25 de filme după care femeile sunt înnebunite

de Răzvan Boboc în 17 Nov 2009
25 de filme după care femeile sunt înnebunite

 

Comedii romantice, muzicaluri sau filme de dragoste. Sunt genuri de lungmetraje care sunt întotdeauna pe placul femeilor.

Yahoo Movies a întocmit o listă cu 25 de filme care, de-a lungul anilor, au impresionat publicul feminin. Au fost adunate la un loc filme clasice, precum Grease, When Harry Met Sally sau The Way We Were, şi pelicule din ultimii ani, Bridget Jones sau The Notebook.

WHEN HARRY MET SALLY
"Un bărbat şi o femeie pot fi doar prieteni?" - este o întrebare la care se caută răspuns chiar şi la 20 de ani de la lansarea acestui film în cinematografe. Sexul este întotdeauna un obstacol în calea prieteniei dintre bărbaţi şi femei. Sau cel puţin asta crede Harry Burns (Billy Crystal). Ca urmare, când Harry a întâlnit-o pe Sally Albright (Meg Ryan) şi între ei se leagă o prietenie profundă, Harry s-a hotărât să nu o distrugă pentru că se simţea atras de Sally. Până într-o noapte...



CLUELESS
Cher, interpretată de Alicia Silverstone, nu are decât 16 ani, dar, în viziunea ei, este deţinătoarea înţelepciunii absolute. Încrederea în propiile-i forţe este atât de mare, încât şi adulţii ajung să vină la ea să-i ceară sfatul. Cher devine un mic guru al generaţiei sale: hotărăşte ce se poartă, ce muzică se ascultă. Filmul este bazat pe cartea Emma, scrisă de Jane Austin.



TERMS OF ENDEARMENT
Un film care a fost inclus de nenumărate ori pe liste ale filmelor cele mai triste din toate timpurile. Terms of Endearment prezintă relaţia dintre Aurora (Shirley MacLaine) şi fiica ei Emma (Debra Winger). Ele trebuie să rezolve mai multe probleme din trecut, prezent şi viitor. Din distribuţia filmului face parte şi Jack Nicholson.



BRIDGET JONES' DIARY
O femeie de 30 de ani, singură, este în căutarea dragostei. Bridget Jones (Renée Zellweger) decide că trebuie să îşi schimbe cumva viaţa şi începe să ţină un jurnal. Principalele lucruri pe care şi le propune să le realizeze sunt să slăbească câteva kilograme şi sa-şi găsească un prieten frumos şi sensibil.



DIRTY DANCING

Baby Houseman (Jennifer Grey) este o adolescentă de 17 ani, care în fiecare an îşi petrece vacanţa într-o tabără de vară la Catskills, alături de familia sa. Totul se schimbă atunci când Baby este atrasă de instructorul de dans, Johnny Castle (Patrick Swayze). Johnny acceptă să o iniţieze pe Baby în tainele dansului. Ei vor lupta pentru a rămâne împreună atât pe ringul de dans, cât şi în viaţa reală.



THE WAY WE WERE
Povestea de dragoste dintre personajele interpretate de Barbra Streisand şi Robert Redford este una cu năbădăi. Ei se îndrăgostesc, se despart, se împacă.... Ea este inteligentă, srioasă şi implicată. El este un băiat frumos, aparent superficial, căruia îi place să îşi trăiască viaţa fără prea multe griji.



THE NOTEBOOK
Când Alzheimer-ul îi fură toate amintirile din tinereţe, Allie (Gena Rowlands) devine dependentă de Duke (James Garner) pentru a-şi aduce aminte de momentele frumoase pe care le-au petrecut împreună. Cu fiecare pagină a jurnalului, dragostea lor este mai puternică şi mai nemuritoare.



THELMA & LOUISE

Louise (Susan Sarandon) este chelneriţă într-un fast-food şi este supărată pentru că iubitul ei este mereu pe drumuri. Thelma (Geena Davis) este căsătorită cu un bărbat care vrea să o vadă mereu la cratiţă. Cele două femei se decid să plece într-o călătorie în aventura vieţii lor.



SIXTEEN CANDLES
Viaţa Samanthei se pare că este pe o pantă descendentă. Fata de 15 ani s-a îndrăgostit de cel mai popular băiat din şcoală. Sora ei se căsătoreşte şi toată familia este ocupată cu acest eveniment, uitând că Samantha îşi serbează ziua.



BEACHES
Cecilia şi Hillary sunt prietene de pe vremea când s-au cunoscut în vacanţă, la Atlantic City, uneori au avut dispute serioase, au iubit acelaşi bărbat, dar nu au uitat una de cealaltă. De aceea Hillary, bolnavă, o alege pe Cecilia să-i continue opera cea mai de preţ, creşterea fiicei ei.



9 TO 5
Frank Hart este un adevărat tiran şi profită de femeile care lucrează cu el. Totul se schimbă într-o bună zi: Frank cade într-o capcană întinsă chiar de asistentele sale. Cele trei femei reuşesc să-l sechestreze pe Hart, chiar în propria-i casă şi preiau controlul departamentului condus de acesta.



WAITING TO EXHALE
Bazat pe romanul lui Terry McMillan, filmul prezintă poveştile a patru femei afro-americane, foarte diferite, şi experienţele lor cu reprezentanţii sexului tare. Din distribuţie fac parte Whitney Houston şi Angela Bassett.



GREASE
John Travolta şi Olivia Newton-John cântă şi dansează în acest muzical care a intrat în istoria cinematograafiei. O poveste de dragoste şi un omagiu muzical plin de energie, adus epocii rock’n’roll-ului.



TITANIC
Dacă ar fi să adunăm la un loc lacrimile care au fost stoarse de acest film, probabil că am mai putea scufunda un vapor. Povestea de dragoste dintre Rose (Kate Winslet) şi Jack (Leonardo DiCaprio) se petrece în mijlocul unei catastrofe: scufundarea Titanicului.

THE SISTERHOOD OF THE TRAVELING PANTS
Patru prietene foarte bune descoperă că o pereche de blugi se potriveşte perfect fiecăreia, deşi ele au mărimi diferite. Mai mult: aceşti pantaloni devin liantul care le poate ţine aproape chiar şi atunci când le despart şapte mări şi şapte ţări şi astfel ia naştere "Frăţia Pantalonilor Călători".



GHOST
Demi Moore + Patrick Swayze fără cămaşă + cântecul "Unchained Melody" + roata de olărit = încasări uriaşe şi cel puţin două pachete de şerveţele la fiecare vizionare.



AN AFFAIR TO REMEMBER
Cary Grant şi Deborah Kerr se îndrăgostesc în timpul unei croaziere. Din nefericire, amândoi sunt căsătoriţi. La finalul călătoriei hotărăsc să se întâlnească la Empire State Building, peste şase luni.



MOONSTRUCK
Este filmul care i-a adus premiul Oscar lui Cher. Loretta Castorini este o văduvă al cărei soţ moare într-un accident de autobuz. După un timp, femeia se decide că este timpul să se căsătorească din nou. Derutată de toată viaţa ei amoroasă, Loretta trebuie să treaca peste mai multe situaţii şi comice şi dramatice.



MEAN GIRLS
Cady Heron (Lindsay Lohan) crede că ştie totul despre supravieţuire în condiţii de criză. Dar legea junglei are un înţeles cu totul nou când eleva de 15 ani ajunge într-un liceu normal, public, şi cade pradă unui război psihologic şi unor reguli nescrise cărora adolescentele din ziua de azi trebuie să le facă faţă.



STEEL MAGNOLIAS
Titlul se referă la acele aparent fragile femei sudiste care supravieţuiesc oricăror necazuri printr-un psihic de fier. Steel Magnolias a fost, mai întâi, o piesă scrisă de Robert Harling amplasată într-un singur loc - un coafor din Louisiana unde o distribuţie complet feminină râdea, plângea şi comenta bărbaţii.



THE FIRST WIVES CLUB
Trei femei, părăsite de soţii lor pentru alte femei, mai tinere şi mai frumoase, hotărăsc să se răzbune şi să-i aducă la sapă de lemn. Aşa ia naştere The First Wives Club - exclusiv şi cu reguli feroce.



HOW STELLA GOT HER GROOVE BACK
La 40 de ani, Stella pare să aibă o viaţă perfectă. Are o slujbă importantă şi bine plătită, o casă minunată pe dealurile din San Francisco şi un fiu foarte isteţ şi iubitor. Mai mult, Stella este o mamă singura, dar şi o soră şi prietenă devotată. Totul se complică atunci când Stella se îndragosteşte de un tânăr de 20 de ani.



SENSE AND SENSIBILITY
Inspirat dupa romanul clasic al lui Jane Austen, Sense and Sensibility, este povestea surorilor Dashwood, sensibila Elinor (Emma Thompson) şi pasionala Marianne (Kate Winslet), ale căror şanse de a se căsători par condamnate pentru totdeauna de brusca pierdere a averii familiei.



AN OFFICER AND A GENTLEMEN

"Viaţa nu i-a dat nimic... în afara curajului de a învinge... şi femeia pe care să o iubească". Richard Gere şi Debra Winger sunt protagoniştii acestei poveşti de dragoste.



A LEAGUE OF THEIR OWN

În timp ce al doilea Război Mondial era în plină desfăşurare, unul dintre puţinii bărbaţi neîncorporaţi, Jimmy Dugan, cam beţivan, dar cu un suflet mare şi entuziast, pune pe picioare o echipăde baseball formată numai din femei, asumându-şi ingrata funcţie de manager.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Codrutz pe 17 noiembrie 2009 00:08
O intrebare. Dupa ce v-ati luat cand ati alcatuit topul asta? Chiar sunt curios..
spanac2015 pe 7 iunie 2012 14:58
si io :))
AeroX pe 17 noiembrie 2009 00:27
ar merge si un Sweet November, foarte bun film de dragoste :). Multe fete il adora. Sau asa se pare.....poate il adora mai mult pe Keanu Reeves...:))
spanac2015 pe 7 iunie 2012 14:58
ar merge mult mai multe ...si multe ar trebui scoase
Liviu- pe 17 noiembrie 2009 00:53
"Yahoo Movies a întocmit o listă cu 25 de filme", deci mai bine intreaba-i pe cei de la Yahoo Movies...
coco pe 17 noiembrie 2009 10:09
sunt filme din categoria chick flick. cu femei, pentru femei. siropoase, dragutze si pline de romantism :))
serginho pe 17 noiembrie 2009 11:27
sau ..A Walk to Remember cred ca s-ar mai potrivi...:-??
trups pe 17 noiembrie 2009 11:32
gasesc inca 20 filme care ar intra in cele 25
mitzap pe 17 noiembrie 2009 11:44
if only???? vizionati cu prietena si sunt absolut convis ca la sfarsit o sa fie in bratele voastre cu lacrimi in ochi ;))
yonycka pe 17 noiembrie 2009 12:15
cahhh...detest astfel de filme...cum pot unii sa se uite? :)) in fine gusturile nu se discuta...dar, singurul care mi-a placut a fost si este Titanic :D restu` la gunoi
Twiblack pe 17 noiembrie 2009 12:37
A walk to remember, The Devil Wears Prada, Lake House
shadowofnight pe 17 noiembrie 2009 13:03
imi imaginez ca o sa urmeze un top si pentru cealalata jumatate ;;)
Roxana pe 17 noiembrie 2009 13:41
nu stiu ce sa zic, femeile unei ere anterioare poate adora filmele astea.. vreo 5 maxim sunt cu adevarat faine..
RODI59 pe 17 noiembrie 2009 13:42
CASABLANCA?
GONE WITH THE WIND?

whisper pe 17 noiembrie 2009 13:49
7 ani in tibet
legendele toamnei
...si mai sunt f multe filme frumoase..si numai de femei placute ;)

mady18 pe 17 noiembrie 2009 13:51
hmm...nu prea i bun topu asta....sunt unele filme...care imi plac...dar 70%...nu prea...d unele nici nu am auzit macar ;))de ex a walk to remember,ghost of the girlfriends past,bodyguard,the proposal sunt fffff faine ...si multe altele ...
Brigitte pe 17 noiembrie 2009 14:06
Intr-adevar, ar trebui amintite aici si filme ca: A walk to remember, The lake house, Sweet November, Autumn in New York, Just like heaven, Message in a bottle, When a man loves a woman si, bineinteles, preferatul meu - August Rush.
Mihai pe 17 noiembrie 2009 14:07
Da' pentru baieti nu ati gasit ceva???
Si legat de asta, am revazut cu cateva zile in urma seria Band of Brothers ( Camarazi de Razboi ) si nu mi-e rusine sa afirm ca la cei 31 de ani am plans ca un copil la final si nu m-am putut opri din asta vreme de cateva zeci de minute...
Asa ca... dati si un top for men. Hey, after all, we are here too...!

Twiblack pe 17 noiembrie 2009 14:14
ce e aiurea parerea mea, de ce sa incluzii doar femeile pt vizionarea acestor pelicule, ar fi mult mai utile barbatiilor, sau macar celor care pot intelege mesajul pe care fiecare film il transmite...uite si cateva filme pt femei pt a intelege barbatul :P : Hitch, Alfie, What women want...etc si inca cateva bune de vizionat cu prietena, iubita, sotia : 10 things i hate about you, how to lose a guy in 10 days, the holyday...
doinarac pe 17 noiembrie 2009 14:28
The NOTEBOOK - Yes!!!
The WAY WE WERE - Yes!!!
An Officer And A Gentleman- yes!!!
Mai adaug: "Barefoot In The Park" (Descult in parc -1967) cu Robert Redford si Jane Fonda

claudiu-daniel-lugoj pe 17 noiembrie 2009 14:39
Vad ca sa facut topul acesta doar pe femei,iar pe noi ne-au uitat asta e discriminare:))glumeam,dar nu pot trece cu vederea 2 filme care mau impresionat si pe mine acestea sunt The Notebook iar al doilea e Titanic.
Catalina pe 17 noiembrie 2009 14:45
Cred k ar fi binevenite de asemenea "The lake house" si "If only"
HeathWillLive4EVER pe 17 noiembrie 2009 15:28
Sunt fata, dar nu am vazut niciun film din acest TOP, in afara de "Titanic", "Dirty DAncing" si "Grease""casanova", "Cry Baby", "Finding Neverland" si "The PRoposal"... si poate si "Brokeback Mountain", dar cred cat film din cauza ca e cu gay
unleasheD pe 17 noiembrie 2009 15:41
"shall we dance" ar fi un film potrivit pt. rubrica asta si , parerea mea , poate chiar mai bun ca unele dintre cele enumerate de voi mai sus
kathryn pe 17 noiembrie 2009 15:57
sunt extrem de curioasa ce femeie s-ar uita la clueless, sisterhood of travelling pants si mean girls? filmele astea au haz pana la 18 ani....cu indulgenta 20
miere pe 17 noiembrie 2009 16:18
multe marfa nu-s in top x( 8-9 am vazut din acest "top" desi nu prea scap niciun film de dragoste bun :)
al doua parte ar putea sa inceapa cu closer,erin brockovick , La vita è bella,Little Miss Sunshine,Love Actually,Pride & Prejudice (1995),Once,Revolutionary Road,The Constant Gardener ,Out of Africa , The English Patient,The Reader,Cassablanca,Gone with the wind etc...
@yonycka nici eu nu te inteleg :P

deea1102 pe 17 noiembrie 2009 16:33
sunt mai mult pentru femei mai de 30 40 de ani..sunt filme mai vechi care au fost frumoase la vremea lor...unele inca mai sunt;)..dar sunt altele mult mai frumoase decat astea
crank pe 17 noiembrie 2009 17:37
Unde-i Twilight
tulipa pe 17 noiembrie 2009 17:50
Love in time of cholera, Mistress of spices, Somewhere in time, The duchess, The other boleyn girl....toate va recomand!
funny_witch pe 17 noiembrie 2009 19:46
dar ce ziceti de "the painted veil", "the princess bride", "shakespeare in love", "one night with a king", "cold mountain", "chocolat", "don juan de marco"?si ar fi mai multe de adaugat.
iceXman pe 17 noiembrie 2009 21:01
sunt destule: if only, a walk to remember, 50 first dates (care e cel mai tare dupa parerea mea)....etc... nu poti sa faci un top la genu asta k 90% din filmele americane au o poveste d iubire intre personaje....trebuie sa fie un EL sh o EA....oricum tare initiativa d ati face topu asta...dar ar fi frumos sa puneti p site un sistem d votare....sa faceti un sondaj...k asa fiecare are topul lui
kels7000 pe 17 noiembrie 2009 22:19
Keanu Reeves e gay , asa ca fetele sa nu mai viseze la el :))
NinaCho13 pe 17 noiembrie 2009 22:39
Foarte, Foarte bun acest Top!
Felicitari pentru alegerea facuta! V-ati dus direct la sursa, la original.
Imi pare bine sa vad ca unora le mai sta gandul si la ceva frumos si care chiar merita vazut!

Inglourious Basterd pe 17 noiembrie 2009 22:55
Heloo MF! De "Wuthering Heigts" ati auzit sau de "Casablanca", "Ben-Hur", "Un Hommes et une Femme", "Rebecca", "Les Liasons Dangereuses", "Jezebel", "Going the Wind" si multe, multe altele. Concluzia nu mai faceti arbitrar astfel de topuri ca o sa luati bobarnace la balls.
onlywords pe 17 noiembrie 2009 23:20
"everybody loves meg ryan" se zicea intr-o vreme, deci unde sunt: "sleepless in seatle", "you've got mail", "kate and leopold", "city of angels", "french kiss"? :D sunt dragute si "america's sweethearts", "serendipity" si "high fidelity", cu john cusack. "out of africa" it's a must. si daca nu ma opresc acum, scriu pana maine dimineata :))
imeh622 pe 18 noiembrie 2009 03:31
A WALK TO REMEMBER
Manu pe 18 noiembrie 2009 09:46
unde-i "pretty woman"?
kate pe 18 noiembrie 2009 11:47
lipsesc multe , dar sunt bune si astea :))
alyn00tsa pe 18 noiembrie 2009 18:55
misto top..chiar am tras aproape toate filmele...ast urmatoru top...:*:*:*:*
taya pe 18 noiembrie 2009 19:21
ar mai fi cateva...:-? de exemplu Shall we dance,sau Hitch [este un film si pt femei si pentru barbati ;) ] just my luck, ghost of girlfriend past, si "made of honour" ....si multe altele enumerate mai sus gen : if only[filmul meu preferat] alaturi de a walk to remember....logic...mi a placut la nebunie step up...dar nu crd k este placut de toti :-??...si cineva a spus mai sus de twilight..stai sa apara new moon...il cam lasa pe robert pattison si or sa incepe fetele dupa taylor...si cand te gandestie ca are 17 ani...:O:O:O
Monica_Mihai pe 18 noiembrie 2009 22:09
Nu am vazut multe dintre ele....hm, eu as mai zice The painted veil, Pride and prejudice, Atonement, Pretty woman, Jeux d'enfants...cam atat imi amintesc pe moment :D
Anca pe 18 noiembrie 2009 22:59
Could be also..
Pride and prejudice (the most beautiful)
Pearl Harbor
Wuthering Heights
Becoming Jane

roxanasl pe 19 noiembrie 2009 16:27
au dreptate toti cei de mai sus :X
cristina_dili pe 20 noiembrie 2009 21:06
Stiu eu un film care s-ar potrivi perfect in lista asta si nu numai unul dar am sa la limitez la el ,, Anna si regele ,,
cristina1224 pe 21 noiembrie 2009 20:14
Oau, asta este un top cam tras de par,nu?
Adica daca suntem femei trebuie sa ne placa filmele siropoase si daca sunteti barbati va plac filme de actiune, nu?
Pai daca nu ati aflat pana acum, gusturile oamenilor in general sunt impartite dupa personalitatea lor si nu dupa sex. Mie personal nu imi plac decit vreo 2 din lista de mai sus si nici acelea la nebunie, poate ca ar fi trbuit sa faceti un sondaj inainte .

carmen pe 24 noiembrie 2009 10:07
e complet aiurea topul asta, nu-mi place decat un film de acolo, niste lesinaturi siropoase si plangacioase chiar mi-ar placea sa vad un top cu cele mai bune comedii, ev romantice......
DDD pe 15 februarie 2010 17:53
P.S I love you , Pretty woman si
Love story (1970) cred ca isi aveau locul aici .Cam aiurea topul de mai sus

daiana00 pe 1 martie 2010 19:52
pai nu stiu..adica mean girls e cam de adolescente,alt gen..adica nu e asa lacrimogen...ma rog,unele dintre ele sunt bune si intra bine in top (Titanic,The notebook,Sense and Sensibility etc) dar mai erau de adaugat multe:)
Tim3a12 pe 21 martie 2010 21:46
As adauga A walk to remember.:)
iuly12iuly pe 19 aprilie 2010 10:14
da si a walk toremember ar merge si de multe dintre cele de sus nuam auzit :( darunele sunt bune de ex: Mean girls The notebook ...
RoCkKiD pe 27 mai 2010 15:49
Ciudat ca lipseste a walk to remember
miha pe 20 octombrie 2010 00:12
si topul si filmele recomandate de voi sun ok , fiecare pe gustul lui , mai adaug si eu cateva :The Accidental Husband , The-Rebound si incercati si Flirting with Forty nu o sa regretati .
Gebeleizis pe 20 septembrie 2011 00:49
P.S. I Love You cred ca merita un loc in acest top.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells