10 şanse pentru România să "înscrie" la Cannes 2012!

de Gloria Sauciuc în 2 Feb 2012

Cel puţin zece şanse are România să "înscrie" la Cannes anul acesta. Cristian Mungiu, Bogdan Mustaţă, Tudor Giurgiu s-ar putea încadra până la data de 15 martie pentru a-şi înscrie filmele în principalele secţiuni competiţionale ale celui mai important festival de film al lumii. Cinemagia vă prezintă posibilii candidaţi ai anului.

Afișează:
1 din 11
"Provizoriu" (titlu de lucru), de Cristian Mungiu

Cristian Mungiu, câştigătorul Palme d'Or-ului pentru lungmetrajul 4,3,2 în anul 2007, ar putea fi selecţionat în principala secţiune competiţională a Festivalului de Film de la Cannes cu lungmetrajul "Provizoriu" (titlu de lucru), al cărui subiect gravitează în jurul şocantului caz Tanacu.

Valeriu Andriuţă (Occident, Corul Pompierilor, Zapping) ar putea să joace rolul preotului Daniel Corogeanu, iar actriţele Ramona Dumitrean şi Andrea Tokai (foto) din piesa de teatru "Spovedanie la Tanacu", pusă în scenă de Andrei Şerban, ar putea deţine rolurile principale.

Publicaţia Deadline anunţa pe 31 ianuarie că Wild Bunch va face din nou echipă cu Cristian Mungiu (după colaborarea pentru filmul 4,3,2), ocupându-se de vânzări, dar şi de producţie, alături de compania franceză Why Not şi de Mungiu. Despre poveste, Deadline scrie că e plasată într-o mănăstire ortodoxă, şi că se centrează pe deformarea psihică, până la alunecarea în nebunie a unei tinere, exorcizarea ei, urmată de investigaţiile poliţiei. Vincent Maraval de la Wild Bunch a declarat pentru Deadline că filmul are elemente din 4,3,2, dar o schimbare de situaţie mult mai intensă. Wild Bunch se va ocupa de pre-vânzări chiar din februarie, în cadrul Festivalului de Film de la Berlin.

Cristian Mungiu a început în decembrie anul trecut filmările la "Provizoriu", iar luna aceasta va fi emis un comunicat oficial din partea casei de producţie. 15 martie 2012 este data limită de înscriere a lungmetrajelor la Cannes.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
viorellll pe 2 februarie 2012 13:21
Ce filme de 2 lei fac romanii ...loolll suntem praf ...cu mult sub alte tari gen franta, italia, ungaria , germania ....chiar si orientu face filme foarte bune ....pacat ca in anii 60`70` chiar se faceau filme de calitate ....
Bayard pe 2 februarie 2012 13:47
Esti deplasat, ce ai vrea, filme ca Avatar (cu care ai poza??), cam toate filmele de la noi sunt independente, buget mic sau inexistent
Dacianus pe 9 februarie 2012 09:07
Premile internationale iti contrazic agresivitatea criticista, viorele. Dar e drept ca ar putea sa fie mai pe gustul publicului, mare parte din ele... Unul recent la care i-as da zece absolut e "Restul e tacere". Daca il vezi ala si nu iti place chiar nu mai e nicio speranta pentru educatia ta cinematografica.
Bayard pe 2 februarie 2012 13:51
Eu sper ca Provizoriu sa fie dur, foarte foarte dur, pentru ca multi oameni sunt de acord cu ce s-a intamplat acolo, s-au bucurat cand au fost astia eliberati din inchisoare. RUSINOS!!! Poate vazand asa ceva, din perspectiva victimei se vor razgandi. Si Lupu pare interesant, daca a atras asa interes.... dar eu nu am inteles exact cu ce o sa fie, ce-l face asa special
distroe pe 2 februarie 2012 16:45
Filmul e binevenit din punctul meu de vedere, si aduce lumina intr-un caz extrem de grav, pe care atat justitia cat si biserica ortodoxa trebuia sa-l condamne cu mult mai multa severitate. O tanara a murit nevinovata, si din pacate pe mainile oamenilor bisericii. Este bine ca printr-un film publicul poate va intelege mai bine tragedia asta.
Crist11 pe 2 februarie 2012 14:05
Multa bafta.
MNarcis pe 2 februarie 2012 19:23
Anul trecut am vazut chiar 2 filme romanesti bune si interesante iar anul acesta 3 titluri imi provoaca un interes imens......cele 3 ar fi:
1.Despre oameni şi melci
2.Killing Time
3.Micul spartan
Insa si Babai si Lupu sunt pe ''gustul'' meu. Sper ca cel putin un film romanesc (desi eu sper la 2-3) ca sa faca o figura frumoasa la Cannes........le urez multa bafta filmelor romanesti care vor participa (mult succes la cat mai multe premii).

viorellll pe 2 februarie 2012 23:49
Bayard eu nu spun sa faca filme ca AVATAR penalule ca doar sa ataci esti bun is exemplede filme cu buget redus chiar si la straini , nu numai la noi ...uitate la slumdog millionaire , memento , requiem for a dream ...astia is filme cu buget redus ...chiar independente si totusi ne lasa fara cuvinte .....sa nu zica cineva ca Loverboy este film sau Nasa ....
Bayard pe 3 februarie 2012 11:21
Penal, de ce as fi penal? pt ca nu sunt de acord cu tine?? mai jos mi-am zis si parerea mea, nu doar critica. Daca nici macar un film care a luat Palm d"or nu este suficient, atunci ce?? Slumdog Millionaire a avut buget de vreo 20 milioane, poate e putin pt un blockbuster de Hollywood, dar pt Romania este inimaginabil asa ceva!! este enorm chiar si pt filmele britanice in general...
Crynick pe 15 martie 2012 17:00
sau mai bine...viorele,accepta-ti soarta...Stiu...e trist,dar n-ai ce face.
dido pe 3 februarie 2012 06:00
Am renuntat de mult sa ma mai uit la filme romanesti...motivul:de cate ori apare cate unul mi-e rusine ca sunt roman...tigani,cersetori,orfani,puscariasi,prostituate...Numai asta aratam lumii...O fi arta dar pe mine m-a indepartat total....Era sa nu citesc nici articolul...
lav pe 3 februarie 2012 15:34
si nu asta suntem?o natie de "distrusi"...chiar nu cred ca ne putem lauda cu ceva in ultimii 20 de ani...poate chiar si inainte de asta...plus ca genul asta de filme prind in cinematografia europeana...nu cele pline de stelute roz...si poate de aia am mai luat si noi cateva premii pe la festivaluri.
bmihaig79 pe 3 februarie 2012 22:38
suntem pe drumul cel bun; cel putin mai facem si noi ceva filme care poate au si calitate
alex_il_fenomeno pe 7 februarie 2012 18:52
prea devreme sa ne facem calcule ...
xerses pe 18 februarie 2012 20:32
Le doresc succes tuturor...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells