Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

de Cinemagia în 29 Apr 2024
„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Primele 20 de minute din cea mai nouă ediție a emisiunii Cinemagia, cu lansare luni, 29 aprilie, ora 19, este dedicată recomandărilor de filme și seriale nou lansate la cinema și pe streaming, producții pe care vă invităm să le urmăriți în aceste zile de vacanță.

Gojira recomandă, dintre premierele de la cinema, filmul Challengers, semnat de Luca Guadagnino, „regizorul care l-a pus pe hartă pe Timothée Chalamet” și vorbește entuziast despre soundtrackul compus de Trent Reznor și Atticus Ross, mixat de Boys Noize, soundtrack ascultat de Gojira în loop. Este „cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, spune un prieten de-al lui Gojira, „tot un movie buff” cum îl caracterizează DJ-ul. „O telenovelă stilizată despre lumea tenisului”, concluzionează Gojira.

Următoarea recomandare este The Fall Guy, „de la regizorul cu ștate vechi în comedia de acțiune”, cel care a făcut - printre altele - Bullet Train și Atomic Blonde, iar la baza filmului este o poveste reală, cea a cascadorului jucat de Brad Pitt în Once Upon a Time in Hollywood.

A treia recomandare de la cinema este Himera, despre piața neagră a obiectelor arheologice, care „stă în picioare și ca poveste de dragoste”, cu o abordare filozofică asupra sensului vieții și o apariție episodică a lui Isabella Rossellini.

Back to Black, filmul biografic despre Amy Winehouse „pe care îl aștepta de atâta vreme” Gojira, un film despre un artist emblematic, meteoric, ce se poate vedea în cinema.

Buzz House: The Movie este prima comedie horror românească „high school slasher” cu influenceri foarte carismatici, își motivează Gojira recomandarea. Costi Max și Adrian Elicopter sunt lăudați pentru apariția lor, iar „Iorga este elecrică”, mai spune Gojira entuziast. Filmul este debutul regizoral al lui Florin Babei, și vine „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi, Selly, care a migrat către film”.  Buzz House este „casa Big Brother a noii generații”, concluzionează Gojira.

Ce este de văzut pe streaming

Gojira recomandă filmul românesc Libertate, de Tudor Giurgiu, disponibil pe Netflix, printre cele mai ample producții românești post-decembriste.

„N-am mai văzut un film atât de sensibil”, spune Gojira despre All of Us Strangers

Apoi Fiasco, seria franțuzească cu Vincent Cassel, cu umor de situație, în stilul Curb Your Entusiasm, spune Gojira, disponibil tot pe Netflix.

Baby Reindeer, un serial de comedie de situație, „mult mai soulful” decât Fiasco, cu Richard Gadd, „care este acum pe val”, despre un stalker feminin.

Gojira recomandă și animația Super Mario Bros., pe SkyShowtime și romance-ul All of Us Strangers, pe Disney PLus, „un film sensibil, deloc cheesy, cu un Andrew Scott, care joacă senzațional,  un pic tear-jerking”.

Exploreaza subiecte similare:

Challengers, The Fall Guy, Buzz House: The Movie, libertate, Vincent Cassel, The Super Mario Bros. Movie, Andrew Scott, All of Us Strangers

Alte știri din cinema

Munch: Dragoste, fantome și vampiri nobili - Un portret autentic al unui artist complex

O privire detaliată asupra vieții și operei artistului norvegian Edvard Munch.

Meryl Streep, rendez-vous la Cannes: ”Cele mai mari staruri din lume sunt femei acum. Deși, probabil, Tom Cruise le întrece”

Legendara actriță Meryl Streep a participat miercuri la o discuție de o oră în cadrul festivalului de film de la Cannes, la o zi după ce a primit Palme d'Or-ul onorific pentru întreaga sa carieră.

How to Have Sex – Ghidul unei generații despre cum să NU faci sex

Debutul în lungmetraj al lui Molly Manning Walker este mult mai profund decât dezvăluie titlul. Producția britanică a primit premiul Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes 2023 și urmează să fie proiectată în cinematografele din țară.

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells