Filme în martie pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 27 Feb 2014
De 8 martie, Film Cafe vă invită la Femeile Clanului Kennedy 1-2, de la orele 20:00 şi 22:00

Vor fi precipitaţii abundente în luna martie, prin urmare e semn pentru cinefili că serile se vor petrece în căldura propriului cămin, la un film bun, sau la cinema. Pentru cei care preferă intimitatea micul ecran, am selectat câteva filme.

Forrest Gump merită oricând revăzut. Se difuzează marţi, 4 martie, pe DigiFilm, de la 17.40. Trois couleurs: Rouge (1994)/Trei culori: Roşu rulează pe 5 martie la Film Cafe, de la 22.45. Un poem vizual, este ultimul film al trilogiei Bleu/Blanc/Rouge. În acest final de trilogie se stabilesc legături şi au loc întâlniri memorabile, ca aceea dintre tânăra şi sensibila Valerie şi vârstnicul judecător singuratic.

De 8 martie, Film Cafe vă invită la Femeile clanului Kennedy 1-2, de la orele 20:00 şi 22:00. Filmul este povestea tulburătoare a trei femei care au intrat prin căsătorie în familia regală a SUA. Anii petrecuți în această familie le-au dat lecții de viață diferite. Fie că a fost vorba de creșterea copiilor, fie că au trebuit să-și unească familia sau că au participat la evenimente de protocol, nevestele Kennedy au făcut totul cu grație, stil și dârzenie. Tot sâmbătă, 8 martie 2014, Pro Cinema difuzează Castelul din nori s-a sfărâmat/The Girl Who Kicked the Hornet's Nest, cu Noomi Rapace, de la ora 22. Cu o zi înainte, se difuzează Fata care s-a jucat cu focul/The Girl who Played with Fire, partea anterioară a seriei suedeze, tot de la ora 22. În momentul când o jurnalistă îi prezintă probe amănunţite şi o ipoteză tulburătoare referitoare la traficanţii de sex în Suedia şi persoane foarte influente care abuzează de minore, Blomkvist nu ezită nici o clipă şi porneşte imediat o investigaţie.

Pe HBO se difuzează în martie filmele româneşti Love Building (pe 9, 12 şi 15 martie), Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism (pe 7, 16 şi 26 martie) şi Roxanne (pe 8, 14, 24 martie), dar şi producţii nominalizate la Oscar, precum Lincoln (pe 23, 24, 26, 27, 29 martie). Pe HBO Comedy se difuzează în martie filme ca Primul an de căsnicie (16 şi 17 martie) şi Universitatea monştrilor (pe 22 martie).

În luna martie, în fiecare joi, de la 20:00, în rolul principal la MGM va fi istoria. Se începe cu povestea a doi împăraţi din antichitate: Alexandru cel Mare şi Regina din Saba, primul fiind interpretat de Richard Burton, iar cea din urmă de Gina Lollobrigida (Alexandru cel Mare, Solomon şi regina din Saba). În joia următoare, difuzăm două filme semnate de unul dintre cei mai însemnaţi membri ai generaţiei de mari regizori britanici din anii 60, Tony Richardson: în Atacul cavaleriei uşoare, în care acţiunea se petrece în timpul războiului din Crimeea, o regăsim în rolul principal feminin pe soţia regizorului, Vanessa Redgrave, premiată cu Oscar. Celălalt film al lui Richardson, Joseph Andrews, este realizat după romanul lui Henry Fielding (precum şi cea mai renumită creaţie a regizorului, Tom Jones).

În filmul Răpit, în care acţiunea se petrece în Scoţia secolului 18, eroul principal este vândut ca sclav în America de unchiul său ahtiat după bani (cu Michael Caine în rolul principal), iar în povestea din secolul 19, Preţul libertăţii, îl putem urmări pe Marlon Brando într-un loc mai îndepărtat, pe insulele Caraibe, însă tot într-o poveste despre sclavie. Charlton Heston şi Laurence Olivier joacă cele două roluri principale din Khartoum, în care acţiunea se petrece în Sudan în timpul războaielor de colonizare. Apoi se va difuza filmul Gothic, semnat de Ken Russell, dedicat creatoarei lui Frankenstein, Mary Shelley. Byron este intrepretat de Gabriel Byrne, Shelley de Julian Sands, iar Mary Shelley de actriţa stinsă din viaţă cu câţiva ani în urmă, Natasha Richardson, fiica lui Tony Richardson şi Vanessa Redgrave.

Ronin, cu Robert De Niro şi Jean Reno, rulează joi, 7 martie, de la ora 22, pe Universal Channel. De Niro şi Jean Reno fac parte dintr-o fostă echipă de agenţi de spionaj ai SUA, angajaţi să găsească un pachet misterios. Se pare însă că şi alţii caută acelaşi pachet pe care ei trebuie să îi intercepteze şi să îl livreze unei grupări ruseşti. Cei doi îşi încheie cu succes misiunea, dar descoperă că astfel se pune în funcţiune o întreagă reţea de minciuni şi înşelătorii, cu rezultate fatale.

Mongol rulează luni, 25 martie, pe Naţional TV, de la 20.15. Dacă nu l-aţi văzut încă, e momentul să o faceţi. A fost nominalizat la Oscar 2008, categoria „Cel mai bun film strain”. Este povestea adevarată a vieţii lui Gingis Han, un sclav care a devenit un temut războinic. El a unit triburile mongole și a reușit să ocupe cu oștile sale teritorii vaste, spre est, până la Marea Chinei, și spre vest până la Marea Caspică. Pentru administrarea acestui imperiu uriaș, Ginghis Han a emis decretele necesare sub formă de texte de lege. Gingis Han a pus bazele statului mongol, apărând puternica şi dezvoltata naţionalitate mongolă. Ulterior, Gingis Han a reunificat diferite triburi mogole şi a întemeiat dinastia Yuan.

Pe TCM rulează vineri, 22 martie, Uriaşul/Giant (1956), de la 18:15. Elizabeth Taylor, Rock Hudson şi James Dean apar în ecranizarea memorabilă a vieţii unei familii de fermieri texani. Tot pe TCM, se difuzează Mississippi în flăcări (1988), cu Gene Hackman, Willem Dafoe şi Frances McDormand, într-un film cutremurător despre Sudul segregat al Americii anilor ‘60. Se dă pe 24 martie, de la 00.35. Syriana rulează duminică, 24 martie, de la 22.00, pe TCM. Înainte de a-şi încheia cariera de agent operativ, Bob Barnes – interpretat de George Clooney – e trimis într-o ultimă misiune: aceea de a-l asasina pe Nasir.

Exploreaza subiecte similare:

Solomon and Sheba, Forrest Gump, Trois couleurs: Rouge, Jackie Ethel Joan: The Women of Camelot, The Girl Who Kicked the Hornet's Nest, Flickan som lekte med elden, Paul Newman, Paris Blues, Exodus, Harry & Son, Love Building, Când se lasă seara peste Bucureşti sau metabolism, Roxanne, Ronin, Mongol, Mississippi Burning, Giant, Syriana, Alexander the Great, The Charge of the Light Brigade, Joseph Andrews, Queimada, gothic, Khartoum

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
sebybog pe 27 februarie 2014 05:22
Prima parte a seriei suedeze este „Barbati ce urasc femeile”, apoi urmeaza „Fata care s-a jucat cu focul”.
radu3455 pe 27 februarie 2014 12:53
ronin chiar merita vazut
alex_il_fenomeno pe 4 martie 2014 21:42
Foarte faine filme, cat si seriale.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells