost comic, dar dupa aia se transforma in tragedie si aici ma refer ca filmul este tragic de catastrofal. Bine, voi probabil ca sunteti genul de oameni care spuneti ca si Lucy a fost un film bun. Vizionari placute in continuare!
ciorica_alexandru pe 07 Martie 2015 13:43
alextarau,prietene ne plictisesti cu "review-ul" tau...nu stiu ce asteptari ai tu de la un film :)
Sigur esti genul de om cate cauta greseli si nu inteleg de ce nu iti asumi asta.
Are actiune,comedie,drama pe care le combina foarte bine.Este un film care in opinia mea nu trebuie ratat.

14 5
Iulian_Paul pe 9 martie 2015 22:35
I-ati bilet cat mai repede... la twilight ai fost?!
Dumby1974 pe 14 aprilie 2015 07:02
Ce ai cu omul daca si-a spus parerea? De fapt parerea tu ne plictiseste de moarte. Filmul este o enormitate, face de rusine genul sf. Se pare ca TU nu ai nicio asteptare de la un film. Unde ati vazut voi umor la filmul asta nu stiu! Actiunea e de 2 lei, iar dpdv al dramei, cred ca ce se comenteaza pe aici despre film e cu mult mai dramatic... Iar stilul de a combina aceste genuri, chiar ca te face sa plangi.
alextarau pe 06 Martie 2015 23:48
Dezordonat
Chappie se află pe lista mea cu filmele pe care le aștept cel mai mult în 2015 încă de când am văzut pentru prima dată trailer-ul.

Într-un viitor apropiat, în care polițiștii au fost înlocuiți cu roboți, un om de știință reușește să descopere cheia inteligenței artificiale, dar nu primește aprobarea de a o testa pe un robot al forțelor poliției. El decide să fure un android, dar este răpit, pe drum, de niște gangsteri care au nevoie de el pentru a dezactiva toate patrulele. Până la urmă, este nevoit să li-l ofere pe Chappie, androidul capabil să gândească pe cont propriu și să învețe. Aceștia vor să se folosească de el pentru a comite infracțiuni, dar abia acum încep să se complice lucrurile. Va fi de acord un robot care poate să gândească să fie folosit? Va merge totul cum speră acești infractori?

Am fost… citeşte

8 9
DonaldDuck pe 1 iunie 2015 01:49
Bine ca ai considerat facatura aia de Interstellar un film de nota 10, dar daca toata lumea zice ca e grozav de ce sa nu canti si tu in cor ?
alextarau pe 5 iunie 2015 15:12
As putea sa consider ca un film la fel de ambitios, original, puternic si emotionant ca si Interstellar nu este de nota 10? Cand a fost ultima data cand ai vazut un film care sa aiba si o poveste frumoasa despre familie, dragoste si conditia umana, dar care sa te duca si intr-o calatorie prin locuri prin care nu ai mai fost si probabil ca nici nu te va mai duce niciun film; gauri de vierme, gauri negre, alte galaxii, etc.? Inteleg ca romanii se dau in vant mai mult dupa umor si actiune, deci Chappie este preferatul lor dintre cele doua, dar sa il numesti "facatura", aparent fara niciun motiv, este blasfemie.
alin_tarau pe 08 Martie 2015 21:06
Din punctul meu de vedere eu zic ca este un film foarte bun!!! merita vazut :D
7 4
Dimz pe 13 Ianuarie 2015 23:17
din punctul meu de vedere, cred ca va fi un SF destul de bun.
6 5
paradox_utopic pe 24 octombrie 2015 21:09
credeam ca vrei sa exprimi punctul altuia de vedere ! o sa ramai prost,daca nu esti deja,cand o sa afli ca e un sf sufficient de prost.
Dianaa9 pe 08 Martie 2015 02:49
Profunzime combinata cu actiune
E un film destul de emotionant, care prezinta intr-o maniera putin diferita sentimentele pe care le traim de-a lungul vietii. Are si o oarecare valoare morala prin ideile pe care le sugereaza sau exprima de-a lungul filmului(sacrificiu, prietenie adevarata, onestitate). Printre scenele dure, se contureaza o poveste frumoasa, cu trairi sincere si reale si cu un final inedit, intr-o oarecare masura.
4 1
danny_constantin pe 12 Ianuarie 2015 01:14
91Oi
Din trailer ar fi ceva , este cu roboti , asta face filmul sa apare intr-un plan mai bun , oricum de abia astept sa vad filmul ,,
4 3
elena_lory_ivanciu pe 05 Martie 2015 20:34
inca nu am vazut filmul ,dar dupa trailer pot zice ca va fi frumos
4 8
leo26 pe 15 aprilie 2015 15:09
Ori esti idioata, ori proasta... ai 4 clase sau 2? Ai dat si nota la film. Vai mama ta de naspeta.
Asil pe 2 februarie 2017 15:29
donpedro, hai ca esti simpatic!
emi4bt pe 11 Martie 2015 13:16
merita
nu mi-am dat seama cand a trecut prima ora din film. pt cei care au vazut si le-au placut District 9 si Elysium merita sa vezi Chappie. are actiune, comedie si un pic de drama. dupa mine Chappie face tot filmul. aduce un pic a Robocop (1987) prin ED-209. cu toate astea merita vazut. unde mai apare Chappie?? si in https://www.youtube.com/watch?v=CCS0hNyJf6k
3 2
magikal8 pe 07 Martie 2015 16:52
Pseudo-cinefili
asa cum district 9 a fost pt mine unul din cele mai bune SF-uri vazute vreodata, am de ce sa cred ca chappie va fii cu 3 clase peste.Neil si-a aratat clasa si sunt sigur ca in Chappie va trece la urmatorul nivel. Scena din trailer in care Chappie mangaie cainele (care este foarte emotionanta), din punctul meu de vedere reprezinta o viziune la care poate numai Nolan s-ar fii gandit sa o expuna in film..dar cine nu intelege dincolo de ecran nu are cum sa vada detaliile astea..De departe e filmul inceputului de an (si sunt sigur ca e printre cele mai bune ale anului, chair daca ma precipit sa fac predictii) si abia astept sa il vad..asa ca cine da vina pe DIE ANTWOORD inseamna ca , chiar nu are nici o treaba cu filmele..sorry ..cat despre Hans Zimmer OST :)))) ....10/10
3 5
philippe_parosanu pe 9 martie 2015 09:44
hello, fain film, l-am vazut...un robotel cu suflet.....si se continua povestea lui....fain il recomand...
flower26free pe 06 Martie 2015 02:04
din trailer se pare ca va fi interesant. gandul mi a zburat la robocop :). abia astept sa il vad.
2 3
flower26free pe 19 mai 2017 00:18
un alt fel de sf...........care iti transmite emotii, foarte multe emotii. vizionare placuta celor care inca nu l-au vazut
Alex_Paun_Valentin pe 17 Februarie 2015 18:53
Astept!
Dupa trailer cred ca va fi un film frumos si interesant.
2 3
mariuszmeu pe 30 Mai 2015 20:11
nota 2
spunea cineva aci " Are cateva gafe ici si colo si a parut cam grabit".consider ca este un film numai cu gafe si nefinisat . e ca si cand ai lua faze din alte filme si le-ai lipi si gata "Chappie"..ca de obicei ,pt cei de varsta subadolescenta .parerea mea!
2 7
Apache95 pe 06 Martie 2015 18:54
Nu am prea multe asteptari de la un film in care apare die antwoord....
2 13
adun_idei pe 18 martie 2015 09:05
cred că trebuie să-l vezi inainte să judeci cum e.
Apache95 pe 28 martie 2015 18:31
vazut...am avut dreptate

Spune-ţi părerea despre Chappie

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Chappie
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells